Автор Тема: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...  (Прочитано 520349 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
Абе... Вака сеа... Другите ствари шо ги нарачав и ги спомнав во еден претходен пост, сеуште не ми се стигнати, а се испратени уште на почеток на април...

Редно е да ги барам у пошта и/или да ги контактирам продавачиве на Ибеј а?
Имаш таму на ебајот време до кога може да отвориш случај. Ако прошло тоа време ќе се сликаш до даска. Ако не прошло отвори случај и времето ќе се продолжи за месец дена. Многу гадно е тоа кај нас пошто 100 години се чека пратка.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
Не е уште пројдено, иам уште 2-3 дена...

А неам ни tracking number, ни нешто слично... Ај ќе си прашам после у пошта, ако не бива нишо, ќе им пишам на продавачите.

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Otvori kejs. ASAP! Posle misli se. Sekogas mozes da go kenselnes.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
Океј, тенкју :)

Cases: opened! Па да видиме шо ќе биде...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
Отварај случај ич не се мисли!
Продавачите ти се као златни ретривери, за бисквитче те шиткаат, (како што кажа ти), само што овие перформираат фелацио за позитивен фидбек.
Ќе те услужат максимално, сестра ми е паничарка и на сите ствари што каснат си отворила случај, досеа околу 1000 денари имаат вратено назад 3 продавачи, а стварчињата стигнаа два три дена после refund-от.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
И после не им плаќаш?
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Ти изглеа не си од Македонија а Банза?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
И после не им плаќаш?

Јас им плаќам. Чисто ради односот. Ама они ќе си покријат од осигурување сигурно, и ич не ги жалам и да не им платиш. Ама се жалам самиот што еднаш утнав да отворам случај и ми отидоа 19еур за ништо...

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Ако ми стигне зашто не би му платил, ништо не погрешил продавачот.

Какво осигурување ќе им покрие ако кабел од 2 долари не стигнал?
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
И после не им плаќаш?

Не е мој акаунтот нити сметката па да менаџирам со парите. И не, не им плати откако стигнаа.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11177
  • Ќybriт Pro Max
Заради таквите после ќе не’ нема во листа на достапни земји за испорака.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7638
Абе... Вака сеа... Другите ствари шо ги нарачав и ги спомнав во еден претходен пост, сеуште не ми се стигнати, а се испратени уште на почеток на април...

Редно е да ги барам у пошта и/или да ги контактирам продавачиве на Ибеј а?

Тркни до пошта, кажи им детално да проверат :) Таму ти се стварчињата :)

Иначе мене еднаш ми рефундираа 3-4 евра, па ми стигна после 2-3 дена.. им ги вратив парите :D

Отсутен Диневски

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
  • www.imagine.mk
Од лично искуство македонските пошти се криви за целото доцнење...
Пратки од кина до МК ми стигале и за 7-8 дена а некогаш и повеќе од 7 дена сум чекал за да стигне од царината во скопје до кочани..

Еве пример сега моментално чекам парфем да ми стигне на тракинг гледам во понеделник сабајле 8:50 поминал царина, значи веќе 4 дена сеуште го нема во пошта.
И не само тоа често пати намерно ги задржуваат партките во пошта, си има одреден рок ако не се јави никој треба да ја вратат назад пратката а они нормално не ја ваќаат туку си ги земаат за себе. Проверено и докажано!

Проблемот е кај да се жалиме.

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
Е кај де, и јас чекам пратки ништо не ми стигна, од Оризари сум јас, во нашата пошта нема ништо, у пм нек идат.
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен Диневски

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
  • www.imagine.mk
еве ти едн совет
оди кај нас у главната пошта и барај таму. ако имаш тракинг обавезно контактирај го продавачот нека се ангажира да најде каде е пратката, кинеската пошта нема детален преглед но вреди да се проба

ако не стигне, ако не ја најдат... јави се овде: Агенцијата за пошти (Кеј 13ти Ноември, Градски Трговски Центар, 2 спрат, секција 6, локал 11;тел. +38923 212 107)
таа адреса и број ми ја дадоа од Организацијата на потрошувачи http://opm.org.mk/
У краен случај контактирај ги нив дирекно, мислам на ОПМ (ул.„Раде Кратовче“ бр.1, Кочани тел. 033/274-013 лок.104) па тие ќе ти помогнат и ќе те насочат каде треба

Уште утре се ангажирај па пиши што си направил