Автор Тема: Совети пред купување половен автомобил!  (Прочитано 1170909 пати)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
Одг: Совети пред купување половен автомобил!
« Одговори #4110 на: 23 Ноември 2021, 18:47:39 pm »
За своја кола ќе се помачиш. Еве, пример за мојата, во Србија има растурени. Ама ја знам да баратам со интернет, спремен сум да извозам до Врање да подигнам од карго итн итн.

Ама стар чоек да се забере да нарачува половен фар/ретровизор/модул за прозори/било што каросериско... Мало сутра. Ќе треба Џо да брка ко за себе.

Татко ми со Ксарата на аутопилот е, да чукнам последно време ништо не притребало, ама кога требало, има 3 броја, обично или кај првиот или кај вториот наоѓа. Бонус, за нови делови, во пиљара ги има и има да бираш различни ценовни рангови.

Секој со своето, на крај на краиштата. Fusion не е лоша кола, и ако е поентата едноставно и ефтино одржување во 90-95% исправна состојба, Форд би погледнал пред Мазда секој ден.

Оди најди за фјужн фар или штоп.
За мазда ќе најдиш многу полесно.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14714
« Одговори #4111 на: 23 Ноември 2021, 19:06:44 pm »
Јас на татко ми му купив Алфа (по негова желба), а знаејќи дека има делови кога ќе затребаат. Досега во рок од една година само еднаш светеше чек енџин поради расипан мап сензор. Во консултација со @dbl.dzo го набавив за 15 минути и 900 денари :D  Таму од каде што купув имаат секакви каросериски и механички делови.

Така да и за мене е многу битно да има делови за колата, посебно кога ќе ја вози татко ми кој не се замара воопшто, гледа само на време да ја однеси на регистрација :)

Баш ми е мило што се погоди количето.

Има уште многу многу за возење.

Него, тоа сакав да ти кажам. Продолжете си ги сервисите кај Жаре. Си ја знае колата. 8 години сите сервиси кај него се правени и е ептен педантен.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #4112 на: 24 Ноември 2021, 10:22:36 am »
За своја кола ќе се помачиш. Еве, пример за мојата, во Србија има растурени. Ама ја знам да баратам со интернет, спремен сум да извозам до Врање да подигнам од карго итн итн.

Ама стар чоек да се забере да нарачува половен фар/ретровизор/модул за прозори/било што каросериско... Мало сутра. Ќе треба Џо да брка ко за себе.

Татко ми со Ксарата на аутопилот е, да чукнам последно време ништо не притребало, ама кога требало, има 3 броја, обично или кај првиот или кај вториот наоѓа. Бонус, за нови делови, во пиљара ги има и има да бираш различни ценовни рангови.

Секој со своето, на крај на краиштата. Fusion не е лоша кола, и ако е поентата едноставно и ефтино одржување во 90-95% исправна состојба, Форд би погледнал пред Мазда секој ден.

Totalno sprotivna filozofija od mojata. Kola si odrzuvam isklucivo vo oficijalen servis i ne se zamaram so baranje "poeftini" delovi i majstori. Rabotata sekogas mi e zavrsena najbrzo i najdobro i so originalni delovi. A za vremeto sto bi go izgubil barajki poeftini alternativi go rabotam toa sto sum najdobar i zarabotuvam poveke pari vo toj period otkolku razlikata oficijalen i delovi od otpad.

Присутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6436
« Одговори #4113 на: 24 Ноември 2021, 10:24:45 am »

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #4114 на: 24 Ноември 2021, 10:38:24 am »
Бугар, ти ли си?

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14714
« Одговори #4115 на: 24 Ноември 2021, 13:46:09 pm »
Ах Бугар. Какви времиња беа тоа.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #4116 на: 24 Ноември 2021, 13:49:38 pm »
Му горат ушите сега :)

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #4117 на: 24 Ноември 2021, 13:56:03 pm »
Не се согласувам со членот @osmica8 . На р5, има многу fusion растурени за делови, а само една мазда 2. Плус имаш неколку отпади за форд во мк.
Дебели џо, не знам дали си пишал (сори, можеби не сум видел), но, сте гледале панда, или некое пунто? Мислам најразумен компромис би биле овие две коли.
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #4118 на: 24 Ноември 2021, 14:36:48 pm »
@bear Немај гајле, ќе напишам :) Гледавме (и возев) Mazda 2, Grande Punto, 3 207ки (hatchback & SW), Suzuki Ignis, Zafira & Swift.

