Автор Тема: МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ  (Прочитано 820332 пати)

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
Одг: МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ
« Одговори #1665 на: 03 Февруари 2015, 00:31:29 am »
А има некој позитивно искуство? :)

Мене месец дена ми држеа телефон, се утепав од јавување тие вработените ќе ти се јавам, ќе ти се јавам и никој се немаше јавено, па на крај на друго место да го средат телефонот за 1 ден.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
« Одговори #1666 на: 03 Февруари 2015, 01:14:24 am »
Дечки, Samsung Galaxy Alpha.. користен 1 месец, со кутија со слушалки, работи на сите мрежи... пефрекција е мобилниот.

Колку може да го продадам ???   

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
« Одговори #1667 на: 03 Февруари 2015, 01:35:40 am »
А има некој позитивно искуство? :)

Мене месец дена ми држеа телефон, се утепав од јавување тие вработените ќе ти се јавам, ќе ти се јавам и никој се немаше јавено, па на крај на друго место да го средат телефонот за 1 ден.

После сите прочитани одговори, krale може да се спакова од форумов ...барем јас да бев на негово место, а и на сите други форуми каде гледам дека постира т.е. нека постира само не за мобилни :)

Благодарност до сите иначе...

А темата нека си продолжи.

Извинете за ОТ.

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #1668 на: 03 Февруари 2015, 01:44:25 am »
Епа уште првиот член ко бил заебан да пишел, немало да дојди до оваа најголема заебанција кон карпатиан. Затоа одма пишете си ако некој ве зафркнал па да не биди и друг зафркнат. Не мора да прајме ко народнана, да му умри козата на комшијата.

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #1669 на: 03 Февруари 2015, 09:49:21 am »
Дечки, Samsung Galaxy Alpha.. користен 1 месец, со кутија со слушалки, работи на сите мрежи... пефрекција е мобилниот.

Колку може да го продадам ???   

Спенс. од каде е купен телефонот, ако е од т-мобиле мислам дека е заклучен на т-мобиле и колку гаранција има ??
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7240
« Одговори #1670 на: 03 Февруари 2015, 10:18:52 am »
@ сите зезнати од крале

Биди фер, ќе те пофалам на 10 луѓе.
Заеби ме, ќе те хејтам на 100 луѓе.

Жал ми е за вас, но од вашето искуство треба да сфатите дека крале ќе биде тој што ќе изгуби најмногу. И да, пишувајте порано за вакви работи, додека и други не се изгореле. Затоа е форумот. Благодарение на вашето искуство ќе спасите други. Тоа е клаберски дух на несебичност. Очигледно бизнисот со телефони е ист како и со половни коли од баба возени.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2827
« Одговори #1671 на: 03 Февруари 2015, 10:25:33 am »
Јас не сум пишал порано затоа што не сум се осетил нешто посебно оштетен. Како што реков, и со друга мобилара имав лошо искуство, овде очекував дека можеби нешто на клаберска база ке биде подобро, ама па и не си подгревав превише надежите. Искрено незнам дали со некоја мобила можеш да имаш онака профи искуство. Сум имал контакт/работа и со пар други мобилари и секаде е исто, така да, тоа е. Е сеа Карпатиан во конкретниот случај искочил ептен заебан, и го разбирам за реакцијата.

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1572
« Одговори #1672 на: 03 Февруари 2015, 11:16:28 am »
@C.lord   и сите други.
Фала на инфо. Сакав да земам моб.од спомнатото место, амо после овие информации не би зел  :)

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2827
« Одговори #1673 на: 03 Февруари 2015, 11:25:59 am »
@C.lord   и сите други.
Фала на инфо. Сакав да земам моб.од спомнатото место, амо после овие информации не би зел  :)

Не очекувај па дека на друго место е спектакуларно подобро. Секогаш е подобро да најдеш од човек да земеш одколку од мобилара.

Отсутен Stw

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 93
« Одговори #1674 на: 03 Февруари 2015, 15:27:50 pm »
После прочитаново,лоша слика и впечаток..
И јас сакав да земам некое добро телефонче од кај него
сепак затоа сте тука да се отворите и да ги кажете сите нечесни работи...да беа сите како вас државава ќе ни цветаше,а причината зошто не ни цвета е крале и останатите мобилари кои мамат.
пс.
« Последно менување: 03 Февруари 2015, 15:33:17 pm Stw »

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1675 на: 03 Февруари 2015, 15:30:04 pm »
Ete krale ke go ubieme I ke procvetame za brzo.  :D
Nemozam da razberam na tolku luge prevareni ili skoro prevareni da ne kazi nikoj.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #1676 на: 03 Февруари 2015, 19:56:09 pm »
Некако навикнати сме да не ду*и кој како и кај стигне. Па си ќутиме. Кога ќе испадне голема, тогаш ќе се појават и оние малце ду*ените, да си кажат. Отрпнати сме.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7240
« Одговори #1677 на: 03 Февруари 2015, 20:05:09 pm »
А где је крале?

