Автор Тема: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...  (Прочитано 476121 пати)

Отсутен Lubenicata

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 716
Одг:
« Одговори #1875 на: 16 Април 2016, 13:25:42 pm »
Дечки страни за делови нови или половни од грција некој да не знае и искуство..?

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
Одг: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...
« Одговори #1876 на: 16 Април 2016, 22:07:56 pm »
car.gr

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7212
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #1877 на: 21 Април 2016, 08:22:11 am »
Дали има некој искуство со Direct Bank Transfer, односно со уплата во странство од физичко(јас) на правно лице?

Некако нема ценовник во тутунска банка, за платен промет во странство, а во Халк има еден ама не го разбирам многу.

Или најубаво преку пејпал, за поголема сума?

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #1878 на: 21 Април 2016, 11:33:57 am »
Комерцијална зимаат најмала провизија за уплата со свифт.

Јас сум плаќал и од физичко на физичко и од физичко на правно, али појма неам колкава беше провизијата. Paypal ти е поедноставно решение.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7212
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #1879 на: 21 Април 2016, 12:31:09 pm »
Абе можи грешам, ама пејпал вика 3.9% на инвојс провизија, што се исплаќа до 100 евреи, ама на тоа тешко некако.
Банкиве гледам ако убаво разбирам, 0.15%, или минимум 350ден, плус 250ден Swift трошок на комерцијална гледам е.

Е сега можи грешам нешто, ако можи на пејпал без провизија или со минимална од 2-3-5 долари нека кажи некој.

Присутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7665
  • French diamond
Пратка порачана од 14 Фебруари... стигна на 8 Мај  ;D Јас веќе се откажав од неа уште пред 2 месеци, ама ете стигна сега и е гратис.
Парите ми ги вратија уште пред месец дена кога чекав +10 дена, од оние 45 дена од гаранцијата на ebay и немав повеќе трпение.

Отсутен Martin_GSM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 891
кај мене од 4 март ете уште нема стигнато, незнам што е проблемот со овие в пошта во Битола ама то се треба да се тепа таму, брутално, за тие што ке дојдат после нив да си ја бркаат работата

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Лопови поштарски на многумина им крадат пратки.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Диневски

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
  • www.imagine.mk
Секаде е така не само во битола.
Пријавувајте се што не ви стигне во агенција за пошти, многу поплаки има од народот и почнаа да ги гонат и да ги стегаат ама уште не е како што треба. Додека си ќутеме ништо не бива ќе се богати некој на наша смета ( и на мака на кинезите ) :D

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1960
Јас со пратки од посаглам држави (САД, Германија, Полска, Латвија, Литванија, Израел, Австралија итн.) никогаш сум немал проблем, секогаш стигнувале на време - максимум 2 недели.

Со пратките од Кина секогаш различно, најбрзо 2 недели - најспоро 3 месеци, можда и нешто повеќе.
Проблемот е кај нив очигледно.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
кинез нема проблем со транспорт на пратки... кај нив летаат контејнери секој ден. кај нас ги ебат кокошките, т.е. делот со земјениот транспорт.  мене лично ми се има десено од DHL пратка (тргната од тука) да ми исчезне од локација, или да застане во едно место по 6-7 дена... нај често се 3-4 ама и повеќе имало. во сите случаеви беше дека во таа и таа земја, (во европа) им свирнало на локалните шерифи да прават ренген снимање на сите пратки во возилото... а нај често тоа се неколку илјади различни пакувања... ете тоа нека се деси на делот по земјен транспорт, 2-3 пати, па кај нас од една у друга груација низ поштите.. па магационерот не дошол на работа 1 недела, и нема кој да ја издаде листата на пристигнати пратки... па теткицата што ги пишува картончињата за пристигнати пратки не дошла 10 дена на работа, пошто и се може нели.. па дур стигне на ред картончето да се испарти... и ако у меѓувреме царинска одлучи на контрола, ете ти објаснување како од кина до МК дошло за 2-3 недели, ама кај нас заглавило уште 2-3 месеци...

патетика!!

а да не почнеме да мозгаме и разглабаме како стигнати пратки кај нас, исчезнуваат и никад не ги довибаме...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Диневски

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
  • www.imagine.mk
Имаат сега - 10 фунти :)

SportsDirect имаат шипинг до МК??
Никаде не можев да најдам информација за МК.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
кинез нема проблем со транспорт на пратки... кај нив летаат контејнери секој ден. кај нас ги ебат кокошките, т.е. делот со земјениот транспорт.  мене лично ми се има десено од DHL пратка (тргната од тука) да ми исчезне од локација, или да застане во едно место по 6-7 дена... нај често се 3-4 ама и повеќе имало. во сите случаеви беше дека во таа и таа земја, (во европа) им свирнало на локалните шерифи да прават ренген снимање на сите пратки во возилото... а нај често тоа се неколку илјади различни пакувања... ете тоа нека се деси на делот по земјен транспорт, 2-3 пати, па кај нас од една у друга груација низ поштите.. па магационерот не дошол на работа 1 недела, и нема кој да ја издаде листата на пристигнати пратки... па теткицата што ги пишува картончињата за пристигнати пратки не дошла 10 дена на работа, пошто и се може нели.. па дур стигне на ред картончето да се испарти... и ако у меѓувреме царинска одлучи на контрола, ете ти објаснување како од кина до МК дошло за 2-3 недели, ама кај нас заглавило уште 2-3 месеци...

патетика!!

а да не почнеме да мозгаме и разглабаме како стигнати пратки кај нас, исчезнуваат и никад не ги довибаме...

контењери не летаат никогаш, на море се сите.
Пратките од Кина што се со free shipping имаат некоја рута кога може и ако има место авионски најверојатно со редовна пошта а таа до кај нас е исто како брод да исплови од Кина и да ти стигне

Отсутен Ichisima

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 169
  • Ербап
Пред 20тина дена порачав од eBay, ја следам пратката стасува во Скопје и си чекам.. Денес ми стаса писмо за "Започнување на царинска постапка". Бараат да се прати фактура, слика од порачката и вредност. На 100 телефони свртев, или не креваат или немаат појма што е тоа. Му има стасано не некој нешто вакво?

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1903
  • Opel Astra 2.0 DI
Ќе те царинат пробај најди ги разбери се со нив мене така ми направија со еден телефон пратен од америка ме царинеа па отпосле го добив.