Автор Тема: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...  (Прочитано 476041 пати)

Отсутен Lubenicata

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 716
Одг:
« Одговори #1830 на: 02 Февруари 2016, 15:04:32 pm »
Дечки некоја страна од грција или бугарија за огласи на половни работи конкретно електроника (gopro) и слично?

Присутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7665
  • French diamond
Одг: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...
« Одговори #1831 на: 19 Февруари 2016, 20:49:37 pm »
Искуство некој со ова на Paypal

We're sorry, but your transaction couldn't be completed using the selected card, Visa x-84. This happened because it has been denied by the card issuer.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
« Одговори #1832 на: 19 Февруари 2016, 20:52:30 pm »
веројатно банката од која ти е картичката не дозволува такви трансакции,најубаво јави се кај нив во контакт центар за точни информации.

Присутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
« Одговори #1833 на: 19 Февруари 2016, 20:55:39 pm »
Најверојатно е помината важноста на картичката... до 02/16 важи  >:(

Отсутен ficomk

• Сениор
« Одговори #1834 на: 19 Февруари 2016, 20:58:20 pm »
не би требало да е до тоа,до крај на месец е валидна чим така пишува.али најубаво прашај си

Присутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
« Одговори #1835 на: 19 Февруари 2016, 21:12:26 pm »
Штом е така, утре ќе прашам.. освем ако ми е блокиран paypal, последно пред пола месец порачвав од ebay немаше никаков проблем.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7212
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #1836 на: 20 Февруари 2016, 11:18:39 am »
Таа можеби вика дека е валидна цел месец ама не е, пробај во банкомат стави ја ќе ја видиш блокирана е.
Причина: Банката ти има изработено нова картичка која треба да си ја подигниш а оваа ти ја блокираа.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2309
« Одговори #1837 на: 20 Февруари 2016, 19:44:48 pm »
Мојата интернет картичка од Стопанска банка имаше рок до 02.2016,пред некој ден ми пристигна писмо со нов троцифрен број за верификација,а картичката е истата,старата и важност до 02.2019.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен ficomk

• Сениор
« Одговори #1838 на: 21 Февруари 2016, 09:02:47 am »
Таа можеби вика дека е валидна цел месец ама не е, пробај во банкомат стави ја ќе ја видиш блокирана е.
Причина: Банката ти има изработено нова картичка која треба да си ја подигниш а оваа ти ја блокираа.
колку што знам новата картичка ти ја активираат штом ќе ја подигнеш,никако порано,а до тогаш си е валидна старата,се разбира ако не прошол месецот.

• Легенда
« Одговори #1839 на: 22 Февруари 2016, 08:26:35 am »
Кај мене беше пак како што напишав, боцкам во банкоматот да вадам пари, ми вика грешен пин, пишам пак пинот а знам дека тој е, не го заборавам, пак грешка.
Одам во банката, вака и вака, ми вика чекај имаш готова друга, можеби не беше активирана новата, ама старава беше блокирана, трајност до крајот на месецот. ХАЛК банка.

А во тутунска се на порака на мобилка ми стига, господиме ве молиме повелете во најблиската Тутунска банка да си ја подигнете новата Виза електрон.

Зависи од банка до банка најверојатно.

Мојата интернет картичка од Стопанска банка имаше рок до 02.2016,пред некој ден ми пристигна писмо со нов троцифрен број за верификација,а картичката е истата,старата и важност до 02.2019.
Значи ти треба сега да памтиш дека трае до 02/19, и троцифрениот број за тоа време. Браво за стопанска, за мерките за штедење.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2309
« Одговори #1840 на: 22 Февруари 2016, 09:49:07 am »
Да не се разбереме погрешно,Виза интернет картичката е наменета само за интернет употреба,односно само за плаќање при пазарење преку интернет,и е обична пластифицирана визитка со мое име и презиме и 16 цифрен број.Нема ниту чип ниту можеш да ја користиш за вадење пари на банкомат и нормално троифрен верификационен број(пин)koj e впишан не на картичката туку посебно.Си имам е-банкинг услуга и од мојата трансакциска сметка во секој момент кога и да посакам и колку и да посакам можам да си префрлам сума на пари електронски,без да чекам по шалтери и слично,преку компијутерот или смарт фонот со користење на токен.Токен е еден уред колку УСБ меморија кој генерира код за да се изврши трансакцијата,од една сметка на друга,дали од Мастер кард на Виза интернет,или од Мастер кард на виза класик(кредитна) или обратно.

Е сега Мастер Кардот(трансакциската сметка на која земам плата) и Виза Класик Кард(кредитна картичка) кога им помина рокот ми стигна писмо да одам до Стопанска за да си ја подигнам новата картичка и пин и да ги активирам,е тие си се картички кои можеш да ги користиш за вадење пари од банкомат.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

• Легенда
« Одговори #1841 на: 22 Февруари 2016, 10:33:55 am »
Се извинувам погрешно те разбрав, не знаев дека стопанска имале посебна Виза Интернет само за интернет употреба. Некои банки немаат.

Присутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
« Одговори #1842 на: 22 Февруари 2016, 16:44:06 pm »
Поминат беше рокот на картичката,  нит известување ни ништо од банката. Бев си зедов друга нова.

Отсутен Rammlied

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 334
« Одговори #1843 на: 26 Февруари 2016, 16:22:57 pm »
За колку дена отприлика ви стасувале работи од ebay.com?

Се работи за мал пакет, мислам дека е пратен преку ефтиниот, Royal air mail. Пишува макс 30 дена, ама многу е тоа мме..

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1960
« Одговори #1844 на: 26 Февруари 2016, 17:03:15 pm »
Зависи од каде е продавачот. Од Кина ми се случувало да стигнат најрано 2 недели, а најкасно 1 и пол месец. Од Израел стигаат за 1 недела. Од Германија 5 дена до сега ми бил рекордот. Америка околу 2 недели.