Автор Тема: Совети пред купување половен автомобил!  (Прочитано 1070328 пати)

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1032
Одг: Совети пред купување половен автомобил !
« Одговори #1980 на: 23 Април 2017, 23:26:37 pm »
Ја би заобиколил астра х, најмногу заради тоа што е кола за транспортирање што би рекол симо. Ем тврда за вожња, ем никаков фидбек на волан, ем има од на мењач како сканиа од 97 година а носи солиден дизел мотор 1.7 цдти ама не толку добар као рецимо 1.6 хди/тдци или 1.9 тди од таа генерација.
Точно поради тоа и јас не земав Астра Х. Некако не се потрудиле, колата е направена онака.... Точка А до точка Б, колку да не одиш пеш.

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

Отсутен deksa

• Редовен
« Одговори #1981 на: 23 Април 2017, 23:28:38 pm »
Ај додека сме на темава, 2.0 тди на Ауди не е истиот до 2.0 тди на Ваген така?

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10990
  • 430i
« Одговори #1982 на: 23 Април 2017, 23:32:27 pm »
Исти мотори тераат фелервагените

Отсутен deksa

• Редовен
« Одговори #1983 на: 23 Април 2017, 23:34:32 pm »
Значи истите главоболки со Ауди 2.0 да биде 8 вентила, наместо 16 за тоа годиште, или во превод 1.9 форевер за мирен сон :)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10990
  • 430i
« Одговори #1984 на: 23 Април 2017, 23:39:18 pm »
Да не се повторуваме, првачињата прво учат да бројат од 1 до 9, па ги учат буквите т, д, и.
Во второ одделение се останато.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17607
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1985 на: 24 Април 2017, 00:40:45 am »
Ја би заобиколил астра х, најмногу заради тоа што е кола за транспортирање што би рекол симо. Ем тврда за вожња, ем никаков фидбек на волан, ем има од на мењач како сканиа од 97 година а носи солиден дизел мотор 1.7 цдти ама не толку добар као рецимо 1.6 хди/тдци или 1.9 тди од таа генерација.
Точно поради тоа и јас не земав Астра Х. Некако не се потрудиле, колата е направена онака.... Точка А до точка Б, колку да не одиш пеш.

КАКО СМЕЕТЕ ВАКВИ РАБОТИ ДА ПИШУВАТЕ ЗА ОПЕЛ? НЕДРУГАРИ ЕДНИ!!!!!!

Мило ми е што некој го дели истото мислење за таа генерација на Астра. Средство за превоз - и ништо повеќе. Држиш нешто кружно во рака и стискаш некои педали со нозете додека се транспортираш од овде до онде.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1986 на: 24 Април 2017, 08:37:24 am »
Грешно мислење. Убава вожња има Астра Х. Јас се интересирав за ова возило и повозев дузина. Сум возел и крути но сум возел и Астри со убави подвозја, зависи од примерокот. Мењачот малце е тиња ко и сите Опелски мењачи, но е најдобриот Опел мењач. Управливоста е супер, држење на пат одлично со спорт пакет што е многу чест. Тесно е внатре, посебно назад. Тесно е и во багажникот. Моторите 1.9 се многу силни, но бучни на ниски вртежи и трошат малку поќе од конкуренцијата. Мислам дека моторот не е рафиниран и бргу ја растресува каросеријата и токму моторот ме одврати од купување на ова мошне интересно возило.
Возев и 1.7 и тој беше не многу послаб, но значително покултивиран, потивок и поекономичен.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #1987 на: 24 Април 2017, 08:44:28 am »
Момчад, некој искуство со Нисан Икс Трејл 2007+, имало 2.2 со ланче и без ланче, која година е со ланче која е без ланче ? :)
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17607
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1988 на: 24 Април 2017, 09:58:02 am »
Грешно мислење.

Ништо во мислењето не е грешно.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14189
« Одговори #1989 на: 24 Април 2017, 11:32:30 am »
Грешно мислење. Убава вожња има Астра Х. Јас се интересирав за ова возило и повозев дузина. Сум возел и крути но сум возел и Астри со убави подвозја, зависи од примерокот. Мењачот малце е тиња ко и сите Опелски мењачи, но е најдобриот Опел мењач. Управливоста е супер, држење на пат одлично со спорт пакет што е многу чест. Тесно е внатре, посебно назад. Тесно е и во багажникот. Моторите 1.9 се многу силни, но бучни на ниски вртежи и трошат малку поќе од конкуренцијата. Мислам дека моторот не е рафиниран и бргу ја растресува каросеријата и токму моторот ме одврати од купување на ова мошне интересно возило.
Возев и 1.7 и тој беше не многу послаб, но значително покултивиран, потивок и поекономичен.

Аstra H има добра вожња, ама многу лоша комоција, особено во седење.

Не знам зошто толку неудобни седишта направиле, ама ете.

Што се однесува до моторите, 1.7 vs 1.9 двата се солидни мотори.

1.9 CDTI е многу по моќен, а за потрошувачката разликата е минимална, дури мислам дека 1.7 CDTI троши малку повеќе ако ја стискаш повеќе.

Звукот на работа на моторот е сосема различен, што е логично, два потполно различни мотори, различни произведувачи...

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #1990 на: 24 Април 2017, 15:57:04 pm »
Значи збориме астра h gtc, по можност opc line ако најдам.. Обична не иди во предвид :D

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
« Одговори #1991 на: 24 Април 2017, 15:57:42 pm »

Аstra H има добра вожња, ама многу лоша комоција, особено во седење.

Не знам зошто толку неудобни седишта направиле, ама ете.

Што се однесува до моторите, 1.7 vs 1.9 двата се солидни мотори.

1.9 CDTI е многу по моќен, а за потрошувачката разликата е минимална, дури мислам дека 1.7 CDTI троши малку повеќе ако ја стискаш повеќе.

Звукот на работа на моторот е сосема различен, што е логично, два потполно различни мотори, различни произведувачи...

А да и седиштата ќе ги заборавив, максимум за 100 км. вожња, после веќе стануваат неудобни. Моите имаа и лумбална потпора ама џабе. Не е ни чудо што веќе астра х дизел се наоѓа за 4000 евра, оди најди мазда 3/голф 5/хонда сивик за тие пари да те видам.
Зини да ти кажу.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14189
« Одговори #1992 на: 24 Април 2017, 16:05:21 pm »
Значи збориме астра h gtc, по можност opc line ако најдам.. Обична не иди во предвид :D

Ако си се решил за дизел, не гледај ништо друго освен 1.9CDTI 16V.

Колку толку имаш повеќе КС, можеш и ремап за евтини пари да добиеш 170КС со кои немаш никакви проблеми.

Отсутен deksa

• Редовен
« Одговори #1993 на: 24 Април 2017, 16:32:25 pm »
Тек со тие серии ќе ти настрада газот, спуштени се и се уште покрути. Боље седни си на скирол кога си на автопат, поудобно ќе ти биде, или вози се со Гољф ГТИ што не се расипува! :)

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #1994 на: 24 Април 2017, 16:33:58 pm »
Треба да имаш гз да ја возиш таа кола
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата