Автор Тема: Совети пред купување половен автомобил!  (Прочитано 1044134 пати)

Отсутен Amy87

• Почетник
  • *
  • Пораки: 37
  • Инженер-ка
Re: Совети пред купување половен автомобил !
« Одговори #720 на: 08 Јуни 2015, 16:03:57 pm »
Дали извозени 140 000 км се многу za ford focus c max od 2004? Колата е во добра состојба, ама километражава ми боде очи. Ве молам некој нека ми искоментира.

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #721 на: 08 Јуни 2015, 16:20:27 pm »
Дали извозени 140 000 км се многу za ford focus c max od 2004? Колата е во добра состојба, ама километражава ми боде очи. Ве молам некој нека ми искоментира.

Што мотор има ц максот, увезен е или од тука е купен, а иначе напротив, ако е реална километражата тогаш е ок... Просек 12-13к км за 11 години тоа се 140кк,  што според мене е смешна километража но ако колата е увезена тогаш е 99% вратена... Но тоа можеш да го провериш во ми-да, според број на шасија мислам, каде и кога е последен пат сервисирана во овластен сервис и што е сменето... :)
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен Amy87

• Почетник
  • *
  • Пораки: 37
  • Инженер-ка
« Одговори #722 на: 08 Јуни 2015, 16:35:18 pm »
Увезувана е од Италија. Има мотор од 433 пежо, ако запамтив добро.

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #723 на: 08 Јуни 2015, 18:12:06 pm »

Пежо 433?! Иначе сите дизели им се од пежо ама дали е 1.6 или 2.0... ;D
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17562
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #724 на: 08 Јуни 2015, 18:31:27 pm »

Изврши проверка по број на шасија во овластениот сервис на Форд (МиДа Моторс). Тоа ќе ти каже кога последен пат колата била во овластен сервис во Италија и уште побитно, со која километража влегла таму.
Ќе си видиш според прогресијата од година во година колку колата има поминато до својот увоз кај нас.

Тоа според мене со 90% сигурност ти ја кажува километражата.

Присутен volenos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 340
« Одговори #725 на: 08 Јуни 2015, 22:19:04 pm »
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1552886
Ова пежо 206 е во Драчево. Кога го гледав, 1200 евра го продаваше, сега го накачил. Во глобала е крш колата, сите врати заглавуваат кога ги отвораш, има доста испукано од бојата/китот, моторот чудно работеше, некако како да лупаше метал на метал. Внатре седиштата поприлично во лоша состојба, тапацирите на вратите некоја со нитна затегната, некоја испукана.
Наводно имало нова ламела, ама менувачот крчел во брзините, во трета брзина кога го ставаш крчел, ама ако го наместиш малце подесно шалталот е немало да закрчи. И на ова му се отидени сите амортизери, целото плива.
Го земал демек од некој човек што му дужел пари, ама и со 1500 евра неможел да си го врати долгот.
Од друга страна крајно дрско однесување од тој што го продава. Му се јавувам по телефон и го прашувам нормално колата состојба, мотор, торзија ова она и на тоа само ми врака, ако сакаш дојди гледај го, устава пена ми фати, неам нерви и со тебе да се расправам.
Ај отидовме и таму братму малолетен седеше во двор и тој ни даде клуч да ја видиме и запалиме колата, и вика абе братми е болен, неможе да испадне, па потоа тој некако се накани да излезе и така. Во глобала не го бива барем според мене.

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1615011
Исто пежо. Го продава прекупец од Кавадарци. Го земал пред повеке од 1 месец од Скопје. Се наканивме некако да идеме до Кавадарци, мада сомнително беше што кога го видов дека се продава, 1400 евра цена, нареден ден 1100 падната.
Идеме и колата каросериски е во прилично очајна состојба. Испукана боја, кит по цела каросерија, горе кровот избледена бојата и некаде позади на кровот, дупка од паднат кит голема околу 4 цм и длабока 3 мм. Праговите од внатрешна страна скапани и напред позади предните тркала.
Греачите мислам дека не му работеа, ама моторот запали одма. Работеше во глобала ок, со одредено зуење од страната кај ребрастиот каиш.
Имаше и луфта во воланот, уште пред да идеме ни кажа тој дека наводно луфта во спона имало.
Торзијата во глобала беше здрава, прави тркала и прилично е кренато. Амортизерите му се во глобала ок, не плива колку претходново пежо. Седиштата здрави, освен возачкото кое имаше одредени оштетувања. Електриката на предни прозори работеше. Задната врата не се затвораше воопшто, скршено е тоа железото кое се треба да се затвори.
Не е во добра состојба, особено каросериски. Требаше да го послушам Козаностра кога ми кажа дека 99% се работи за прекупец, затоа што на местото каде што се чекавме, таму ми кажа Козаностра дека имало прекупец, али ајде да се увери таткоми дека овие пежовци со волку ниска цена нешто не штима.

