Со алиекспрес искуството ми е супер до сега, не се десило ништо да заглави.
Минатиот месец нарачав од evanscycles гума за точок, после некој ден пишуваше shipped и не го ни глеав, се до пред некој ден. Вчера кога станав од спиење глеам на мобилниот порака од тутунска дека ми се вратени парите и под тоа пишува продажно место evanscycles. Идам на интермец се логирувам глеам за нараќката пишува комплитед :S Среќа после прочепкав низ мејловите стари у треш, најдов мејл што вика дека ми ја затвориле нарачката. Не пишува индивидуално зашто се ма тоа десено, но меѓу една од причините беше delivery unavailable а и дека можно е да е порачката вратена :S
Којзнае што е причината, ама ништо чудно и од кај нашиве да се има десено нешто, па да го имаат вратено пакетчето. Тоа се десило пред недела дена, недела ипол ја не см видел само, после 27-8 дена од нарачката, а обично стигале работи од таму за 15-20 дена :S
пишав вчера на сапорт таму ама немам одговор сеуште, веќе не е ни битно, ме интересираше дали нашеве гомна у пошта заебале работа.
Мајка ми има чизми нарачано од Али што коштаа 27 евра, нарачани се пред точно 57 дена, имам уште 3 дена на Али, а чизмите ги нема. Тракинг кодот не работеше, а глеам во пораки ми имаат пратено нов тракинг кој вика дека чизмите се стигнати на 22ри минатиот месец во МК и се пратени кон царина <sent item to customs> Мислам ај што се работи за 2 евра повеќе од 25, мислам WTF сега сме 11, тоа се 20 дена што нешто седи на царина. Бев до пошта и денес пак си викам работиве имаат стигнато кај нас у пошта ама не ги донел поштарот (мојот е на одмор :S а другиве не носат ништо). Таму ме прошетаа, на едниот шалтер таа побара жената не најде ништо, ме прати на другиот шалтер кај што ако нешто било на царина и треба да се плати се идело таму, таму човекот не најде ништо :S Стварно незнам што се дешава со нашава пошта, а до сега утка немав кај чичко али, од привезок до јакна се стигнало :S
БајДВеј, нешто се дешава со поштава последниот месец и се дооооста спори. Минатиот месец толку бев заакан со глупости главата незнаев кај ми е и сум заборавил да си платам сметка за телефон, да ми дојдеше дома сметката немаше да забаровам. Ми стигна порака од драгите мои ВИП - почитувани ако не го подмирите вашиот долг во рок од 24 саата ке бидете исклучени :S ок, отидов наредниот ден си платив, 2 дена после ми стига мене сметката дома :S гледам уредно си пишува дека е испратена на 7ми месецов, мене ми стигна на 22-23 нешто така, на 21ви ми стигна пораката од ВИП :S