Автор Тема: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...  (Прочитано 474549 пати)

Отсутен x01

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 729
Мене на прво ставање на ЛЕД од алиекспрес, ми цркна. Ставив негативен коментар и лош рејтинг, одма ми пишаа, дали сакам да ми ги вратат парите или нови да ми пратат. Јас реков едната не ми работи, тој две ми прати. Направи и ти така, пиши му дека не работи едната.

Иначе, денес ми стигна соларен полнач за телефон :) Негде 12-13 дена му требаше.
Кoј сoлaрен пoлнaч гo пoрaчa и кaкo се пoкaжa?и јaс имaм пoрaчувaнo нo беше зa никaде пoлнеше сaмo 20%

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
Абе да му напнам на овеј (парите или животот) или па со мирен начин ќе се среди ?
Мислам малце глупо е, пишал 12 месеци гаранција а тоа 12 дена не издржа...А и во паковката си има гаранција...

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
Пожали му се дека не работи, ќе сторат се за да немаат лош фидбек, барај парите или нов сет :)
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
Кoј сoлaрен пoлнaч гo пoрaчa и кaкo се пoкaжa?и јaс имaм пoрaчувaнo нo беше зa никaде пoлнеше сaмo 20%

Позади пишува Sunsnail, 6 долари негде. За саат и нешто ми наполни околу 70 посто и престана, батеријата беше недополнета, фабричкото полнење прво. Мислам дека ќе е ок

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
Пожали му се дека не работи, ќе сторат се за да немаат лош фидбек, барај парите или нов сет :)
Му пратив и слика кај што е изгорено трафото.. Прво ми бараше 6 долари за да ми прати 2 трафоа (испораката многу коштала со тракинг број.. Му викам немора со тракинг само да е безпари.. Ок и после му викам ама и уште една сијалица да ми испрати за резерва.. Па ајде ми бараше 5 долари.. И на крај му лупнав за гаранцијата, или да ми ги врати парите или па да ми испрати нов сет... И ми пиша дека овие 2 дена ќе испрател нов сет :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Некој да предложи бугарски сајт за авто делови и козметика?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
Како се викаа тие бугарите спортекс што ги фалеше.. Не ми текиња.. Види побарај мислам ги имаше во потпис.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Веројатно мислиш на Overdrive...
Не ми треба таков тип на продавница/услуга, туку како што се на пример сајтовите на Мега Ауто Партс (делови) или Еуро Стил (козметика).
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен k3b

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 115
Поздрав дечки , сакам да нарачам фарови преку интернет кои коштаат околу 300 евра, не се од ebay , прво ми понудија преку dhl али еден куп пари царини и шо не премногу е скап нели, па човекот ми кажа дека соработувале со некој сервис ctt expresso нешто како нормална пратка ваљда, ме интересира некој нарачувал некој дел до кај 300 евра? Царина даноци такви раб искуство ? Btw фирмава е во португалија , благодарам поздрав

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
Ти мислиш дека од царина ќе ги убедиш дека два фарови коштаат помалку од 45 евра и нема да те оцаринат? Ако нарачуваш, нарачај си преку DHL, барем знаеш пратката е осигурана.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
Не мисли, си прашува чоекот... Транспортните трошоци влегуваат во пресметката за царина и данок, така да DHL може да биде прескапо за обичен човек.

Корисен линк: http://www.customs.gov.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=365
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Порачај во Грција без давачки па земи си ги.

Отсутен k3b

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 115
Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...
« Одговори #1677 на: 05 Јули 2015, 13:11:20 pm »
Ова со грција можи да се размисли , инаку 60 евра по dhl пратката кошта, само работата е шо покрај тие 60 евра кога ќе стаса тука следи соголување :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
Ако порачуваш такви делови си свршил работа. Трк до Грција.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7212
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Нов рекорд, од Хонг Конг, 14-ти шиповано, 20-ти дома ми стигна, 6 дена, го руше рекордот на амазон.де од 7 дена.  ;D
Чајна пост веќе 1 месец помина за едниот дел, и 2 недели другиот, нема абер.