И двете пежоа немаа радио, им беа извадени.

Иначе барав сега на реклама5 едно саксо 1.5Д од пинтија што го гледавме, ама го нема на оглас.
Каросериски беше ок, мада во темница го гледавме, али внатрешноста беше здрава, но имаше механички проблеми, луфта во летва (без серво иначе беше), имаше течено под бошот нафта и накривено задно десно тркало, од 1100 евра на 900 го даваше.

Druze pa dobri se cenive na pezovcive.Realno okolu 2000 evra odat.Za 1100 toa e.Ako e motorot dobar i vozi se isplati.Osobeno ako ne treba da cepkas vnatre.Vtoro ako ne e mnogu udreno prednica se isplati.Za ovaa cena verojatno e taksirano i sigurno e loso vnatre.Ama pa za taa cena kako sto rekov ako vozi i ne tropa trapot e super.Drugarce pred nedela dena go dade 2100 no kako od salon bez niedna mana

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6635
« Одговори #726 на: 08 Јуни 2015, 22:22:58 pm »
Епа 1100 евра, и удри си есап крпење, фарбање, па и други работи ако има мака и тоа е. Како и да е не ги препорачувам тие две пежоа, пошто ги видов какви се.
И друга грешка, викаш моторот. За мене, подобро каросеријата да е добра него моторот, моторот полесно се прави, можеби само полуремонт или било што, па на крај краева и друг ке му ставиш. А каросерија потешко се оправа ако е оштетена, скапана, па спремање да ја фарбаш, па 500 евра само фарбање ти е, а кај е крпењето.

Присутен volenos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 340
« Одговори #727 на: 08 Јуни 2015, 22:41:29 pm »
Епа 1100 евра, и удри си есап крпење, фарбање, па и други работи ако има мака и тоа е. Како и да е не ги препорачувам тие две пежоа, пошто ги видов какви се.
И друга грешка, викаш моторот. За мене, подобро каросеријата да е добра него моторот, моторот полесно се прави, можеби само полуремонт или било што, па на крај краева и друг ке му ставиш. А каросерија потешко се оправа ако е оштетена, скапана, па спремање да ја фарбаш, па 500 евра само фарбање ти е, а кај е крпењето.

Se soglasuvam do nekade.No pak kazuvam ako e dobar motorot i kolata nema popravki mehanicki nekoj sto ima 1100 evra bi mu doslo dobro.
Pod uslov samo da e dobar motorot.Onoj sto ima pari pak ne bi se zezal so farbanje i takvi gluposti tuku bi si dal naednas 1800 evra i bi si zemal nekoe sto nema da ima potreba da se farba i krpi

Za ova belovo pak znam deka odamna stoi na oglas.Se javiv i jas i go prasav pa i mene mi go spomena toa so menuvacot i neznam uste sto drugo.Sakav da odam da go gledam,ama Dracevo mi se vide daleku i bataliv.Sega gledam uste se prodava.Verojatno ne e vo red nesto cim se dava tolku vreme

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #728 на: 08 Јуни 2015, 22:45:02 pm »
Е не е добро. Јас земав фелиција, не е скапана како плавото пежо, нема испукано кит по цела каросерија. Бојата е избледена, ок, ама не е испукана. Подвозје цело здраво. Со цената што ја купив, сменив амортизери, шофершајбна, атест плин и уште да сменам свекици, филтри и уље, далеку испод 1100 евра.

