Автор Тема: Совети пред купување половен автомобил!  (Прочитано 1165330 пати)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Re: Совети пред купување половен автомобил !
« Одговори #195 на: 16 Јануари 2013, 18:53:50 pm »
Na kapace ne bi trebalo da duva mnogu.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #196 на: 16 Јануари 2013, 19:02:48 pm »
ако дува многу ќе фрла и уље,ако не фрла уље добро е,сепак е половна кола со најверојатно преку 100.000км

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7214
  • French diamond
« Одговори #198 на: 16 Јануари 2013, 22:10:12 pm »
ако дува многу ќе фрла и уље,ако не фрла уље добро е,сепак е половна кола со најверојатно преку 100.000км
~ 180К.
Механичар го процени моторот дека е во добра состојба. Понатаму останва да си одлучи другарчето.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #199 на: 16 Јануари 2013, 22:13:57 pm »
Поради движењето на клиповите нормално е дека во картерот ќе се појави струење на воздухот, друго, некои мотори прскаат уље на долната страна од клиповите заради додатно ладење на клиповите. Јас не би се ослонувал на „дување“ и „прскање“ како фактор за оценка на моторот. Тоа сепак би му го препуштил на некој искусен механичар.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #200 на: 16 Јануари 2013, 22:37:04 pm »
Јас не би се ослонувал на „дување“ и „прскање“ како фактор за оценка на моторот. Тоа сепак би му го препуштил на некој искусен механичар.

+1

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #201 на: 16 Јануари 2013, 23:37:24 pm »
http://novatv.dnevnik.hr/clanak/provjereno/slijedite-ove-upute-kako-i-vas-ne-bi-nasamarili---269629.html

Требаше да му се вратат на тој што ја враќаше км. да му ги бараат назад парите.

Отсутен Bushido

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 234

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #203 на: 27 Февруари 2013, 12:13:25 pm »
ме интересира кај голфовие четворки, имаат некоја мана со воздушните перничиња што се различна боја од воланот или сите што се на пазаров се лупнати.

Отсутен Bushido

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 234
« Одговори #204 на: 27 Февруари 2013, 12:15:38 pm »
Па голем процент од увезените гоЉфови се лупнати,па не и ни чудно да е менуван airbag-от

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #205 на: 27 Февруари 2013, 12:17:35 pm »
^^^^ taka e. Kaj mnogu e stavan AERBAK :)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #206 на: 27 Февруари 2013, 12:17:57 pm »
Некои не ги менуваат ги крпат како нови се.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #207 на: 27 Февруари 2013, 12:20:30 pm »
Ако дели малку во бојата немора да значи дека е лупнат,туку средината на воланот неможи да го изгуби сјајот како рабовите на воланот каде се држи истиот.Но ако бојата дели повеќе од малку или ако дели многу тогаш јасно е дека нешто не е во ред.
Но дали бил чукнат немора да се ориентираш само преку воланот,разгледај ја предницата,дали сите рабови,хауба,фарови лежат исто или некаде се јавува луфта.Провери везни лимови,некои пластики ова она можно е да најдеш некое делче кое е санирано и кое би ти укажало на удар.
Па и да бил удрен немора да значи дека бил сомелен.Ако е добро направен и со нови делови нема гајле.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #208 на: 27 Февруари 2013, 12:46:11 pm »
Имам едно прашање, дали серискиот број и датумот на производство на воздушното перниче може да се манипулира? Извор за потврда од дијагностичарите, не од рекла казала и не од тетка ми 4 братучед. Во ОиМ не можеа да го менуваат а имаат пристојна BMW дијагностика. Во Маккар не ми текна да прашам.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #209 на: 27 Февруари 2013, 13:18:00 pm »
Ако дели малку во бојата немора да значи дека е лупнат,туку средината на воланот неможи да го изгуби сјајот како рабовите на воланот каде се држи истиот.Но ако бојата дели повеќе од малку или ако дели многу тогаш јасно е дека нешто не е во ред.
Но дали бил чукнат немора да се ориентираш само преку воланот,разгледај ја предницата,дали сите рабови,хауба,фарови лежат исто или некаде се јавува луфта.Провери везни лимови,некои пластики ова она можно е да најдеш некое делче кое е санирано и кое би ти укажало на удар.
Па и да бил удрен немора да значи дека бил сомелен.Ако е добро направен и со нови делови нема гајле.

Drzi voda. Na primer od samoto potenje kaj zenite za vreme pred da dobijat, se lacat kiselini ki mozat da vlijaat vrz volanot. Baska za AERBAK imas za eftii pari imitacija na istite samo sto vnatre se suplivi. Tezinata e ista kako fabrickiot AIRBAG. Made in Chna se razbira.