Автор Тема: Совети пред купување половен автомобил!  (Прочитано 1166030 пати)

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
Re: Совети пред купување половен автомобил !
« Одговори #210 на: 27 Февруари 2013, 13:38:39 pm »
Браво бе Бугар, што објаснување даде...Хахахаах се лачеле киселини и воланот губел боја..

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #211 на: 27 Февруари 2013, 13:39:38 pm »
Bas i ne. Slicno bese objasnuvanjeto na W, zosto se lupel lakot vo Golf MK4 i Passat MK5, i zosto mnogu od plastikite vo ovie vozila denes izgledaat tolku grdo.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен deanMKD

• Редовен
« Одговори #212 на: 27 Февруари 2013, 13:43:29 pm »
Bas i ne. Slicno bese objasnuvanjeto na W, zosto se lupel lakot vo Golf MK4 i Passat MK5, i zosto mnogu od plastikite vo ovie vozila denes izgledaat tolku grdo.

Па мора да си извадиш газот од калот некако нели.? и WV ја применуваат истата манипулација, за да избегнат тролање поради употребување на материјали по послаб квалитет и да заштедат на производство. Ајде сега, ке испадне и дека ако седиштето  е исцепено, дека од подолго седење, газот ти се поти, и киселините го уништуваат материјалот...Таква приказни на пазар, не овде..Ајт.

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2615
  • Custom made interiors
« Одговори #213 на: 02 Март 2013, 23:56:27 pm »
Гледавме едно количе на плац и забележав дека дува воздух низ капачката за дотурање масло. Моторот беше ладен, го запаливме го извадовме мерачот за масло кај него нема ништо, не дува и не чади, а од кај капачката за масло дува воздух само, не фрла масло и исто нема чад никаков. Шо мака има колата?

И мојата кола(Ланос 1.5) кога ќе отворам капачето исто така дува, сум ставал бел лист хартија да видам дали фрла уље но не фрла воопшто и не ми троши уље.
Исто знам дека и кај хонда цивик така дува воздух од капачето.

Така да не значи дека колата има мака, тоа што дува така воздух е до конструкцијата на моторот.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #214 на: 03 Март 2013, 00:01:18 am »
мора да дувка од таму,само гледај кога ќе загрее моторот да не те избања и малце ако прска нема гајле

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
« Одговори #215 на: 08 Март 2013, 17:49:01 pm »
Колку би ги процениле овие две коли ? Колку мислите дека може да им се земе реално на двеве возила? Можам да ги земам во компензација но потоа сакам да се продадат што побрзо а да не стојат така, таква цена ме интересира. Според мене Пандата 3200-3500. Партнерот +/- 3000 евра. Што мислите вие ?

http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=702918
http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=702908
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #216 на: 08 Март 2013, 23:12:18 pm »
реална проценка за кола по слика неможе да се даде,а реално овие коли тешко се продаваат,имај си го и тоа во предвид

Отсутен FICOOO

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 265
« Одговори #217 на: 10 Април 2013, 03:39:27 am »
Партнерот негде мегу 3,5-5000, ако е се реално збориме. А пандата нзз 3,500-4000  ....сепак моја проценка е ова али како што кажа смичка треба да се видат...:)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #218 на: 10 Април 2013, 09:53:10 am »
Ако дели малку во бојата немора да значи дека е лупнат,туку средината на воланот неможи да го изгуби сјајот како рабовите на воланот каде се држи истиот.Но ако бојата дели повеќе од малку или ако дели многу тогаш јасно е дека нешто не е во ред.
Но дали бил чукнат немора да се ориентираш само преку воланот,разгледај ја предницата,дали сите рабови,хауба,фарови лежат исто или некаде се јавува луфта.Провери везни лимови,некои пластики ова она можно е да најдеш некое делче кое е санирано и кое би ти укажало на удар.
Па и да бил удрен немора да значи дека бил сомелен.Ако е добро направен и со нови делови нема гајле.

Drzi voda. Na primer od samoto potenje kaj zenite za vreme pred da dobijat, se lacat kiselini ki mozat da vlijaat vrz volanot. Baska za AERBAK imas za eftii pari imitacija na istite samo sto vnatre se suplivi. Tezinata e ista kako fabrickiot AIRBAG. Made in Chna se razbira.

Ја кога јадам грав така лошо прдам шо се создаваат киселини кои го разјадуваат материјалот на седиштата а од гасовите се оштетува електрониката која е монтирана на седиште за да детектира неврзан појас! Многу лошо!

Отсутен deanMKD

• Редовен
« Одговори #219 на: 10 Април 2013, 22:20:11 pm »
Страшно ме иритира кога некој во оглас ке напише за Опелите: "Кожен Волан" Па добро бе, толку опели видеов досега, и понови и постари, па никој нема кожен волан. Кожниот волан што го рекламираат "трговците" со половни возила е голема ЛАГА. Затоа добро проверете го воланот, може ке ви укаже на некои други проблеми со возилото. Ниедна Астра, Вектра, Корса итн, од 98-2002 год , па и постари, НЕМААТ кожен волан откако е излезена од фабрика. Затоа не наседнувајте на вакви глупости. Пример за што правам муабет:

Добар Волан:

Лош Волан:

« Последно менување: 10 Април 2013, 23:32:34 pm deanMKD »

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #220 на: 10 Април 2013, 22:41:19 pm »
Сигурен си дека ниедна Корса, Астра и/ли Вектра произведена од 1998 до 2002 нема кожен волан?

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #221 на: 10 Април 2013, 22:45:00 pm »

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #222 на: 10 Април 2013, 22:47:45 pm »
си има фори,знам човек што носи коли од странство,тука ги прави со кожа(некој забатален скај) седиштата и воланот и аутоматски се крева цената

Отсутен deanMKD

• Редовен
« Одговори #223 на: 10 Април 2013, 23:28:25 pm »
@ZeroSignal , не сум баш НО сигурен сум дека 90% од Астрите и корсите што се кај нас, од странство се со прешиван волан со некоја ефтина кожа (скај) за да се сокрие оштетувањето на воланот и да се добие на цена. Мислам дека имам видено Корса и вектра со кожен волан, НО тие се неколку од голамата маса на опели што ги имаме по пазарите во МК.

@Rakun4e ОК Јубилејните серии на опел секако дека е можно да имаат кожен волан и салон, НО колку се такви во МК..? Сигурно не сите имаат кожен волан. Имам забележано дека еден ист прекупец на коли од Италија, сите коли, имаат кожен волан, и сите на прв поглед се прешивани.Нема шанси сите коли што ги има на лагер да имаат кожен волан нели.? ;D

Отсутен Scorpion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 470
« Одговори #224 на: 11 Април 2013, 12:55:18 pm »
Decki

razgleduvam opcija da kupam Alfa Romeo 159 1.9JTDm

Za dizajn nema potreba da diskutirame :)

Kazete mi dali imate info za mani na ovoj model i na sto da obrnam vnimanie koga ke gledam... Velat deka imalo dosta skap servis :/

http://www.mojauto.rs/polovni-automobili/1242966_Alfa_Romeo_159_2006_god
Fiat Grande Punto & Fiat Stilo