Автор Тема: МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ  (Прочитано 877973 пати)

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1038
Одг: МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ
« Одговори #2685 на: 07 Април 2017, 10:14:25 am »
Дуле нема проблем ќе ти пратам ама поручек од дома, сега сум на работа, а линкот за верификација ми е во букмарк дома.

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3076
« Одговори #2686 на: 07 Април 2017, 10:16:16 am »
Vazi fala mnogu :)

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5484
  • Пиши лаже
« Одговори #2687 на: 07 Април 2017, 17:16:28 pm »
Не знам како така, али јас користам година дена Рн3п од хај и фучи. Два пати ми го средуваат софтверот без пари. Стакло исто ми дадоа гратис. Услуга на ниво, се топ.
Имаат официјален еу ром, за разлика од сет, анхоч и слично кои веруј ми дека НЕ се официјални, туку се многу лоши ромови.
Првпат е ова да прочитам некој да се жали од хај. :)

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен amater

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 159
« Одговори #2688 на: 07 Април 2017, 17:24:55 pm »
софтерот не е никаков проблем. го има на сајтот на xiaomi, го симнуваш и го флешуваш за 5 минути. има global и china верзија на софтверот.
ако имаш проблем со хардверот тогаш ќе видиш услуга на ниво од хај.

Отсутен deksa

• Редовен
« Одговори #2689 на: 07 Април 2017, 17:29:18 pm »
Да и јас бев супер примен додека искеширам 17 000, после однесов уште 2ца другари кои купија и исто така супер не примија, ама кога дојде ред да се искористи гаранција за која си платил и ти удриле печат и ти рекле “не се секирај“, тогаш беше интересно. Па нервози, па јавување по институции, па донеси го ама ќе си платиш поправка.... Ко да јас сакав да ми се расипе работава.... Па го земам од таму и ми викаат ТОП е го пробавме! не го ни чепнале.... 2 пати ми го поправаа, веројатно не знаеа или од инат првиот пат само онака рекоа дека е готов, па ми го заебаа USB tethering.... А софтвер што ти мењале дојди јас ќе ти мењам секој ден тоа е 15 минути работа + немам никаква инвестиција :)

Првата авантура ми почна во Сет со компјутерот. Ганц нов компјутер, графичката гасеше во првата недела. Го однесов во сервис. Ми се јавија после неколку дена, дојди земи го графичката си работи дечко грешка си. Го земав, графичката е расипана. Го вратив пак неколку дена, пак земи го добар е не е расипан. Доаѓам дома расипан. Третиот пат пред да го однесам земав друга графичка и немаше фрка со неа пробав. Отидов мајки шајки стигнав до газдите, ми понудија друга графичка, ја сменија, топ е од тогаш навака.

Потоа во Сет купив телевизор со 22 000 кеш. Го земав го однесов дома. Откако го уклучив, скартот даваше снег од кабловската. Купив нов кабел скарт, џабе. Го однесов и ми рекоа тие на каса што не виделе телевизор отворен во животот, добар е! Дигнав џева па се спуштив во подрум во сервисот, стоев над глава додека го пробаат, еј абе нечинел?
Ми дадоа друг. Го уклучив дома имаше мртви пиксели. Го однесов, пак иситите шетања, па во сервис следното: да го отвориме и да смениме плоча бла бла. Не сакам на нов тв да ми менувате плочи, дајте ми ги парите, бидејќи по закон за заштита на потрошувачи доколку производот не ви се допаѓа, а го имате оригиналното пакување и фискална, во рок од 2 недели, МОРА да ви го заменат или да ви вратат пари. Ваш избор.
Го кажав сето тоа, но не ми враќаа пари, па се јавив пазарна инспеција и оп ми вратија.
Отидов во Техномаркер и си купив телевизор пупу да не го урочам одличен е.

Во Анхоч купив Елефон, кинески бренд на смартфон кој е во подем, но сеуште во фаза на развој. Во рок од една недела на телефонот му откажа микрофончето, отидов во салон на Анхоч, девојчето не го ни уклучи и ми рече: Сакаш друг телефон или парите? Алоооо за 2 минути без натегање бев примен и ценет во рамки на гаранција!
Реков: извинете немате тоа што ми треба, ќе ве молам ако може парите, па ќе си купам телефон од друго место.
Девојчето искуца потврда на компјутер, потпишав и за недела дена парите ми беа на трансакциска.

Муабетот ми е, овие копучанава од погоре, па кои се тие за мои пари да погазуваат гаранции, па ја низ градов да губам мое време, да носам по 10 пати уреди и да ме мафтаат? Катастрофа еј!

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

« Последно менување: 07 Април 2017, 17:57:00 pm deksa »

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
« Одговори #2690 на: 07 Април 2017, 17:53:12 pm »
Продавам Samsung Galaxy J5 Duos (2015) нов некористен. Телефонот е со две сим картички и е отклучен за сите оператори. Бел по боја во комплетна кутија. Се продава без гаранција.

9,000 денари anyone?
7,500 денари

Отсутен deksa

• Редовен
« Одговори #2691 на: 07 Април 2017, 17:54:26 pm »
софтерот не е никаков проблем. го има на сајтот на xiaomi, го симнуваш и го флешуваш за 5 минути. има global и china верзија на софтверот.
ако имаш проблем со хардверот тогаш ќе видиш услуга на ниво од хај.