Тоа пежо си има оправка, ако си прикрпил 1100 евра, подобро купи поефтина кола од ова пежо и вложи ги да ја донесеш во ок состојба, а си дал 1100 евра или помалку од 1100 евра.

Отсутен antibiotic1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 302
  • МАЗДАШ
« Одговори #729 на: 09 Јуни 2015, 15:01:02 pm »
Имам прашање, еве пред 1 недела положив и сега гледам што количе да си купам. Немам многу познавања ама со читање се трудам да поднаучам по нешто. Критериумите сопред кои барам возило се:
1. Dizel
2. Мала потрошња и да е евтина за регистрирање, нели помалку kw е поевтина регистрацијата
3. 5 Врати
4. Произведена од 2002 година па навака
5. Расположлив буџет 3000евра
6. Евтина за одршување.
Е сега јас прво бев за Фиеста 1.4 TDCI ама разгледувајки , ми се бендиса поголемата варијанта на фиестата а тоа е Fusion 1.4 TDCI.
Сакам ваши сугестии за модел на возило, или доколку ми е добар изборот да ми препорачате некој оглас за добро сочуван Fusion, и да ме посоветувате на што да внимавам при купување на овој модел на автомобил.
Old Mazda's never die, they just get faster.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11744
  • Архитект
« Одговори #730 на: 09 Јуни 2015, 15:06:02 pm »
Мој совет при купување на овај модел, е да си најдиш некој друг модел. Земи го Фјужн и скроз заборави го дека постои.

Под поголемото тело е Фиеста. Уствари ова е фиеста со поголемо, повисоко и потешко тело.
Колата е доста нестабилна и неудобна.

Гледај си Фиеста многу подобар избор.
Ако сакаш подетални информации за сите извртување мои и на моите блиски со колава, ќе ти пишам нахнадно.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #731 на: 09 Јуни 2015, 15:11:26 pm »
Имам прашање, еве пред 1 недела положив и сега гледам што количе да си купам. Немам многу познавања ама со читање се трудам да поднаучам по нешто. Критериумите сопред кои барам возило се:
1. Dizel
2. Мала потрошња и да е евтина за регистрирање, нели помалку kw е поевтина регистрацијата
3. 5 Врати
4. Произведена од 2002 година па навака
5. Расположлив буџет 3000евра
6. Евтина за одршување.
Е сега јас прво бев за Фиеста 1.4 TDCI ама разгледувајки , ми се бендиса поголемата варијанта на фиестата а тоа е Fusion 1.4 TDCI.
Сакам ваши сугестии за модел на возило, или доколку ми е добар изборот да ми препорачате некој оглас за добро сочуван Fusion, и да ме посоветувате на што да внимавам при купување на овој модел на автомобил.

Листај ги:
http://reklama5.mk/Search?q=&cat=24&city=&sell=0&sell=1&buy=0&buy=1&trade=0&trade=1&includeOld=0&includeOld=1&includeNew=0&includeNew=1&f31=119&f32=1420&priceFrom=&priceTo=&f33_from=2003&f33_to=&f36_from=&f36_to=&f35=258&f37=&f138=&private=0&company=0&page=1&SortByPrice=0&zz=1

Отсутен antibiotic1

• Јуниор
  • **
  • МАЗДАШ
« Одговори #732 на: 09 Јуни 2015, 15:16:34 pm »
Нели пежото е поскапо за одражавање од фордот?

Отсутен antibiotic1

• Јуниор
  • **
  • МАЗДАШ
« Одговори #733 на: 09 Јуни 2015, 15:18:07 pm »
Мој совет при купување на овај модел, е да си најдиш некој друг модел. Земи го Фјужн и скроз заборави го дека постои.

Под поголемото тело е Фиеста. Уствари ова е фиеста со поголемо, повисоко и потешко тело.
Колата е доста нестабилна и неудобна.

Гледај си Фиеста многу подобар избор.
Ако сакаш подетални информации за сите извртување мои и на моите блиски со колава, ќе ти пишам нахнадно.
Ке заборавам на фјужн , а ова со фиестата добра идеа ми е или и некои други марки/модели ке ми предлозите

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #734 на: 09 Јуни 2015, 15:22:38 pm »
Ѕирни и корси од тие години, 2002/03 ги има 1.3 cdti, 1.7 cdti.