Автор Тема: МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ  (Прочитано 677188 пати)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4288
Одг: МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ
« Одговори #1650 на: 21 Јануари 2015, 19:17:25 pm »
да,пробав со неколку различни ромови и исти курац.друго,ако у recovery,подесам да прави file signature или како и да е,не проаѓа така ич,вика failed дрн дрн дрн

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20146
« Одговори #1651 на: 21 Јануари 2015, 19:42:50 pm »
Нешто да не не ти е во ред со clockworkoт?

Отсутен krale

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 585
    • iButik.mk
« Одговори #1652 на: 26 Јануари 2015, 16:14:36 pm »
(може и замени со доплата за вашиот стар мобилен!)
077 90 80 80

iMac (2.0Ghz Core 2 duo, 2GB Ram, 500GB hdd, 20" all in one) = 499€

iPhone 6 (novi, silver, 128GB) = 799€
iPhone 6 (gold, 64GB) = 699€
iPhone 6 (novi, space gray, silver, 16GB, neverlock) = 649€

iPhone 5S (novi, 16GB) = 479€
iPhone 5S (crn, 32GB) = 379€
iPhone 5S (gold, crn, 16GB) = 369€

iPhone 5 (novi, 64GB) = 420€
iPhone 5 (novi, 32GB) = 390€
iPhone 5 (novi, 16GB) = 360€
iPhone 5 (polovni, 16GB) = 269€

iPhone 4S (crni, beli, 16GB, neverlock) = 179€
iPhone 4S (bel, crn, 16G, t-mobile) = 159€

iPhone 4 (crni, 32GB) = 129€
iPhone 4 (crni, beli, neverlock, 16GB) = 119€

iPhone 3GS (crn i bel, 16GB) = 59€

iPad Air (32gb, bel) = 399€
iPad Air (16gb, crn) = 349€

HTC
One M8 (gold, neverlock) = 399€
Оne Mini 2 (M8 Mini) = 229€
Desire 310 = 99€
Sensation XE = 79€
Desire 500 (tmob) = 120€

SAMSUNG
Galaxy Note 4 (nov, gold) = 579€
Galaxy Note 3 (crn, n9005) = 309€
Galaxy Note 1 (crn) = 119€

Galaxy Alpha (nov, crn, neverlock) = 399€
Galaxy Alpha (bel, vip) = 349€

Galaxy S4 (silver, nov, i9515) = 309€
Galaxy S4 (crn, neverlock) = 229€
Galaxy S4 Active (crn) = 169€
Galaxy S4 mini = 139€

Galaxy S3 (plav, bel, crn, neverlock) = 149€

Galaxy S2 (crn, bel) = 99€
Galaxy S (crn) = 59€
Galaxy Xcover (vodootporen) = 99€

Galaxy Core Plus (rozev, nov, neverlock) = 119€

SONY
Xperia Z (nov, bel, neverlock) = 199€
Xperia M = 99€
Xperia E1 = 65€

LG
L70 (nov, bel) = 120€
L4 II (nov, crn) = 65€

NOKIA
Lumia 925 = 179€
Lumia 920 = 149€
Lumia 800 = 99€
N8 = 79€
C2-01 (nov, rozev) = 45€
C3-01 = 39€

ALCATEL
Idol 2 (crn, kafeav) = 130€

Отсутен olikomerc

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 247
« Одговори #1653 на: 26 Јануари 2015, 22:08:12 pm »
@krale, ќе има ли во скоро Galaxy Grand Prime Duos ?
fb.com/olikomerc

Отсутен krale

• Јуниор
  • **
    • iButik.mk
« Одговори #1654 на: 26 Јануари 2015, 22:20:03 pm »
@krale, ќе има ли во скоро Galaxy Grand Prime Duos ?

Duos telefoni vo princip ne drzam, osven nesto po isklucok, taka da kaj mene ne veruvam.

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 885
  • Am386 DX/DXL-40
« Одговори #1655 на: 27 Јануари 2015, 00:12:57 am »
Дечки, од каде можам да добијам код за отклучување на Nokia 515 од интернет, или пак дали знаете некоја мобилара кај нас за таква работа? Моментално работи само со картичка од T-mobile. :)

Отсутен Vlado

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 371
« Одговори #1656 на: 27 Јануари 2015, 12:31:17 pm »
Некој да не продава оргинал усб кабел за ајфон 4, или каде можам да најдам?
Сузуки Свифт 1.3

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4288
« Одговори #1657 на: 27 Јануари 2015, 20:07:38 pm »
Нешто да не не ти е во ред со clockworkoт?

