Автор Тема: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...  (Прочитано 472984 пати)

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
Одг: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...
« Одговори #1455 на: 17 Октомври 2014, 18:50:15 pm »
Не беше нешто страшно, сепак друг си ја зема. Некогаш испаѓаат цениве и повисоки од што треба а и во меѓу време ќе стави некој и поевтина цена со различен опис а ист производ кој можеш одма да го купиш.

Отсутен Диневски

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
  • www.imagine.mk
« Одговори #1456 на: 21 Октомври 2014, 11:48:06 am »
Добар ден. Еве вака :)

Бев во поштата во Ѓорче за да си ја земам пратката која е стигната 10/3/2014
Им дадов лична карта, не можеа да ја најдат, им дадов и трак бројче за да проверат дали е стигната кај нив, и ми рече таа дека е навистина кај нив по системот но неможе да ја најде. Чекав уште пола саат и стварно женава си бараше си бараше и ништо не најде. И реков дека можеби имам уште две три што немам број за нив, но не сум сигурен дека се стигнати па ми кажа дека по Име барала и ништо не нашла.
Прашав на крај зашто кај нас веќе два месеца поштарот не носи пратки, ми одговори дека имале смртен случај.
Ми зема тел број за утре да ми се јави ако ја најдат.
И имаме нешто ново во Ѓорче - немаше до пред некое време.. браќа што ги вработиле кои не знаат да читаат и се облакаат во маици за деколте со цефка тесни закинати фармерки со пола избричена глава и гел на средина.
еее бре Македонијо...

У кочани се случува истото само што не се толку замараат да ти ја бараат пратката ако те нема на документ (некој список што тие самите го прават) ти ја нема пратката и готово.
А исто и ова што викаш изгледа партиските вработувања стапија во сила и кај нас има 2ца нови не знаат името да си го кажат го прашав едниот во сабота работите ли која смена ми одговори "епа јас сум само прва на мене така ми наредија да доаѓам" :DD
Аххх оваа моја чудесна земја...

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7609
« Одговори #1457 на: 21 Октомври 2014, 11:55:15 am »
Гледам сите се жалите за М Пошти, џабе овде пишувате звонете во Агенција за пошти www.ap.mk пријавувајте нека превземат нешто веќе еднаш.
Инаку пратките намерно се задржуваат не се праќаат и ако не отиде сопственикот да си ја земе си ја лапаат вработените, поштарите...

Ѕвовен тука, ме препратија да ѕвонам во МК пошти и да потполнам приговор бла бла... ќе појдам сам ќе ги земам писмата од пошта, има многу сметки фактури и слично што досега требаше да бидат процесирани -а нас не ни се доставени. Идиоти глупави.

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • ECU rejected...
« Одговори #1458 на: 21 Октомври 2014, 21:38:38 pm »
Гледам сите се жалите за М Пошти, џабе овде пишувате звонете во Агенција за пошти www.ap.mk пријавувајте нека превземат нешто веќе еднаш.
Инаку пратките намерно се задржуваат не се праќаат и ако не отиде сопственикот да си ја земе си ја лапаат вработените, поштарите...

Ѕвовен тука, ме препратија да ѕвонам во МК пошти и да потполнам приговор бла бла... ќе појдам сам ќе ги земам писмата од пошта, има многу сметки фактури и слично што досега требаше да бидат процесирани -а нас не ни се доставени. Идиоти глупави.
И не заборавај еден приговор да пишеш уште од дома и да го доставиш до архивата кај нив. Јас и брат му на попот пишавме колку за онака... и на него ни едно писмо не му стигнало 2 месеца.

