Автор Тема: Совети пред купување половен автомобил!  (Прочитано 1346115 пати)

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6039
Одг: Совети пред купување половен автомобил!
« Одговори #3465 на: 18 Октомври 2020, 23:21:12 pm »
"Упс" имам со надворешен акумулатор од 55А и морам да кажам добро држи струја 😁😉😛.
Море Локи оваа ти е за царина  а не за километри и историја на возилото.
Гифот со дебелиот од 1мб 😁😁😁

Sent from my BLN-L21 using Tapatalk

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
« Одговори #3466 на: 18 Октомври 2020, 23:46:53 pm »
Не е страшно, важно е да се дружиме. :D

Поентата ми беше малку надреалистичка, признавам.
И од двете ќе се разочараш! :D
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #3467 на: 18 Октомври 2020, 23:54:14 pm »
Шозборешбе 😳

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Отсутен kokos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 207
« Одговори #3468 на: 20 Октомври 2020, 20:03:46 pm »
еве едно видео кое можеби би било корисно за идните купувачи, додуша за повеќето работи кои се на видеово кажани зборувано е и тука ама еве на едно место во едно видео доста општо и едноставно објаснето

Отсутен GreenVlach

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 70
    • Girls From Your City - Anonymous Sex Dating - No Selfie
« Одговори #3469 на: 29 Октомври 2020, 22:17:06 pm »
Дечки препорака за половно возило со
четри врати
Клима
Плин
Барем да е над 1.3
И околу 2000e
Ве молам без глупи коментри ако може препораки нормално за некое што е reliable не ми е битна марката
https://SecreLocal.com - Video Chat Блокирано - No Selfie - Anonymous Sex Блокирано -   Online Chat Блокирано

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #3470 на: 29 Октомври 2020, 22:22:32 pm »
Астра Г 1.6/1.8 
Фокус МК1 1.6 
Меган 1 фејслифт 
Голф 4 1.6 а најубо 1.8Т 😁

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18036
« Одговори #3471 на: 29 Октомври 2020, 23:39:41 pm »
четри врати
Клима
Плин
Барем да е над 1.3
И околу 2000e
Ве молам без глупи коментри ако може препораки нормално за некое што е reliable не ми е битна марката

Препорачувам, со од прва рака искуство, Citroen Xsara facelift. За луѓе со просечни примања е преефтина за одржување, и е многу благодарна кола ако најдеш примерок за кој некој се грижел.

Да не ја урочам, 4 години безгрижно возење. Тесна е внатре, релативно солиден гепек има, мека е за возење и удобна за патување, и може да се најде добра кола купена во Македонија со под 160.000.

Да, нема душа, нема карактер, обична кола е, ама нити еднаш не зажалив што ја избрав и купив.

Маани: заден трап на сите PSA возила страда, во Цилаз била 150 евра репарација со гаранција. Електроника знае да зеза, жиците во вратите се кинат и престанува да работи централно/прозор/звучник. Најчесто Цитроените имаат глупи димензии на гуми што се 300-400-500 денари по гума поскапи од стандардните.

Отсутен GreenVlach

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 70
    • Girls From Your City - Anonymous Sex Dating - No Selfie
« Одговори #3472 на: 30 Октомври 2020, 15:10:57 pm »
четри врати
Клима
Плин
Барем да е над 1.3
И околу 2000e

Препорачувам, со од прва рака искуство, Citroen Xsara facelift. За луѓе со просечни примања е преефтина за одржување, и е многу благодарна кола ако најдеш примерок за кој некој се грижел.

Да не ја урочам, 4 години безгрижно возење. Тесна е внатре, релативно солиден гепек има, мека е за возење и удобна за патување, и може да се најде добра кола купена во Македонија со под 160.000.

Да, нема душа, нема карактер, обична кола е, ама нити еднаш не зажалив што ја избрав и купив.

Маани: заден трап на сите PSA возила страда, во Цилаз била 150 евра репарација со гаранција. Електроника знае да зеза, жиците во вратите се кинат и престанува да работи централно/прозор/звучник. Најчесто Цитроените имаат глупи димензии на гуми што се 300-400-500 денари по гума поскапи од стандардните.
Искрено јас имам Xsara 2 ( facelift )  1.9 дизел веќе две години освен трап што сменив и редовен сервис( филтри уље) гајле си нема но ,,мана" и е што нема клима и се мислам дали да се префлам на плин дали ќе ми се исплти. Презадоволен сум се на се од неа
https://SecreLocal.com - Video Chat Блокирано - No Selfie - Anonymous Sex Блокирано -   Online Chat Блокирано

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18036
« Одговори #3473 на: 30 Октомври 2020, 22:21:09 pm »
Или, ако ти е генерално средена колата и погодена, пробај најди начин да уградиш клима уред. :)

Отсутен Johnny625

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 195
« Одговори #3474 на: 31 Октомври 2020, 12:04:59 pm »
Ништо од бизнисот со уградување на клима...и јас имам ксара и реално да уградиш е огромна операција а прашање е колку ќе работи и ќе држи фреон. Треба друг картер, треба пумпата за волан да ја преместиш, треба друга конзола за алтернаторот, итн. Дури и затегачите за пк каишот се потполно различни меѓу кола со клима или без.

Поарно најди друга со клима. Има ксари како што рече Мартин, доста добри и евтини, верувам ќе најдеш за евтини пари со автоматска клима, греачи на седишта, сензор за дожд, итн, итн. Барај некоја со exclusive ниво на опрема, ако најдеш некоја ваква не ти менува многу дали увезена или овде купена. Обично тие купени кај нас се со слаба опрема.

Отсутен silver

• Почетник
  • *
  • Пораки: 28
« Одговори #3475 на: 01 Ноември 2020, 14:31:24 pm »
https://reklama5.mk/AdDetails?ad=3343493
https://reklama5.mk/AdDetails?ad=3715809

Овие две возила по све, годиште мотор боја раткапни радио купена во мкд-ск и др.. по све ми изгледаат идентично освен таблици и километража која е разлика од 70.000 километри.
Со таа боја и годиште нема други на оглас, што мислите ? ;D :P

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30625
    • CARclub.mk
« Одговори #3476 на: 01 Ноември 2020, 15:20:07 pm »
Километражата не мора ништо да значи. Оди види ги двете, па кое ќе ти фати око.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10598
« Одговори #3477 на: 01 Ноември 2020, 15:56:42 pm »
https://reklama5.mk/AdDetails?ad=3343493
https://reklama5.mk/AdDetails?ad=3715809

Овие две возила по све, годиште мотор боја раткапни радио купена во мкд-ск и др.. по све ми изгледаат идентично освен таблици и километража која е разлика од 70.000 километри.
Со таа боја и годиште нема други на оглас, што мислите ? ;D :P
Не гледаш дека едната кола има матирана хауба и излупен кров?

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1924
« Одговори #3478 на: 01 Ноември 2020, 16:01:47 pm »
Kako sto gledam imaat isto radio. Ne veruvam da e slucajnost bas vo takvo punto da ima takvo radio. Izgleda sredeniot krov go podmladil puntovo za 70 000km :)
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10598
« Одговори #3479 на: 01 Ноември 2020, 16:13:03 pm »
Kako sto gledam imaat isto radio. Ne veruvam da e slucajnost bas vo takvo punto da ima takvo radio. Izgleda sredeniot krov go podmladil puntovo za 70 000km :)
Најверојатно си во право, особено откако ги видов датумите на огласите.
Остануваат таблиците под велот на мистериозноста ;D