Автор Тема: Совети пред купување половен автомобил!  (Прочитано 1345542 пати)

Отсутен hrn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 530
Re: Совети пред купување половен автомобил !
« Одговори #1095 на: 08 Февруари 2016, 09:40:00 am »
Значи незнам што сте се фатиле толку за бојата, па половно возило се возело секој ден и нормално е да е фарбана само ме нервираат вие од автоплацевиве што продаваат коли прва боја вака така затоа е таа цена незнам што симнување на ѕвезди и тако даље е за тие таквите со вакво апаратче одење и да ги закопаш во земја и после ќе испадне абе немај гајле само браникот е.......

Нешо точки запирки....ух, не разбрав ништо.....

Уште го немав испиено кафето затоа е така извинете ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44974
  • Il Moderatore
« Одговори #1096 на: 08 Февруари 2016, 09:43:21 am »
Идејата на вакво уредче, не е да откриеш дали е козметички префарбана (ќе покаже 0.4 наместо 0.2мм боја), финтата е да откриеш дебели слоеви кит.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #1097 на: 08 Февруари 2016, 09:46:21 am »
Сега ги гледам на Амазон тие поасалните се над 400 долари. Да мењаш коли цело време се исплати едно такво.

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2218
« Одговори #1098 на: 08 Февруари 2016, 15:02:29 pm »
Баш пред некој ден ги глеав овие paint thickness доста се популарни меѓу русите. Може да спаси од купување крш, но не секогаш иако русиве се потпираат 100% на него. На ебајот се нешто над 100 евра. Твоето колку го зема?

околу 30-тина долари, го пробав на неколку коли, и доста е точен до сега.
>>>>><<<<<

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1496
« Одговори #1099 на: 08 Февруари 2016, 15:11:27 pm »
За неколку месеци ке треба да купам кола за мене и лепша половина, за секој случај да не се мислам за каросерија, купив мерач на дебелина на боја за каросерија (чиста работа), а за мотор нема бегање може да го гледаш колку сакаш во денот и да го возиш, кога со адитив ќе истера некое време после тоа со господ напред. Сега се мислам да земам некој кабел за дијагностика и со него да се занимавам додека дојде време за купување. Еве слика од мерачот

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Има доста клипови на youtube од мерачот EM 2271

Се надевам дека си спремен да платиш надпросечна цена
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен Vladeee

• Редовен
« Одговори #1100 на: 08 Февруари 2016, 15:45:06 pm »
Па така некако, за 30-тина долари нема да се туфкам дали е китирана или префарбувана, и да е префарбувана хауба или сл, не е страшно. Вака ќе си знаеш на што си. Пак ќе кажам проблем не е каросеријата, туку моторот, подвозјето и сл.
>>>>><<<<<

Отсутен Bumb

• Редовен
  • Пораки: 1196
« Одговори #1101 на: 08 Февруари 2016, 16:55:50 pm »
seat altea 1.9 vs 2.0 ? мислење?

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1496
« Одговори #1102 на: 08 Февруари 2016, 18:22:58 pm »
@Vladeeee , за колата зборев , не за уредот :)
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен Vladeee

• Редовен
« Одговори #1103 на: 08 Февруари 2016, 18:45:05 pm »
@Vladeeee , за колата зборев , не за уредот :)

јебига рипаме од тема на тема, управу си, добра кола пари чини, ама и како ти е среќата.
>>>>><<<<<

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1903
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #1104 на: 09 Февруари 2016, 01:30:49 am »
Јас кога барав кола пред 3 год секоја што ја пробав по плацевите беше на километража 180000-190000 км па искрено и не ги гледав повеќе километрите туку се сконцентрирав на самата кола и да видам евентуално некои маани, така си е тоа со километражата сите се вратени на таа психолошка граница  :) .....На крај кога ја земав  астрата и таа имаше 185000км  :) ,но во самите документи од колата т.е упатството ја најдов сервисната книшка во која беа заведени сите сервиси во Италија  датуми и какво масло е ставано па испадна колата да има 235000км во тој момент  :) ......
Па не ти вратиле тебе многу :D Oнака поштено :D
Да 50000км ептен поштени ......  :D

Отсутен Ineedmoney

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 71
« Одговори #1105 на: 13 Февруари 2016, 17:01:31 pm »
Дечки да ве прашам за совет? Дали вреди да се земе Сеат Ибица 1.2 12V 51 kW (70 PS), со три врати, 2008-ма година купена од Кадис, со реални 80к километри, без удари, регистрирана цела година, и скоро нови гуми, но БЕЗ клима. Ми ја даваат за 3100 евра.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20890
« Одговори #1106 на: 13 Февруари 2016, 17:32:08 pm »
Јас не би зимал кола без клима.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1308
« Одговори #1107 на: 13 Февруари 2016, 18:02:06 pm »
За таа цена кола топ. Уште ако ја нуди Кадис, да им изгребеш некој месец гаранција би било идеално  ;)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55246
  • Махер
« Одговори #1108 на: 13 Февруари 2016, 18:19:34 pm »
Џам ауто. Јас би земал. Ептен е добра цената за толку нова кола.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3345
« Одговори #1109 на: 13 Февруари 2016, 18:26:27 pm »
Јас имам ист став како Велештрумф. Кола без клима во 2016 година. Не.