Автор Тема: Совети пред купување половен автомобил!  (Прочитано 1345549 пати)

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
Re: Совети пред купување половен автомобил !
« Одговори #1080 на: 05 Февруари 2016, 16:18:09 pm »
Точно ама на се да викаш „крш“ е прилично неинформираност и тврдоглавост.
Некој што увезол добар примерок од Бугарија за него е можеби навреда тој збор.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20890
« Одговори #1081 на: 05 Февруари 2016, 16:28:05 pm »
Или можда сме станале преосетливи за банални работи.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1082 на: 05 Февруари 2016, 16:28:11 pm »
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,8258.0.html

Па, си имал малку среќа при продажбата.  Сега што возиш?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #1083 на: 05 Февруари 2016, 17:16:43 pm »
nisto eve vekje tret mesec baram vectra ama nisto po moj vkus sve uzas po oglasive.ima edna so realni 117000km pecalbar e covekot zivee vo italija i koga ide ovde ja vozi inace stoi garazirana tuka celo vreme.se vrati denovive od gore pa vo pregovori sum ako uspeam taa da ja upecam na konj sum ako ne kje baram i ponataka..

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1496
« Одговори #1084 на: 06 Февруари 2016, 01:37:20 am »
Немаат осет... кола од 2002-ра ја враќа на 130к ,ок во ред..кола од 2005-та, исто на 130к , од 2009-та пак на 130...

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55246
  • Махер
« Одговори #1085 на: 06 Февруари 2016, 08:57:08 am »
Така си е рецептот за продавање половно возило. Не се они криви.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #1086 на: 06 Февруари 2016, 09:47:44 am »
toj ko mu ide na plac mu vali naprajgi na 130 , sega nekoj bile i 2002 koj ke gi najde koj bea sega megu stotina koli...
sredi nabrzinski i ajd caoo ojde si on sos cigarce...

sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1087 на: 06 Февруари 2016, 10:01:01 am »
Мора така, затоа што повеќето купци не се разбираат од коли, па гледаат километража.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1903
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #1088 на: 08 Февруари 2016, 02:21:25 am »
Јас кога барав кола пред 3 год секоја што ја пробав по плацевите беше на километража 180000-190000 км па искрено и не ги гледав повеќе километрите туку се сконцентрирав на самата кола и да видам евентуално некои маани, така си е тоа со километражата сите се вратени на таа психолошка граница  :) .....На крај кога ја земав  астрата и таа имаше 185000км  :) ,но во самите документи од колата т.е упатството ја најдов сервисната книшка во која беа заведени сите сервиси во Италија  датуми и какво масло е ставано па испадна колата да има 235000км во тој момент  :) ......

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 552
« Одговори #1089 на: 08 Февруари 2016, 02:34:00 am »
Јас кога барав кола пред 3 год секоја што ја пробав по плацевите беше на километража 180000-190000 км па искрено и не ги гледав повеќе километрите туку се сконцентрирав на самата кола и да видам евентуално некои маани, така си е тоа со километражата сите се вратени на таа психолошка граница  :) .....На крај кога ја земав  астрата и таа имаше 185000км  :) ,но во самите документи од колата т.е упатството ја најдов сервисната книшка во која беа заведени сите сервиси во Италија  датуми и какво масло е ставано па испадна колата да има 235000км во тој момент  :) ......
Па не ти вратиле тебе многу :D Oнака поштено :D

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2218
« Одговори #1090 на: 08 Февруари 2016, 03:53:14 am »
За неколку месеци ке треба да купам кола за мене и лепша половина, за секој случај да не се мислам за каросерија, купив мерач на дебелина на боја за каросерија (чиста работа), а за мотор нема бегање може да го гледаш колку сакаш во денот и да го возиш, кога со адитив ќе истера некое време после тоа со господ напред. Сега се мислам да земам некој кабел за дијагностика и со него да се занимавам додека дојде време за купување. Еве слика од мерачот

Има доста клипови на youtube од мерачот EM 2271
>>>>><<<<<

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #1091 на: 08 Февруари 2016, 08:26:00 am »
Баш пред некој ден ги глеав овие paint thickness доста се популарни меѓу русите. Може да спаси од купување крш, но не секогаш иако русиве се потпираат 100% на него. На ебајот се нешто над 100 евра. Твоето колку го зема?

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1092 на: 08 Февруари 2016, 08:47:31 am »
На времето купување кола на старо се сметаше мачка у вреќа, денес игла у сено ..

Генерално се се тешки скапаници ...

Отсутен hrn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 530
« Одговори #1093 на: 08 Февруари 2016, 08:52:34 am »
Значи незнам што сте се фатиле толку за бојата, па половно возило се возело секој ден и нормално е да е фарбана само ме нервираат вие од автоплацевиве што продаваат коли прва боја вака така затоа е таа цена незнам што симнување на ѕвезди и тако даље е за тие таквите со вакво апаратче одење и да ги закопаш во земја и после ќе испадне абе немај гајле само браникот е.......

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44974
  • Il Moderatore
« Одговори #1094 на: 08 Февруари 2016, 09:35:14 am »
Значи незнам што сте се фатиле толку за бојата, па половно возило се возело секој ден и нормално е да е фарбана само ме нервираат вие од автоплацевиве што продаваат коли прва боја вака така затоа е таа цена незнам што симнување на ѕвезди и тако даље е за тие таквите со вакво апаратче одење и да ги закопаш во земја и после ќе испадне абе немај гајле само браникот е.......

Нешо точки запирки....ух, не разбрав ништо.....
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.