Автор Тема: Совети пред купување половен автомобил!  (Прочитано 1164784 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
Re: Совети пред купување половен автомобил !
« Одговори #105 на: 17 Јуни 2012, 18:53:02 pm »
Бугар, ова е форум, не е телефон. Ако имаш нешто да кажеш, срочи го тоа во една - две пораки. Од последниве 10 пораки 6 се од тебе - и тоа без некоја потреба! 

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #106 на: 17 Јуни 2012, 23:50:03 pm »
Има серво матизот? Ќе се мразиш себеси со таа кола. А ако недај боже се одлучиш за матиз - земи навлака за волан и нова рачка за мењач, за да не ти се ољуштат рацете. Друго - тоа е. И најбитно од се инвестирај во далечинско заклучување за да не ја псуеш колата секое изледување.
Незнам од кај да почнам, или кај да завршам, со оваа кола. Се што имам да ти кажам е: Побарај некој Ц1 или 107 или Ајго, или што да е, за да не ги бараш за 6 месеци.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #107 на: 18 Јуни 2012, 21:02:55 pm »
@Deni pa na taa kola ne i treba servo. Sum probal Matiz bez servo i super e. Koga Corsa bez servo sto e 100 kila poteska od Matiz nema maka i odi glatko Matiz ke bide top.

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #108 на: 18 Јуни 2012, 23:04:01 pm »
Исто како да возиш лаѓа е убаво...

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #109 на: 18 Јуни 2012, 23:37:18 pm »
Pa zatoa i ke go zeam poso e od poznat i dosta provereno,taka da mi zadovoluva potrebite da ne trosi mnogu da ne e mnogu skap za odrzaavnje i tn..

Друже rule-of-thumb. Ако ја знаеш колата, знаеш дека е чувана и си сигурен во тоа што би го купил...таа кола повеќе вреди од Mercedes за тие пари. Кој сака што сака нека ти кажува.

Daewoo евтини се за одржавање, јас имам и не е никаков проблем за делови, пасуваат од други модели на Daewoo така што нека ти е раат душата.

Што се однесува до потрошња...мене колку што ми е познато максимум трошат 7 литра плин градска.

Ако ставаш во СК плин во НАСГАС тоа ти е околку 270 денари = 100км (38 денари е плинот). или 300 денари во Макпетрол.

Поевтино здравје.

Имаш евтина кола за одржавање, евтини делови (сигурно не се будали таксистите што ги возат), практично за низ град. Ако имаш и клима тогаш батали се и бркај си работа.

Зборуваме за практично возило кое ќе те вози и нема да стоиш под него.

Приказни можеш да слушаш колку што сакаш - чим се знаеш за возилцето ич да не му ја мислиш.

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #110 на: 18 Јуни 2012, 23:40:27 pm »
Pa zatoa i ke go zeam poso e od poznat i dosta provereno,taka da mi zadovoluva potrebite da ne trosi mnogu da ne e mnogu skap za odrzaavnje i tn..

Друже rule-of-thumb. Ако ја знаеш колата, знаеш дека е чувана и си сигурен во тоа што би го купил...таа кола повеќе вреди од Mercedes за тие пари. Кој сака што сака нека ти кажува.

Daewoo евтини се за одржавање, јас имам и не е никаков проблем за делови, пасуваат од други модели на Daewoo така што нека ти е раат душата.

Што се однесува до потрошња...мене колку што ми е познато максимум трошат 7 литра плин градска.

Ако ставаш во СК плин во НАСГАС тоа ти е околку 270 денари = 100км (38 денари е плинот). или 300 денари во Макпетрол.

Поевтино здравје.

Имаш евтина кола за одржавање, евтини делови (сигурно не се будали таксистите што ги возат), практично за низ град. Ако имаш и клима тогаш батали се и бркај си работа.

Зборуваме за практично возило кое ќе те вози и нема да стоиш под него.

Приказни можеш да слушаш колку што сакаш - чим се знаеш за возилцето ич да не му ја мислиш.

Држи вода муабетов..Комшијата има даеву и го изнавози , а нема вложено 100Е во него откако го купи..

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #111 на: 19 Јуни 2012, 12:30:54 pm »
@Deni pa na taa kola ne i treba servo. Sum probal Matiz bez servo i super e. Koga Corsa bez servo sto e 100 kila poteska od Matiz nema maka i odi glatko Matiz ke bide top.
Не, не на тие финти јас не паѓам. Јас еднаш неделно возам Мати без серво и рацеве ми се жуљеви ко та сум копал. Уствари не ко да сум копал, туку како да сум орал! :) Така да, позната ми е методологијата на Матиз без серво. Што подалеку - тоа поарно.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #112 на: 19 Јуни 2012, 22:50:57 pm »
Deni
Мн. нежен си бил  ;D
Лада нива си возел, сексот е кога ќе треба да паркираш како со мечка да се бориш.

Присутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #113 на: 20 Јуни 2012, 11:47:42 am »
Јас од муабети знам дека мечката е кај Камаз со дрвена клупа ;D
За да го свртиш треба со едната нога да гураш во врата.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #114 на: 20 Јуни 2012, 14:27:03 pm »
:) :) :)

Отсутен Dejan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 158

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 819
  • Opel zafira 2.0 125 kw
« Одговори #116 на: 07 Ноември 2012, 19:48:11 pm »
Najdov tiko so pominati 23000 sedeno vo garaza neregistrirano a godina na proizvodstvo  od 1997 godina.So mislite dali vredi 1000eur.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #117 на: 07 Ноември 2012, 19:49:37 pm »
Najdov tiko so pominati 23000 sedeno vo garaza neregistrirano a godina na proizvodstvo  od 1997 godina.So mislite dali vredi 1000eur.

23000?

Да не е 230 000?

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #118 на: 07 Ноември 2012, 19:50:15 pm »
Вреди!!! Тоа е кола.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #119 на: 07 Ноември 2012, 19:51:09 pm »
па што знам,ако е стоено,имаш доста гумени делови што ќе треба да ги менуваш покрај гуми,али па 23.000....види подвозјето како е,ако е во ред зимај :)