Автор Тема: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...  (Прочитано 473020 пати)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
Тие работи не беа кај него, ми ги дадоа на шалтер, зошто како не ни прашав, некои ситници беа. Биле заметкани изгледа. Како можат да не знаат дека стигнала пратката поима немам, иначе ми кажаа кој поштар е за мојот реон, случајно се погоди да е таму тогаш.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18028
Пратка од Енглеска пратена на 02.05, денес ми стигна писменце да си платам царина.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6982
Нарачав вакво од Алиекспрес.. Стигна за две недели - 5 долари.

Првиот пат врза, се супер, го прочачкав 10-15 минути, се прекина конекцијата и од тогаш неможам да го поврзам.

Телефонот го регистрира како Блутут уред, но софтверот не го регистрира. Користам Torque Pro, што дојде со инсталационото ЦД-нце.

На лаптопот не сум пробал, немам време. Валјда утре ќе пробам.

Чаре?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
Колку пари - толку музика :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Diesel

• Сениор
Велиш?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Веројатно. Ќе пробаш со лаптоп - ќе дознаеш :) 
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Diesel

• Сениор
Да му ебам мајката - пет долари за 15 минути.

Амстердам е поевтин.. :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен x01

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 729
Одг:
« Одговори #1193 на: 16 Мај 2014, 20:21:12 pm »
Некој телефони имаат проблеми со блутут драјверите па затоа можно е да не работи обд. Јас менувајки ромови ми се јавувал тој проблем. За да бидеш сигурен користи ја последната верзија на torque.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4087
  • MadaFunker
Да му ебам мајката - пет долари за 15 минути.

Амстердам е поевтин.. :D

Грешка си  ;D
New blood of old school

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
Дечки денеска стигната е пратката во СК и на тракингот ми стои следново: "Receive item at office of exchange (Inb)" ова е некаде во 5/16/2014 1:30:00 PM, што стои на тракингот. Оттука нема никаква информација, дали е испратено кон локалната пошта (обично пишуваше), ниту дека е испратено на царина.. Порано 1-2 часа најкасно откако ке се појавеше оваа порака, имаше нова, испратено кон локалната пошта или испратено на царина.. Совет? ДА чекам до утре, да сменат нешо или.?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
Одг: Интернет порачувања, веб страни, интер&#
« Одговори #1196 на: 16 Мај 2014, 21:23:41 pm »
На нашата тракинг страница проверуваш?
Сега видов, обично многу брзо ги апдејтираат информациите доколку го преусмерат кон царина, така да мислам дека си се спасил.

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
и на 17трак го дава истото..

Отсутен Lazarus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 536
  • drive it like you stole it!
немора да значи ако ви се појави статус на пратка "send to customs" дека обавезно плаќате царина. Ми се има случено да ми проверат пратка со вредност од 30 долари....кхм, и да стават печат дека е ослободена од царина. Се плаќа ~100ден за таа постапка.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
Абе по дифолт, не се замараат со пратките од Кина, освен ако не се она ПРЕМНОГУ добро спакувани, па да им се причинат вредни. Иначе да, отварање на пакет се наплаќа стотче.