Отсутен МулевР

• Редовен
  • Пораки: 1400
  • Велешанче
« Одговори #1459 на: 21 Октомври 2014, 21:48:34 pm »
http://www.aliexpress.com/item/Retail-novelty-Standard-Chartered-master-Card-shape-USB-Flash-Drives-pen-drives-memory-stick-2GB-4GB/1837345134.html си нарачав вакво УСБ. Ќе видиме за колку време ќе стаса :)
Project car: Opel Kadett C
Daily 1: Opel Corsa E
Daily 2: Yugo Koral 1.1i

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • ECU rejected...
« Одговори #1460 на: 28 Октомври 2014, 19:38:29 pm »
"Good news! We let the seller know you didn't receive the item, and the seller issued you a full refund. This request is now closed."
Се логирам на пејпал и гледам дека се внесени и изнесени на картичка а на нлб клик нема ништо внесено. Им треба време?

едит - Money is being transferred to your bank account. Allow up to 7 days for this transfer to complete.

сеа видов со ситни букви доле :)

Присутен Спенсер

• Легенда
« Одговори #1461 на: 28 Октомври 2014, 19:39:56 pm »

И не заборавај еден приговор да пишеш уште од дома и да го доставиш до архивата кај нив. Јас и брат му на попот пишавме колку за онака... и на него ни едно писмо не му стигнало 2 месеца.

Чисто онака, поштарот се' уште го нема, пратките не можат да ги најдат во пошта. Да сум некој фактор во државава скапана, мамата ќе им ја расплачам на сите безработници. Или работи или гитла, има некој што моли за работа.

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • ECU rejected...
« Одговори #1462 на: 28 Октомври 2014, 19:41:54 pm »
така де, или некој што му е идол саша матич :D

ете и јас си собирам рефундови јбг

Присутен Спенсер

• Легенда
« Одговори #1463 на: 28 Октомври 2014, 19:46:12 pm »
Абе не е за рефунд, настрана од ибеј што имам дрангулии, милион сметки/фактури требаше да стигнат до сега за лична/правна сопственост... налет -.-

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5433
  • Пиши лаже
« Одговори #1464 на: 28 Октомври 2014, 20:02:19 pm »
Нешто ја забавија вие од Али... Кај еден другар пред недела дена стаса пратка на исти ден нарачана, кај мене уште не е. Исто уште една пратка треба да стаса, ама ја нема...
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6221
« Одговори #1465 на: 28 Октомври 2014, 23:10:00 pm »
Момци ајде малце мала помош,праткава во петокот од главна пошта ја испратиле изглеа во поштава во Ѓорче,денес е вторник уште нема ништо стигнато и бев прееска во пошта кај мене ми викаат нема дечко а и не смееме да ти кажеме дали стигнало или не,а им викам ќе ви дадам лична карта и број од пратката,можно ли е да ја држат пратката или да ми ја имаа некој здржано од тие новите вработени шо им се со 25% пошо многу каубојски се понашаа.

Присутен Спенсер

• Легенда
« Одговори #1466 на: 28 Октомври 2014, 23:14:15 pm »
Аааа треба овие во Ѓорче да ги стресеме малце, да се развикаме... не бива вака.  Не може некои неписмени поштари да ебат цела општина -.-

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18028
Одг: Интернет порачувања, веб страни, интер&#
« Одговори #1467 на: 28 Октомври 2014, 23:15:52 pm »
Пратката ќе ти стигне кај и да е, ако е поштарот нормален. Ако не е иди секој ден на поминување замарај ги, викај им битна дека ти е. Штом вика дека е на доместик локејшн пратена, треба да е спремна за достава.

@Спенсер ти братче иди си во Косово во поштата, не знам што чекаш од општина ЃП.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6221
« Одговори #1468 на: 28 Октомври 2014, 23:20:17 pm »
Абе има некој нови момци у пошта,и тоа баш у делот за пратки шо е многу у филм чика куре се влезени,иначе поштарот ми е другарче чиката знае дека имам пратки и стално ми ги носи ама вика дека му немаат дадено ништо,утре ако не стигне идеме со спенс и прајме галама таму :D

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4087
  • MadaFunker
« Одговори #1469 на: 28 Октомври 2014, 23:35:14 pm »
PayPal нешто зеза или само кај мене ми прави проблеми? Ми излезе нешо за апдејт и не сака сега да мрдне, си стои истата страна на што било да кликнам..
New blood of old school