Автор Тема: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...  (Прочитано 407286 пати)

Отсутен antoniovas

• Почетник
  • *
  • Пораки: 3
Да одам во главна пошта да ја побарам праткава или да ја чекам да се смени статус?

https://imgur.com/a/L87gIeV

Отсутен was

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 379
Не најдов соодветна тема за телефони, ако има пресметете мислење

Ме интересира мислење и искуство ако ги има некој Redmi Nore 14 Pro 4G и Galaxy A26 5G 6/128. Е сеа Самсунг имаат нешто подобар процесор, 6 години андроид апдејти, не каснат нотификации и пораки за разлика од Шаоми ради штедењето на батерија ама Шаоми па доаѓа со помоќа батерија и 8/256 меморија. Цената им е идентична.
10 години сум на Шаоми. Што да зеам? Да сменам на Самсунг ама па од друга страна не ми се изневерува Кина..

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1083
Ако ти значи нешто јас го земав 14 про+ 5г 512/12 со снапдрагон пред месец дена, со А Самсунг никад не би ги споредувал и би го избрал повторно....
со С Самсунг е друга математика.  ;)

Отсутен was

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 379
Ако ти значи нешто јас го земав 14 про+ 5г 512/12 со снапдрагон пред месец дена, со А Самсунг никад не би ги споредувал и би го избрал повторно....
15.000 ми е буџетот. Ноте 14 Про 5Г е 23.000 во Нептун. А 4г и А26 идентична цена имаат.
Се мислам искрено, 10 години сум на Шаоми, дали да смњененам не знам.
« Последно менување: 29 Јули 2025, 14:15:06 pm was »

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1083
Абе секој со својот став, порано купував само премиум бренд телефони, сега ме заболе, битно да ми задоволува вкус, перформанси и да врши работа.
Имав 11 про и го сменив за 14 про+  :D ;D

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2765
Одг: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...
« Одговори #2870 на: 12 Август 2025, 12:28:08 pm »
Zavcera mi ja napadnaa kartickata (15 transakcii od 19.99 USD za dve tri minuti ) so koja posledni transkakcii mi se internet kupuvanje nadoplnuvanje na TAG kaj nas i vo Grcija.
Moze da e samo koincidencija u mozebi protekla informacija od nekoe prethodno internet kupuvanje.
Sepak da pisam.

Kako i da e, sega gi namaliv limitite za internet kupuvanje na nula!
Ke aktiviram limit pred kupuvanje i ke stavam pak na nula po kupuvanje.
Dosadno, ama podobro od 15 transakcii od 19.99 USD za dve minuti. Telefonot zbesna od poraki, interveniravme trojca i za 3 minuti spustiv limit na nula i blokirav VISA kartickata.

Interesno e sto kupuvale na Apple store, kako mozat taka da dojdat do parite ili i porakite im se rezirani?
Otkako blokirav probale da kupat hrana vo indija.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1997
« Одговори #2871 на: 12 Август 2025, 17:09:55 pm »
А имаше некаде онлајн плаќање пред да почне нападот? Нели бара смс за авторизација со код кога плаќаш обично?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #2872 на: 12 Август 2025, 17:57:52 pm »
Во Турција да не си бил во скоро време, и да си плаќал таму со картица? Слушам партал праеле таму.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #2873 на: 12 Август 2025, 18:10:27 pm »
15.000 ми е буџетот. Ноте 14 Про 5Г е 23.000 во Нептун. А 4г и А26 идентична цена имаат.
Се мислам искрено, 10 години сум на Шаоми, дали да смњененам не знам.

Ако можеш да најдеш и А25, има подобар екран к стерео . А26 е подобар процесор.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #2874 на: 12 Август 2025, 19:24:33 pm »
Во Турција да не си бил во скоро време, и да си плаќал таму со картица? Слушам партал праеле таму.
Google wallet при плаќање користи некој измислен број на картичка, ако платите со телефон ќе приметите на слипот дека не е бројот на вашата картичка и тоа е заштита од кражба на податоци, така да веројатно е подобро да се користи телефон.

Кога ја даваме картичката апсолутно сите информации му се достапни на некој да ја злоупотреби.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1723
« Одговори #2875 на: 12 Август 2025, 19:36:17 pm »
Само Google Pay или Apple Pay, особено во странство. Користат виртуелна картица.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5197
« Одговори #2876 на: 12 Август 2025, 19:51:04 pm »
Само Google Pay или Apple Pay, особено во странство. Користат виртуелна картица.
Fala na info, doata korisna informacija

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5928
« Одговори #2877 на: 12 Август 2025, 19:54:06 pm »
Apple pay работи од сите банки или само Тутунска ?
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #2878 на: 12 Август 2025, 20:07:07 pm »
Сега за сега само тутунска

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 810
  • The best or nothing.
« Одговори #2879 на: 12 Август 2025, 20:11:12 pm »

Можеш да објасниш најпластично, за тотален нуб како мене. Што се треба да направам за такво плаќање? Гледам и со саати плаќаат.

Да речеме дека имам : Андроид телефон, и сметка во стопанска банка. (ќе се отвори во друга банка ако е потребно)