Да си ми жив и здрав колега.

Отсутен deksa

• Редовен
« Одговори #2692 на: 07 Април 2017, 18:04:16 pm »
Aj ako ne te mrzi prati eden screenshot od about phone i ako moze linkot za verifikacija.

Дуле ова е линкот за проверка, имало повеќе методи:
http://xiaomitips.com/guide/10-ways-distinguish-original-fake-xiaomi-phones/

Ова е скриншот од мојот телефон купен во Хај стор:
http://prntscr.com/etn976

Ќе ти пратам од тој купен од Сет покасно.

Отсутен Кољо

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 246
    • MVP Ring
« Одговори #2693 на: 07 Април 2017, 22:03:00 pm »
На it форумот Hi.mk уживаат голема репутација. А тоа и од секогаш ми било сумљуво. Нивниот основач е зачленат таму и не пропушта прилика да ја изрекламира фирмата. Рака на срце нуди и некој мал попуст за форумџии.

Дури и админите кои на почеток беа скептични ха Хаоми телефоните, сега гледам имаат само пофални зборови и за нив и за hi.mk.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2830
« Одговори #2694 на: 08 Април 2017, 00:41:55 am »
На it форумот Hi.mk уживаат голема репутација. А тоа и од секогаш ми било сумљуво. Нивниот основач е зачленат таму и не пропушта прилика да ја изрекламира фирмата. Рака на срце нуди и некој мал попуст за форумџии.

Дури и админите кои на почеток беа скептични ха Хаоми телефоните, сега гледам имаат само пофални зборови и за нив и за hi.mk.

Јас исто не сум фасциниран од хај мк, да не речам имам лошо искуство во неколку наврати и ме напиња нивната реклама на ит форум. Затоа и ги избегнувам темите за ксиаоми бидејки има голема наклонетост кон нив која сметам дека не е оправдана со ништо. Јас би ги избегнал хај мк, а за ксиаоми имам генерално ок мислење се додека ги гледаш како прајс перформанс однос. Многу се далеку од тоа да се наречат сериозен бренд/производ.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #2695 на: 08 Април 2017, 00:47:10 am »
ксиаоми имам генерално ок мислење се додека ги гледаш како прајс перформанс однос. Многу се далеку од тоа да се наречат сериозен бренд/производ.

Па секако, никој не ги прави премиум. Једино премиум кај Xiaomi е Mi Mix, и толку. Исто премиум ќе им биде новата акциона камера, прва во светот со 4k 60fps опција. Другото си е обичен, генеричен производ кој пробува да се пробие на пазар со пониски цени.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2830
« Одговори #2696 на: 08 Април 2017, 01:01:12 am »
Зборам за статусот и рекламата што го добиваат ксиаоми на ајти форум. А за камерата, да видам да не верувам. Сум користел повеќе нивни производи и сите биле тоа, добри за парите, ништо повеќе, ништо спектакуларно.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2591
« Одговори #2697 на: 08 Април 2017, 01:21:11 am »
Ксиаоми се добри буџет телефони. Но тука завршува приказната.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45180
  • Il Moderatore
« Одговори #2698 на: 08 Април 2017, 01:26:28 am »
Јас имам Редми Ноут 3, шта речи...  Алуминиумот е помек од старечки qр, софтверот и миуи се булшит од ниска категорија. телефонот (мајнд рокнатиот екран, јас сум крив за него), изгледа ко 10 години користен после 5 месеци.
За хардверот, имам пофални зборови, неки снепдрагон, со 2Г рам и 16Г сториџ, хексакор + два слота за сим или 1 сим и еден сд, што ти е по воља, задоволуе. Риспонсив тач, без многу замерки.
Ако сакаш да го праиш, со кастм ромои и слично, веројатно ќе го напраиш, ама вака од фабрика е мизерија. На ниво на Самсунг С5 ваљда или полошо :)
Моментално имам андроид 6.01 и миуи 8 глобал 7.3.30 бета... Корисен е, ама не е дека се паѓа у несвес од телефонов, ко што имав впечаток на почеток или некој ден пред да го земам.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #2699 на: 08 Април 2017, 02:12:30 am »
Aj da se pofalam si kupiv cigla. Xiaomi mi max so 6.44'' ekran 3gb ram i 32gb memorija od setek. Kako sto kazav od hi store nekako nebev zadovolen nejkam da mi kazue nekoj plati pa kje go probas i vidis proizvodot. Baska tamo mi davaa 1 god garancija ovdeka vo setek dobiv 2 godini i mi kazaa deka sve e vo red so softverot.
Do sega nekolku raboti sum zimal kaj niv i generalno zadovolen.
Nego impresija od telefonot:Dzver iako ogromen leta go izmaltretirav denes baterija edvaj 30% se isprazni 4800mah ima. Iako e 6.44'' nekako e skockan ne se fakja uplav go sobira u trenerka i farmerka.
Pa zdravje kje vidime kako kje se pokaze po forumi ima samo pofalni zborovi za nego.