Автор Тема: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...  (Прочитано 470742 пати)

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5392
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Интересни се, ама ги немаат више на лагер. Туку, како на царина со увоз на вакви „бренд„ производи... има некои регулации за фалсификат или слично?
Продавачот или купувачот ја сноси штетата ако се конфискува производот од царина?

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7608
Денес ми стигна порачка од 45$ порачана на 12 мај. Се работи за едно уредче. Продавачот пиша на кутијата 12$ вредност. Помина без никаков проблем :) Неполни 20 дена.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18027
Sybian си купи?

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
комшо, што уредче си купил бе ? #срамотилуци.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Cisto za informacija da si znaete deka vo elektrometal znaci od tinekstot sto e karsi brikolaz koga se odi nakaj kvantaski od levo ima samolepliva traka so diodi vo bilo koja boja bela,zolta,plava,crvena za samo 145 denari metar ali secat samo metro pa nagore znaci nema pomalce ali sepak ne e skapo taka da koj saka evtino e neka si kupi..

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7608
Sybian си купи?

Ахаха да ти ебам будалата ;D :D :D :D Ц, уред за детектирање сељаци :D  Како бувката V е, и ако го насочиш кон сељак свети розево... елај да го пробаме :D :D :D 

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
Пфф, он да ја запали Алфата во Гостивар, ќе почне да свети тоа. :D

Мала шала брачед, мала шала.

Кога ќе бидеш на влез у Скопје ќе почне да свети. ;D

Отсутен МулевР

• Редовен
  • Пораки: 1400
  • Велешанче
Project car: Opel Kadett C
Daily 1: Opel Corsa E
Daily 2: Yugo Koral 1.1i

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
Дечки што е разликата со интернационалната верзија на eBay (ebay.com) и Германската (ebay.de) ? Гледам дека доста голем дел нарачуваат од германскиот ибеј.. Има некоја разлика помеѓу овие две или.?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18027
Ахаха да ти ебам будалата ;D :D :D :D Ц, уред за детектирање сељаци :D  Како бувката V е, и ако го насочиш кон сељак свети розево... елај да го пробаме :D :D :D 

Значи розево светло си купи. Ако е покрај тебе цело време, ќе прегоре сијаличката. А тој под тебе што коментирал? Ако го насочиш кон него, експлозија, изгореници од трет степен.

Отсутен robocopmkd

• Почетник
  • *
  • Пораки: 35
  • Орелот секогаш лета сам, а чавките летаат во јато
Јас нарачав роба преку Eurobay-mk во вредност од 300 евра, испорака до дома и динар не платив повеќе. Нарачката се состоеше од 2 воздушни јастука за џипот и феродо плочки за сите четири тркала. во цената од 300 евра беше вкалкулиран и транспортот, пакувањето и маржата за фирмата. Крајно коректна фирма за нарачки на производи.

А што е со царина и данок? Ти гарантираат дека тоа е финалната цена состоена од куповна цена+транспортни трошоци+провизија?

Добиваш профактура со крајна це на во што е се вкалкулирано. Од тоа што ќе го добиеш  како вкупна цена, нема да платиш ниту денар повеќе.  Инаку јас за деловите што ги добив не платив ниту царина ниту данок. Испорака до дома на врата, без скриени трошоци.

Отсутен toni.de

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 591
Decki koga se poraca od Ebay posle kolku dena otprilika go isporacuvaat proizvodot ?

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
Одг: Re: Интернет порачувања, веб страни, интересни рабо
« Одговори #1272 на: 01 Јуни 2014, 19:09:23 pm »
Обично за еден ден, освен ако не фати викенд или некој празник...

Отсутен toni.de

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 591
Me fati I vikend I praznik :D sigurno utre ke ja pratat

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7240
Клабери имаТ некој порачано патики од алиекспрес?

Меркав едни Најк Аир Макс 87 , продавачот гарантира дека се оргинал или х3 ги враќа парите.