Автор Тема: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...  (Прочитано 474099 пати)

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Одг: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...
« Одговори #945 на: 27 Февруари 2014, 15:50:21 pm »
Кај али е добро, ги проверуваат продавачите ептен. На 2-3 нарачки ми стигна мејл директно од али дека доколку продавачот не им прател некој документи ќе ме рефундираат. И во двата случаи не ме прашаа ништо беше но-реплај мејл. 2 те ствари стигнаа и ми ги рефундираа бидејќи продавачот не бил одоговорен со шипинг документите. :)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
« Одговори #946 на: 27 Февруари 2014, 19:56:07 pm »
има некој искуство како е во другите земји со нарачки од алиекспрес и слични,на пример со западниве земји?могуче ли е кај нас поштата и царината да ја кочат цела работа?

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6984
« Одговори #947 на: 27 Февруари 2014, 20:09:47 pm »
Нарачав вакво од DX.. За во кола, место УСБ, да не штрчи.

Стигна за 10-тина дена, изненадувачки. Многу е јако, малецко ептен. Не штрчи воопшто од радиото, се додека не го активирам.

Има сина диода што трепка, мнооооогу пригушено, дискретно светло, ама ич не ми оди со осветлувањето од радиото (црвено со бело).

Dammit!

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6693
Одг: Re: Одг: Интернет порачувања, веб страни, интересни
« Одговори #948 на: 27 Февруари 2014, 20:10:37 pm »
има некој искуство како е во другите земји со нарачки од алиекспрес и слични,на пример со западниве земји?могуче ли е кај нас поштата и царината да ја кочат цела работа?
Licno iskustvo od Latvija. Vo dekemvri od aliexpress poracav futrola za telefonot i stigna za 3 nedeli. Vo januari naracav uste edna ama ovoj pat stigna za tocno eden mesec (sepak me predupredija deka moze da bide poveke od voobicaeno zaradi novogodisni praznici).

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #949 на: 27 Февруари 2014, 20:11:32 pm »
Залепи парченце изолир врз сијаличката. Мене се ми е така направено. Или со маркер.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6984
« Одговори #950 на: 27 Февруари 2014, 20:21:12 pm »
Не ти е лоша идејата. Само да се поослободам малку, па ќе пробам.

Thanks.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #951 на: 28 Февруари 2014, 13:06:51 pm »
Има некој порачано било какви патики од https://www.facebook.com/kupi24.mk?fref=ts ?

Да не знае некој дали се оригинал или копија?

Фала однапред :)

Се` е кажано:
https://www.facebook.com/oliver.manev/posts/10202113198684236
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3070
« Одговори #952 на: 28 Февруари 2014, 13:33:57 pm »
Како што и си мислев, никој не ти намалува оригинал патики од 5000 на 2000 ден. Фала многу Симо :)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #953 на: 28 Февруари 2014, 13:40:49 pm »
Види ги тие оригинал патики во странство која цена се. :)

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #954 на: 28 Февруари 2014, 15:25:51 pm »
ima i modeli na nike postariod 2011, jas na maliot mu zemav so air max zeleni, imase i plavi i sivi od reklama 5 za 2500 ali ni gi dade da gi otvorime i vidime, probame pred da platime i patikite se top, eve veke 3 meseci nemaat nikakov problem nit miris si pisa made in taiwan....

Отсутен Martin

• Почетник
  • *
  • Пораки: 45
  • Можам и јас да возам полека ама некако ми е глупо.
Некој да сака да ми направи услуга да ми порача од ebay ???
Можам и јас да возам полека ама некако ми е глупо. xD

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
sto ti treba? prati link...

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
Кажете некој добар сајт за проверка на пратката преку тракинг број? Пробав преку неколку ама џабе, ништо не дава. Оди преку DHL, барав и на нивната страна, ама не кажува ништо. Чим не ја дава таму не може од друго место да се провери или?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Одг: Re: Интернет порачувања, веб страни, интересни рабо
« Одговори #958 на: 18 Март 2014, 18:10:46 pm »
Чим е преку ДХЛ, мора да може на нивната страна. Ако не може, јави им се спискај им малце :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
Кажете некој добар сајт за проверка на пратката преку тракинг број? Пробав преку неколку ама џабе, ништо не дава. Оди преку DHL, барав и на нивната страна, ама не кажува ништо. Чим не ја дава таму не може од друго место да се провери или?
од кај ти е порачана?
Ако е од DX не ги пуштаат по ДХЛ лажат само.
Денес ми стигна пратката која НАВОДНО беше пуштена по ДХЛ па ја немаше 3 месеци.
На неа нигде нема дхл.. само има од хонконг пост налепница со нешто како побрз шипинг...

Е да... После 3 дена активно договарање со продавачот. Денес платена навигацијата од алиекспрес.
Се чека до 18 април да е тука...