Автор Тема: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...  (Прочитано 488170 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
Одг: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...
« Одговори #1845 на: 26 Февруари 2016, 17:34:09 pm »
Кинезите мене ми направија рекорд со трите последни пратки.

Сите ги порачав во ноември ги добив сега. НО, ...бидејќи толку чекав,...ми направија full refund.

На сите производи.

Отсутен Rammlied

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 334
« Одговори #1846 на: 26 Февруари 2016, 18:06:02 pm »
Зависи од каде е продавачот.
Од Англија е. ;)

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7259
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #1847 на: 26 Февруари 2016, 18:52:28 pm »
Eдна до максимум 2 недели од Англија, секогаш мене толку.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #1848 на: 26 Февруари 2016, 21:23:02 pm »

jep 7-10 dena ...denes mi stignaa 2 retrovizori so monitor za rikverc + camera naracani minatata nedela.... royal airmail rules...

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #1849 на: 26 Февруари 2016, 22:26:21 pm »

jep 7-10 dena ...denes mi stignaa 2 retrovizori so monitor za rikverc + camera naracani minatata nedela.... royal airmail rules...
za mene ???

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #1850 на: 27 Февруари 2016, 20:33:54 pm »
...ц.... ;D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #1851 на: 28 Февруари 2016, 13:09:39 pm »
Едно туторијалче направи за монтажата

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1903
  • Opel Astra 2.0 DI

Сите ги порачав во ноември ги добив сега. НО, ...бидејќи толку чекав,...ми направија full refund.

На сите производи.
Како ти направија refund?Јас порачав нешто od aliexpress пред нова година и кога не ми стигна пакетот пред истекот на рокот(во овој случај беше 60 дена) му пишав на продавачот он ме замоли  да почекам уште 20тина дена ако не стигне тогаш ќе ми ги врати парите .....Сега и тоа помина му пишам пак и вика отвори dispute за да ти ги вратам парите, но кога пробав не може веќе да се отвори dispute поминал рокот (мислам 15дена беше од крајниот рок на пратката) и сега се мислам дали да го баталам , оти не се работи за големи пари ......

• Легенда
Ти го продолжи Purchase protection за уште двадесет дена? или откако поминаа 60 дена така на збор ти чекаше 20 дена?
Оти точни ти се муабетите, после истекот на Purchase protection или потврдиш дека пратката ти е стигната, пак имаш 15 дена за dispute во случај да е дефектна робата.

Е сега и тоа ако истечи не знам како одат работите...

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда

На сите производи.
Како ти направија refund?Јас порачав нешто od aliexpress пред нова година и кога не ми стигна пакетот пред истекот на рокот(во овој случај беше 60 дена) му пишав на продавачот он ме замоли  да почекам уште 20тина дена ако не стигне тогаш ќе ми ги врати парите .....Сега и тоа помина му пишам пак и вика отвори dispute за да ти ги вратам парите, но кога пробав не може веќе да се отвори dispute поминал рокот (мислам 15дена беше од крајниот рок на пратката) и сега се мислам дали да го баталам , оти не се работи за големи пари ......

Јас веднаш отворам dispute. Чекам 3-4 недели, чим нема отворам. Во случајов и покрај dispute чекав уште долго време, па пред да ми заврши buyer protection пак им пишав, као не ме дупете :) и ги исплатија парите.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4091
  • MadaFunker
Чекам колку што имаат пишано дека треба да стаса, после тоа шо ги еам ги сечам. А во 90% од случаите и со право пошо не стигнале работите. Е 10% или на бров 2-3 пати и пари и роба сум добил..покварена работа тоа е. :)
New blood of old school

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1903
  • Opel Astra 2.0 DI
Ти го продолжи Purchase protection за уште двадесет дена? или откако поминаа 60 дена така на збор ти чекаше 20 дена?
Оти точни ти се муабетите, после истекот на Purchase protection или потврдиш дека пратката ти е стигната, пак имаш 15 дена за dispute во случај да е дефектна робата.

Е сега и тоа ако истечи не знам како одат работите...
На збор чекав уште 20 дена ама не знаев дека за 15 дена поминува рокот за отварање  dispute .....Е сега продавачот ми побара до душа pay pal akaunt да ми ги врати парите ама јас немам акаунт на pay pal плаќам директно со картица,  и тогаш ми рече да отворам dispute ама сега гледам поминат е рокот за диспуте и тоа е тоа ......

• Легенда
Отвори си пејпал ако сеуште можиш да си ги вратиш парите, ќе ти се најди, пр. ибеј, барем сега ја има македонија.

Едит: пожелно е да побараш продолжување на рокот, си пишуваш колку дена сакаш, за да си ја имаш сеуште заштитата за во случај да стигни.

Сега брзо имав една пратка, со 45 дена заштита, три дена пред истекот побарав уште 15 дена, пошто ништо итно не беше, одобре продавачо,
по два дена на врата пратката.  :)

Отсутен salt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 286
  • Opel Astra fan
    • Blog Za Mkd muzika I iOS aplikacii
Еве еден супер сајт за спортска опрема од англија :

www.sportsdirect.com

Одличен избор на опрема од скоро сите видови на спорт.  Цените се супер само што шипингот за Mакедонија е со DHL и е од 13 до 17€ . Пратката стига за 4-7дена  само дупешката почнува  коа ке стигне пратката у Македонија.  Ти се јавуваат од ДХЛ Македонија дека во попладневните часови ќе пристигна пратка на ваше име која што ќе биде потребна да се царини. Од утредента  може да се подигнат документите од централниот склад на ДХЛ во населба илинден кај Роџер Пијано одма до Валери шоп и да се однесат во подружница за царина во објектот на фершпед за кој што ќе биде потребно да се побара Усна декларација за царинење. Таму  ти бараат копија од трансакција пајпал или од картичка(јас користам paypal) и ти прават пресметка. За сметка од 22€ -45 €сосе шипинг ослободен си од царина само данок 18% плаќаш ако сметката е над 45€ и царина и данок плаќаш , тука има поштиче само кеш, картици не примаат. Е коа ќе платш таму ти даваат белешка цариниците и се враќаш у Дхл , плаќаш 1000 денари лежарина (од 1 до 10 дена цената е фиксна) и си ја подигаш пратката. Или друга опција за оние шо не се од Скопје или не сакаат малтретажа се дава полномоштво  на дхл шпедиција во локалното преставништво во скоро секој град во македонија кај што има и за 600денари  односно 1600 комплет услуга ја вршат целата процедура до царинење. Ти даваат фактура да ја платиш царината и коа ќе платиш сé ќе ја добиеш пратката.

Давачките во Македонија се повисоки отколку стоката што ја порачувам, јебига.
Еве сликчиња од последните патичиња шо ги нарачав за 20€  културно сосе кутија стигаат

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Јас имам нарачано маици од спротсдајрект, си стигнаа преку ДХЛ и за чудо ништо не доплатив, а сметката беше 50тина евра. Се чудеше и дечкото од ДХЛ кој ми ги донесе на домашна адреса :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.