Автор Тема: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...  (Прочитано 519282 пати)

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7824
  • French diamond
Колку би било тоа одприлика ? или да пробам со paypal ..

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45187
  • Il Moderatore
paypal златен. ја не знам што пробуваш други начини...
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30813
    • CARclub.mk
Ги поднамалиле трошоците. Еве ти:

- Комерцијална Банка
- НЛБ

Отсутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
До 1000 мкд плаќам.. а можи и над тоа. Стваарно, ама стварно си ги сакам спиралите. Доста ми беше од сечење и купување 2 пара стари и омекнати ! Сега ќе скокнам до Стопанска па да видиме што ќе направиме.

А ова
BIC/SWIFT   HYVEDEMM488
IBAN   DE85100208900023427230

што претставува ? Ваљда некоја нивна ознака за што плаќам..

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
1000че комплет спирали? Џабе.

Јас ќе ти речев да си видиш нови од Еуроимпекс, да ти донесат Вогтланд, ама тие се 117 евра.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
Не, не би платил до 1000рче трошоци за плаќање во странство.. инаку спиралите се 75 евра со се шипинг. Царина, ддв рачунам се  комплет да ме фати од 7 до 8 000 денари.

Кај нас мислам дека Бенелукс тунинг ми побараа 250 евра за да ми порачале од странство, за две

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
Ете ти линк погоре. Еуроимпекс ќе ти донесат комплет нови спирали за 117 евра. Ни нарачки, ни шипинг, ни бутур.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
сега му вртам   ;D @zeroSignal  едит: се снајдов

Отсутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
Во експозитура од банка. Ама не ти се исплати, банката ќе те убие со трошоци за плаќање во странство.

Во случај да му притреба на некој друг, трошоците за плаќање во странство (Германија)  од физичко лице на фирма изнесуваат 30 евра  ???  Арамиска работа.

@zeroSignal фала за препораката за Еуроимпекс  :) се слушнав со Зоки и договорено е од кај нив ќе бидат испазарени спиралите, само што ќе почекам малце повеќе затоа што нема да имаат нарачка до крајот на месецот.

Отсутен МулевР

• Редовен
  • Пораки: 1403
  • Велешанче
Дечки сакам да ги нарачам спираливе, ама нема шипинг до Македонија. Некој да знае како може да се донесат ?
http://www.ebay.de/itm/-/182577131527
Project car: Opel Kadett C
Daily 1: Opel Corsa E
Daily 2: Yugo Koral 1.1i

Отсутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
Контактирај го продавачот и види дали ќе сака да ги пушти за МКД. Јас ќе порачвав од овие, ама ете има погоре колку ми бараа за плаќање во странсто, а со paypal имав нешто проблем.

Јас би ти препорачал, да ги контактираш Еуроимпекс и да видиш дали можат да ти набават од Vogtland

http://shop.vogtland.com/index.php/all-products.html

На страната нема за Кадет Ц, ама шо знајш.. јави се па нека прашаат тие директно

https://www.facebook.com/profesionalen.tjuning

Јас порачав преку нив, таман сега на крајот на месецот се спремаат за порачка и ги чекам да се јават за да му платам... колку што пиши на страната цена, толку наплаќаат и Еуроимпекс, сите останати трошоци се нивни.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
Дечки сакам да ги нарачам спираливе, ама нема шипинг до Македонија. Некој да знае како може да се донесат ?

Има ко демек некој редовен превозник МК-ГЕР и обратно, ама не знам точно шо е, како е, пошо не сум го користел до сеа (побарај на Фејсбук). Ми имаат кажано дека е супер, и дека испорачува на домашна адреса, меѓутоа, јас кога се обидов да го контактирам, уопште не ми врати. Таков однос не ми влева доверба за превоз на ствари кои ми се мене битни.

Јас не планирам да идам ускоро натаму, иначе ќе ти ги донесев :-\
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен МулевР

• Редовен
  • Пораки: 1403
  • Велешанче
Го прашав продавачот, ама ми кажа дека испорачувале само во Германија. Знае ли некој дали може да се пуштат по пошта или нешто слично ако имам човек во Германија ? @Luki Junior нешто повеќе информации дане имаш околу превоз ?
Едит. Како да го побарам тоа на ФБ ?
« Последно менување: 16 Мај 2017, 22:50:41 pm МулевР »
Project car: Opel Kadett C
Daily 1: Opel Corsa E
Daily 2: Yugo Koral 1.1i

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3159

Види го огласов и пиши му на членот, можеби ќе си се договорите.

Кој е членов и како работи незнам, не сум поврзан со него на било кој начин.
« Последно менување: 16 Мај 2017, 22:47:32 pm smole »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
Го прашав продавачот, ама ми кажа дека испорачувале само во Германија. Знае ли некој дали може да се пуштат по пошта или нешто слично ако имам човек во Германија ? @Luki Junior нешто повеќе информации дане имаш околу превоз ?
Едит. Како да го побарам тоа на ФБ ?

Побарај Deutsche travel Strumica или prevoz za Germanija, види со нив.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.