;D ;D ;D

Присутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
« Одговори #1678 на: 03 Февруари 2015, 20:14:39 pm »
Mоже крале да се извади со едно -30/40% oд цените на телефоните ;D

Отсутен krale

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 585
    • iButik.mk
« Одговори #1679 на: 03 Февруари 2015, 22:19:02 pm »
@Carpathian Lord

Пошто преписката ја пишуваме јавно, што сметам дека не е коректно од твоја страна - ќе ме принудиш и јавно да те избалмирам сега дека врска нема тоа што си го напишал, односно лажеш! :)

Како прво - ти никогаш во ниеден момент не рече доаѓам да го купам телефонот. Ти беше заинтересиран за Ноте 3, ако не се лажам, тој се беше продал, ти ми се јави да прашаш каков модел е С5 - ок, ти кажав некои информации и од твоја страна беше кажано дека ќе дојдеш после работа, односно после 7. Во ниеден момент не кажа доаѓам да го купам, туку дека доаѓаш да ги видиш телефонот. Ниту знам од кај си, ни од кај доаѓаш, ниту пак добив од тебе изјава дека ќе го купиш. Јас не сум глуп ако доаѓаш да купиш да не ти го продадам. Едноставно нема логика нели :)

Во меѓувреме телефонот се продал - значи да си кажал доаѓам да го купам, нема шанси да не сум го тргнал на страна. Но, бидејќи не си кажал така, нема логика ни да ти го тргам настрана.

Тоа мене не ме загрижува толку, туку сегашавна комуникација и јавно лажење за случајов не личи мислам дека :)

Во секој случај, некоректно од твоја страна неточни информации да изнесуваш на форумот, но тоа веќе си е за тебе да си процениш зошто и како. Те сфаќам дека може си сакал да го купиш, но ете не си кажал како што треба.

Рече нема проблем врати го ке го средиме, го вратив нареден ден, после еден ден го земав и работеше ОК. Нејсе, завршивме работа иако траеше 3-4 дена, така да ништо од итноста, исто поминати 60тина километри и најмногу ме напна коментарот кога прашав што беше проблемот, одговорот беше: абе не сте знаеле да го приклучите си работи, нема гајле. Да се подсетиме дека станува збор за андроид девелопмент фирма која работи на преку 50 модели на телефони и значителен број на програмери кои константно имаат приклучено 2-3 телефони на ПЦ.

Ова е точно од почеток до крај, така да немам коментар. Се случува, жал ми е што така испадна но проблемот беше решен најбрзо што можевме.

Aj i jas da kazam ne e mnogu za uvreda ali...
Me zezase nesto HTC mobilniot i pisav na krale sto i kako e problem mi rekoa nema gajle nov softver i kje bide kako nov.Vikam nema problem ne ni prasav za cena kolku i da kosta neka go sredat.Go nosam go ostavam i drugiot den mi se javija dojdi decko dasi zemes mobilniot ne se poprava nemozeme damu stavime nov softver moze da se zezne skroz..Nisto otidov si go zemav odam vo druga mobilara za pomala suma i isto za eden den go sredija tip-top mobilniot..

И ова е точно - не знам што сум те зезнал ако сум ти кажал не ми се ризикува. Некој друг ризикувал и го средил - тоа се само плус поени за него! :) Јас не сакам некого да зезнам, и затоа сум го одбил ризикот.

Изборот падна на самсунг Ѕ3. Од кај крале директ отидовме на битпазар да купам маска и заштитна фолија бидејки цените кај крале за галантерија се доста повисоки од битпазар.

Првично телефонот не полнеше со полначот што ни го даде крале па ги заменив со мојот, бидејки мојот телефон полнеше со тој полнач. Проблемот е во тоа што футролата не дозволува полначот да влезе убаво иако е само 2мм дебела. (пипците на полначот внатре се малце вратени наназад)

Кај тебе проблемот е футролата која е премногу доближена до полначот. Сте купиле од бит пазар футрола која не е по пропис - не знам како е ова моја кривица. Ако полначот не полни, тоа е секако наш проблем и ќе го замениме веднаш, како што го сменивме и конекторот, кој навјеројатно заради овој проблем со футролата сте го скршиле буткајќи малце насила, но нејсе, иако тоа никаде во ниеден момент не спаѓа во гаранција, го средивме на наш трошок. Не сакам никого да оштетам, се надевам ни во вашиот случај не е така. Еве имате од мене гратис футрола по пропис - да си ја подгнете кога сакате!

Секогаш се трудам да излезам коректен, проблеми излегуваат не дека не, но ако некој се почувствува дека нешто не е до крај ок, секогаш има опција да си побара и пари назад. Не сум уличен продавач и немаше да имам волкав број на задоволни клиенти да беше тоа така.

А ако некој смета дкеа не треба од мене да се купува на форумов, и тоа нека биде - никого со сила не го тераме да купи.

Поздрав до сите и се надевам ги појаснивме моментите.

п.с. И уште нешто - жал ми е што на темава не прокоментирале сигурно 30 члена коишто исто имаат земено телефони и се презадоволни - веројатно зашто оние незаодволните секогаш имаат повеќе импулс да се јават, но ајде да не биде се негативно и некој позитивен се надевам ќе се јави :)