Автор Тема: Совети пред купување половен автомобил!  (Прочитано 1345543 пати)

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
Re: Совети пред купување половен автомобил !
« Одговори #1065 на: 05 Февруари 2016, 13:27:51 pm »
Да, и тука пак го имаш фактот :

-Зависи кај е возена.
-Зависи кој ја возел и дали ја одржувал.

Се е лотарија, али nevertheless што помалку, тоа подобро.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44974
  • Il Moderatore
« Одговори #1066 на: 05 Февруари 2016, 13:28:06 pm »
А кога ќе понудиш поштено ауто за поштени пари, сите ти кажуваат „колку ефтини такви има по плацевите“.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5234
  • The Spartan General
« Одговори #1067 на: 05 Февруари 2016, 13:34:07 pm »
А кога ќе понудиш поштено ауто за поштени пари, сите ти кажуваат „колку ефтини такви има по плацевите“.

Купувачите се исти како и продавачите. Затоа и пазарот е таков. Никаков.  ;D

Затоа под 100.000км кола. Визуелно видлива бројка на километри е тоа.

Не верувам јас во тоа. Имам видено секакви коли на секакви километри. Тешко ќе познаеш колку се точно само со гледање. 
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1068 на: 05 Февруари 2016, 13:35:09 pm »
Е тоа е проблемот, што луѓето не се спремни да дадат 500 евра повеќе за добро ауто. Јас секогаш ги гледам најскапите BTW, ама и тука се маниупулира, некои пробуваат со скапа цена да ти го сменат мислењето.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #1069 на: 05 Февруари 2016, 13:35:16 pm »
koa gi gledam kolive na oglasi kaj nas i u germanija mi se ide zasekogas da si go cuvam golfot... Tuka e nevozmozno da prodades kola sto si ja pazel kao dete, a da i zemes realna cena... Periodov bev da gledam nekolku petki samo poradi toa sto mi se uvrte da go prodavam golfot... Od sto bea site polirani mislam deka nemaat lak! Vnatre dzabe hemisko koga se gleda deka tie koli si go izvozele svojot vek... I praev sporedba megju mojata so 140 000 i tie so po 150 000... Si vikam pa mojava e nova kakvo prodavanje batali...

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1070 на: 05 Февруари 2016, 13:35:48 pm »
Затоа под 100.000км кола. Визуелно видлива бројка на километри е тоа.

Подобро да е 120.000 да е направен голем сервис.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20890
« Одговори #1071 на: 05 Февруари 2016, 13:41:59 pm »

Да си ми жив и здрав за муабетов.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1072 на: 05 Февруари 2016, 13:43:39 pm »
koa gi gledam kolive na oglasi kaj nas i u germanija mi se ide zasekogas da si go cuvam golfot... Tuka e nevozmozno da prodades kola sto si ja pazel kao dete, a da i zemes realna cena... Periodov bev da gledam nekolku petki samo poradi toa sto mi se uvrte da go prodavam golfot... Od sto bea site polirani mislam deka nemaat lak! Vnatre dzabe hemisko koga se gleda deka tie koli si go izvozele svojot vek... I praev sporedba megju mojata so 140 000 i tie so po 150 000... Si vikam pa mojava e nova kakvo prodavanje batali...

Ќе ја продаваш ако е бензинец, шо ќе и правиш.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55246
  • Махер
« Одговори #1073 на: 05 Февруари 2016, 13:50:29 pm »
Туле ќе и купиш.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #1074 на: 05 Февруари 2016, 15:19:19 pm »
Jas pak kje se nadovrzam za moeto punto koga go prodadov.
Oglasot izleze vo 21 casot vecerta sabajleto vo 9 otide kolata i toa deckoto sto dojde samo svrte krug okolu nejze ja zapali ugasi i pruzi raka.Koga go objaviv so cena od 2200 eura me napravija mrdnat - mnogu pari mi trebale dali sum otvoril vo oglasi deka ima puntovci po 1600-1700 so lopata da gi rines i drugi komentari.
Deckoto otkako pruzi raka cisto go prasav batka mu vikam ni se cenkase ni butur.
Odgovorot bese 2 meseca zjapav po oglasi i placovi ali tvoevo dovolno mi e dokumentacijata sto mi ja prilozi so site fiskalni sto si smenil i kolku pari si ulozil vo nego i kako si go cuval..Mesto da akam po servisi da popravam i dodavam sve toa sto ti si montiral vaka kje si kupam gotovo sredeno servisirano samo da stavam gorivo i da si nakrivam kapata...
Ali takvo razmisluvanje e samo 10% od soferive vo drzavata

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #1075 на: 05 Февруари 2016, 15:36:20 pm »
Десетици коли сум купил и продал. И нови и стари. И од тука и од странство. Пресреќен сум бил со секоја кола бидејќи јас сум си ја избрал и покрај тоа што секако дека си имале и доблести и маани и ганц новите и половните. Малце забегувате со гриживе и муабетиве да не ве заебе некој.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1076 на: 05 Февруари 2016, 15:51:19 pm »
Jas pak kje se nadovrzam za moeto punto koga go prodadov.
Oglasot izleze vo 21 casot vecerta sabajleto vo 9 otide kolata i toa deckoto sto dojde samo svrte krug okolu nejze ja zapali ugasi i pruzi raka.Koga go objaviv so cena od 2200 eura me napravija mrdnat - mnogu pari mi trebale dali sum otvoril vo oglasi deka ima puntovci po 1600-1700 so lopata da gi rines i drugi komentari.
Deckoto otkako pruzi raka cisto go prasav batka mu vikam ni se cenkase ni butur.
Odgovorot bese 2 meseca zjapav po oglasi i placovi ali tvoevo dovolno mi e dokumentacijata sto mi ja prilozi so site fiskalni sto si smenil i kolku pari si ulozil vo nego i kako si go cuval..Mesto da akam po servisi da popravam i dodavam sve toa sto ti si montiral vaka kje si kupam gotovo sredeno servisirano samo da stavam gorivo i da si nakrivam kapata...
Ali takvo razmisluvanje e samo 10% od soferive vo drzavata

Toa e тоа, се разбирал дечкото. А што Пунто, годиште мотор?

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #1078 на: 05 Февруари 2016, 16:13:34 pm »
Ова дека само кршови се увезуваат од Бугарија што збореше некој претходно. Еве пример дека не е се така црно ко што некои си фантазираат.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20890
« Одговори #1079 на: 05 Февруари 2016, 16:15:27 pm »
Не паѓај толку у несвест ебаго...

Една работа е што се увезува на велико (дискретен поглед према плацевите во Паланка), друга работа е што можеш сам да си увезеш.

Народот кај нас не сфаќа дека ако нашол нешто за џабе пари, има зошто е тоа така. А да, и обично нозете мноооооогу штрчат од чергата.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.