Во план сум да ѕирнам Панда (со не знам каков мотор) и Мерива со мотор како од Дизел (чисто да му помине мислата на стариот). Јас ги возам наместо тој, ко тинејџер се понаша.

Пример оваа да имаше клима https://reklama5.mk/AdDetails?ad=4075346 фиксно ја купуваме, ни промена на таблица ни ништо :)

Сакав и ова да го видам ама реклама5 љетив на кров  ;D
« Последно менување: 24 Ноември 2021, 15:02:59 pm dbl.dzo »

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #4119 на: 24 Ноември 2021, 15:00:47 pm »

Totalno sprotivna filozofija od mojata. Kola si odrzuvam isklucivo vo oficijalen servis i ne se zamaram so baranje "poeftini" delovi i majstori. Rabotata sekogas mi e zavrsena najbrzo i najdobro i so originalni delovi. A za vremeto sto bi go izgubil barajki poeftini alternativi go rabotam toa sto sum najdobar i zarabotuvam poveke pari vo toj period otkolku razlikata oficijalen i delovi od otpad.

Секоја чест, примате кај вас во фирма?

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #4120 на: 24 Ноември 2021, 15:23:34 pm »
Не се согласувам со членот @osmica8 . На р5, има многу fusion растурени за делови, а само една мазда 2. Плус имаш неколку отпади за форд во мк.
Дебели џо, не знам дали си пишал (сори, можеби не сум видел), но, сте гледале панда, или некое пунто? Мислам најразумен компромис би биле овие две коли.

Немој да ме разбериш погрешно, не дека измислувам приказни туку токму тоа ми се има случено. Барав штоп десен за Фјужн и некои ситни делови за Мазда 2 - 2008.
Штоп најдов здрав после подолго време барање и не беше воопшто евтин. Случајно го најдов кај некој човек, што купувал делови за да си го поправи неговиот, ама не успеал да го среди.
Тие растурачите категорично ми викаа дека нема таков, да се откажам да барам.

За Мазда 2 најдов тоа шо ми требаше на 3 места. Можев да си бирам од каде да купам. Можи така се погодила ситуацијата, незнам. Ама јас би бегал од Фјужн шо подалеку.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2617
« Одговори #4121 на: 25 Ноември 2021, 07:55:43 am »
@bear

Сакав и ова да го видам ама реклама5 љетив на кров  ;D
Кога сакаш 2 коли во еден оглас да ставиш ама за да нема забуна сликите од едната кола ги ставаш наопаку :) . Интересен ми изгледа Jazz-от. Инаку ако можеш да начекаш убава Панда од CH би било добро. Имаше една во Куманово ама одма се продаде, околу 3000 е 2010 година. Не дека е правило тоа CH CH ама Пунтото на моите добро се покажа (освен нормално некои ситници), 5 години се вози по наши патишта и нема сменето ништо од предница. Моторот топ (1,2 16в). Имаше сервисна со него на 140к км и продолжија моите во Велиновски и да чукнам во дрво се е ок до сега. Со среќа во потрагата и таман да го израдувате стариот со поклон за Нова година.
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #4122 на: 28 Ноември 2021, 13:43:53 pm »
Мислења за Peugeot 307 SW 1.6hdi 2008ма?

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
« Одговори #4123 на: 28 Ноември 2021, 13:50:10 pm »
Убави се,само да е со појакио мотор 109кс,жилав мотор,екомомичен,просторен и комфорден.

Sent from my MAR-LX1A using Tapatalk

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #4124 на: 28 Ноември 2021, 14:07:07 pm »
Конкретниов модел е со 66kw-90hp.