Автор Тема: Совети пред купување половен автомобил!  (Прочитано 1070704 пати)

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
Одг: Совети пред купување половен автомобил !
« Одговори #1920 на: 23 Март 2017, 13:40:36 pm »
Заинтересиран сум за ова возило...

Renault Scenic
Мотор (Nissan) 2.0 DCI 110kw
2006

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=2410373

Некое искуство да чујам би бил благодарен!!

Добро никој нема искуство со ова возило, морам да се цитирам самиот :)

Јас можам само да те прашам само зошто покрај толку коли, контрапцијава си ја намерачил.
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29801
    • CARclub.mk
« Одговори #1921 на: 23 Март 2017, 13:59:12 pm »
Прво прочитав „контрацепција.“

Still made sense.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43939
  • Il Moderatore
« Одговори #1922 на: 23 Март 2017, 14:04:46 pm »
И мене нешто чудно ми се виде зборчето, го немам сретнато до сеа, па побарав у речник...

Интересно колку голем дел од зборовите добро се совпаѓаат во реченицата...Контрадикција, контракција, контрацепција, констипација, контузија.... :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #1923 на: 23 Март 2017, 14:07:14 pm »
Џанам му помогнавте на чоекот.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Klen

• Редовен
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43939
  • Il Moderatore
« Одговори #1925 на: 23 Март 2017, 14:11:26 pm »
Барем дознав што е контрепција ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Suzuka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 88
« Одговори #1926 на: 23 Март 2017, 23:11:04 pm »
Не можеш да очекуваш за 1 ден некој да ти даде мислење, биди трпелив ќе се најде некој член ;)

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #1927 на: 24 Март 2017, 00:15:19 am »
Имам другари што имаат автосервис, специјализирани се за рено. Кога и да одам кај нив на кафе има по некој сценик на сервис, од проблеми со електроника, проблеми со сензори, откажана таа електронската контролна табла, проблеми со електронската рачна кочница. Наизглед сценикот е одлично фамилјарно возило, пространо, комфорно, голем багажник, три седишта назад, еден куп фиочиња и остави, но за жал шансите се големи дека повеќе ќе ти биде на сервис отколку што ќе го возиш. Ако веќе гледаш вакви возила подобро гледај туран, зафира или некој караван.

Присутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9110
« Одговори #1928 на: 24 Март 2017, 07:25:48 am »
Премногу генерален муабет.

Јас имам другар кј го купи пред 2 години стар наводно со 140к км и ене го го вози гајле нема псвен редовен сервис ништо не пипнал се му работи

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6547
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #1929 на: 24 Март 2017, 07:36:01 am »
Зависи како ќе ти се погоди, а гледам веќе го продадоа сценикот, изгледа добар беше.

Отсутен dudin

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 351
« Одговори #1930 на: 24 Март 2017, 18:23:59 pm »
Незнам дали ги има видеава во темава:

Отсутен Suzuka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 88
« Одговори #1931 на: 24 Март 2017, 22:16:56 pm »
Зависи како ќе ти се погоди, а гледам веќе го продадоа сценикот, изгледа добар беше.

Да веќе е кај мене во гаража... 2.0 dci Nissan M9R 110kw мотор со ланче Bosch електроника прва регистрација 10.2007 Privilege Lux

ABS  - ESP - ASR - EBD - Automatic dimming mirrors - 8 Airbag - Board Computer - Tempomat - Climatronic - фабрички Xenon Package - Fog light - Bluetooth - Dual Panorama (цел кров) - Сензор за дожд, светлина - Алу бандажи 16''  - сигурно нешто не напишав, над се ова од овластен сервис ми се јавија да ме информираат дека километражата е таква каква што е запишана на фулл сервисна историја 128.000 авион во секој поглед!

Edit:
Интересна статистика има кај пријателов google споредено tdi vs dci...
« Последно менување: 24 Март 2017, 22:36:40 pm Suzuka »

Отсутен dudin

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 351
« Одговори #1932 на: 25 Март 2017, 03:12:01 am »

Да веќе е кај мене во гаража... 2.0 dci Nissan M9R 110kw мотор со ланче Bosch електроника прва регистрација 10.2007 Privilege Lux

ABS  - ESP - ASR - EBD - Automatic dimming mirrors - 8 Airbag - Board Computer - Tempomat - Climatronic - фабрички Xenon Package - Fog light - Bluetooth - Dual Panorama (цел кров) - Сензор за дожд, светлина - Алу бандажи 16''  - сигурно нешто не напишав, над се ова од овластен сервис ми се јавија да ме информираат дека километражата е таква каква што е запишана на фулл сервисна историја 128.000 авион во секој поглед!

Edit:
со здравје да си ја возиш  :)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6547
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #1933 на: 25 Март 2017, 10:55:55 am »
Со здравје да се вози, и да немаш проблеми со француската електроника  :P

тоа празното пред волан само за навигација е измислено

Отсутен Klen

• Редовен
« Одговори #1934 на: 25 Март 2017, 12:04:41 pm »

Edit:
Наздравје нека ти е брат, отвори тема за колата во Возила на Членови да ни кажеш на сите како те служи.