Автор Тема: Совети пред купување половен автомобил!  (Прочитано 1164897 пати)

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2165
Одг: Совети пред купување половен автомобил!
« Одговори #5805 на: 16 Април 2025, 23:15:10 pm »
2023 на Мајорка имав како рент-а-кар Голф 7ица со 1.0 ТСИ со 115 коњи. Изгледа имаме различни дефиниции за "прифатливо влечење" пошто со 3ца во кола на угорница повисоко од втора не можеше да се стави.

Сигурно имаме различни дефиниции зошто ти возиш кола од 500 коњи друже.

Јас зборам за обичен мал турбаш у кола за низ град и за до Грчка.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #5806 на: 16 Април 2025, 23:55:46 pm »
Не бе не, не иде овака понатаму.
Не само Дачиа, туку треба да се стрела и тој што дизајнира коли од А сегмент, па и Б сегмент.
Па зарем не гледаат дека не се продаваат повеќе низ салоните во мк?
Поминаа времињата кога се купуваа Панда, Пиканто, и10, Твинго, Ајго...

Сега на ред дојдоа и моториге од 1.0 екобусти и слична компанија кои се рекламираат како замена на 1.6 атмо? Добро, малку ја претераа, од мое искуство повеќе би рекол пасува со 1.4 атмо.
Меѓутоа очигледно сето тоа, 1.4 атмо и 1.0 буст, треба да се уништи да не постои затоа што не можело кон Стража во трета да се убаци, а ако се вклучи клима треба некого да истовариш да бутка отпозади.
Се што е под 150 коњи да се забрани со декрет и нивните сопственици со ЈСП да се возат и конечно да се ослободат скопските булевари за аудињата да не ги превртуваат Киите кои се осмелиле да тргнат на зелен семафор.
Сик ен дистрој, јеееаах!

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
« Одговори #5807 на: 17 Април 2025, 08:06:51 am »
Дачиа автомобилите да се спалат, уништатат, да не постојат бидејки се синоним за сиромаштија, глупавост итн

Како ли се осмелиле да влезат во кола и да тестираат и да лажат луѓе да трошат пари на Дачиа...

Не сум љубител на Дачиа, но ниту па ми е омразен бренд.

Камо среќа во државава да имавме производ како Дачиа, или па среќна околност да не пукне срам...

Еден Jogger како би ми легнал...

Само да не беше троцилиндраш ЕДИНСТВЕН мотор во понуда...

Бар 1.5 бензинец некој...

Другар има Клио 2021ва со 1.0 со 90 или 91кс небитно. Засега е задоволен. Се возев во колата, тегне прифатливо, е сеа како е за издржливост време ќе каже. Ваљда до 150к км ќе изгура.

Влечењето не ме интересира ама баш ич. Нека тркала.

Мене ми е најбитно доверливост и издржливост. А толкава кола со три цилиндри... Штознам...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #5808 на: 17 Април 2025, 12:50:14 pm »
Мече зошто така размислуваш, без разлика кој колку заработува, не мора по дифолт да купува премиум кола, ете луѓето си зацртале некој буџет за (нова) кола, им одговара колата, раат
ќе бидат некои 5-6 години од аспект на одржување, им врши работа и (не дај боже) им прави кеф можеби.

Затоа Сандерото е најпродавано во ЕУ (една од причините покрај прифатлива цена), животот не е само кола, некој сака и на убав одмор да отиде, зимување, да скитне некој викенд, да вложи дома некој денар, да штеди некој денар за факултет на малите, едноставно си определуваат буџет за кола толку и толку (колку е чергата), битно е нова и знаат дека нема да имаат заебанции во нареден период (големи сервиси, кочници, течности, делови и сл).
Види,има луѓе кои се апсолутни трупови за коли.
Без разлика дали заработуваат 2К или 10К месечно тие се трупови кои не знаат апсолутно ништо за коли и не им е битно.
Јас имам мерак и сум порастен со возилата,така да за мене секогаш ќе биди подобра опција Мерцедес Ц класа 3.0 би турбо одколку Тојота Корола 1.3(каков и мотор да има).
Европа уздуж и попреку ми е завртена со половни коли кои имале која 450К,која 250Ккм па никому ништо.
И да се расипи се поправа,ми се здосадува се менува и чао.
Тоа е ќеф кој се плаќа со пари(си гп плаќа) и не мислам да излезам ќар и колку ќе изгубам.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #5809 на: 17 Април 2025, 12:59:32 pm »
За мене секогаш најдобар избор е плавуша. Не знам како може да не сакате плавуши? Ниска па уште бринета. Глупости!

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3135
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #5810 на: 17 Април 2025, 13:09:48 pm »
Баш така мече потполно те разбирам има луѓе на кои автото не им ништо значи туку да им служи само за да завршат работа и етц.Но има луѓе кои се ентузијасти фанатици дури и на бренодви јас познавам човек кој голф вози цел живот почнувајки од 1 сега 7 ица.Едноставно човек не менува бренд и тоа е тоа почнувајки од себе ја никогаш нема да седнам да возам или да отидам да купам шкода/дачиа  или во двор да имам шкода,дачиа крај значи нема да возам нема тоа да имам пред врати  и завршена е приказна тука.Од толку огромен избор секој човек е различен и во тоа лежи убавината во човекото битије да се открива во разноликоста и различноста и ставовите на други луѓе.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6830

Отсутен HugoG

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 85
« Одговори #5812 на: 18 Април 2025, 10:33:19 am »
.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5928
« Одговори #5813 на: 18 Април 2025, 10:35:22 am »
.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Jimny

• Сениор

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #5815 на: 18 Април 2025, 11:15:03 am »
.

Другар шо напраи во лидл - што ти доделија ауди или шкодата гледам сеа шкоди возат ама се врти и некое Q2

Отсутен HugoG

• Јуниор
  • **
« Одговори #5816 на: 18 Април 2025, 11:21:39 am »
.

Другар шо напраи во лидл - што ти доделија ауди или шкодата гледам сеа шкоди возат ама се врти и некое Q2

Kупив Мазда 3 M Hybrid на ново, 25500е. Врв. Доземав кредит.

За малку ќе земев Ауди а5 со 190 илјади км за 13 илјади е. или а7 на лизинг со 200 илјади и се премислив во заден момент. Ми кажаа колку и да е луксузна колата, над 200 илјади км земаш кола пред умирање или со потенцијални скапи поправки.
« Последно менување: 18 Април 2025, 11:26:55 am HugoG »

Отсутен HugoG

• Јуниор
  • **
« Одговори #5817 на: 18 Април 2025, 11:24:36 am »

Kупив Мазда 3 на ново, 25500е. Врв. Доземав кредит.

За малку ќе земев Ауди а5 со 190 илјади км за 13 илјади е. или а7 на лизинг со 200 илјади и се премислив во заден момент. Ми кажаа колку и да е луксузна колата, над 200 илјади км земаш кола пред умирање или со потенцијални скапи поправки.

Отсутен shelby

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 100
« Одговори #5818 на: 18 Април 2025, 11:31:52 am »
Kупив Мазда 3 M Hybrid на ново, 25500е. Врв. Доземав кредит.

Мудар избор, со здравје да си ја возиш!
« Последно менување: 18 Април 2025, 12:03:07 pm shelby »

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #5819 на: 18 Април 2025, 11:40:20 am »
Браво мазда е супер! со здравје да се вози (ново си е ново) и ценава е сосема океј ама па возиш ново и тоа плус јапанац супер супер.Браво со кожа е внатре?