изгледа до CWM-от беше,му ставив понова верзија и успешно инсталирав CM10

Отсутен Anton

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 825
« Одговори #1658 на: 27 Јануари 2015, 23:26:36 pm »
крале тоа нокиата 925ка колку ќе ме кошта во замена за сони м2?
Jay Leno: Racecar driving is like sex. All men think they are good at it but...

Отсутен krale

• Јуниор
  • **
    • iButik.mk
« Одговори #1659 на: 28 Јануари 2015, 16:51:47 pm »
крале тоа нокиата 925ка колку ќе ме кошта во замена за сони м2?

Doj da go vidam M2ta... Grubo 5000d

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14201
« Одговори #1660 на: 02 Февруари 2015, 21:36:06 pm »
Дечки, ретко го искористувам ова право и знаете дека преминувам преку многу bullshit работи,  но морам да го споделам моето негативно искуство со krale.

Се закренав од Битола, еве да му помогнам на форумџија наш во бизнисот. Денес договарам термин - 19ч да поминам и да видам телефон S5, ако ми се допадни да го земам.

Ѕвонам во 19ч - krale не крева, добро...а работно време е до 20ч.

Газ преку глава трчам до банка, вадам пари, од Ново Лисиче правец в Центар во iButik (таму бев во 19:35)

Доаѓам, влегувам во дуќан, krale не е таму, некои две девојки. Им кажувам колегата наш треба да има тргнато телефон за мене.

Аха добро... ми вадат гледам речиси нов телефон спакован во најлончиња. Им викам : Ама јас го барам половниот 300 евра, да не испадне забуна. Не не, тоа е телефонот! (Жената беше со мене, може да го потврди ова)

Добро вадам СИМ картичка ја сечеме оти не беше микро, ја ставаме на телефон си го сетирам телефонот ...и ми вика „колку се договоривте?“ и викам „Па, 300 евра“ ...типката се вџашува ми вика ама ова е нов телефон 450 евра не знам што, го продадовме тој пред 15-тина минути. Пишува до krale на чат кој „не се јавувал ни на родена мајка после 20ч“ а саатот беше 19ч кога го барав, нејсе,...

Ми вика ништо, го распакова телефонот вади сим картичка и јас останувам со куси ракави.

Договорено другарски, ....се влечкам 200км да испаднам другар форумџија...а се што требаше е телефонот да се тргне на страна.

Сигурно krale ќе се вади на тема „недоразбирање“ демек јас ќе сум поминел да го видааам...а за што да го видам, да видам како изгледа S5?!

После 200км и надеж за добро телефонче и другарски однос на крај останав без телефон, заебан како муштерија и газда кој после 20ч на никој не се јавува.

Ова покажува дека и таа 3 месечна гаранција ништо не значи кога јас не можам да договорам да ти дадам 300 евра, а тек ако имам проблем.

Ова нека стои тука, да видат и останатите и нека пресметаат со кој си фаќаат работа.

Благодарам за издвоеното време на тие што прочитаа.

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1483
« Одговори #1661 на: 02 Февруари 2015, 22:39:15 pm »
Дали крале има отворено барем една тема поврзана со автомобилизмот да чита , а камо ли да пише ?
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #1662 на: 02 Февруари 2015, 23:31:52 pm »
Carpathian Lord
И јас го јадев стапот.. Ама ај викам да не се изјаснувам... Штом почна ај да продолжам:
Сестра ми реши да купи телефон... Па си реков ај ќе избереме нешто од кај крале ќе утепаме пат до кај универзална и ќе купиме половен ама добар телефон.
Изборот падна на самсунг Ѕ3. Од кај крале директ отидовме на битпазар да купам маска и заштитна фолија бидејки цените кај крале за галантерија се доста повисоки од битпазар.

Првично телефонот не полнеше со полначот што ни го даде крале па ги заменив со мојот, бидејки мојот телефон полнеше со тој полнач. Проблемот е во тоа што футролата не дозволува полначот да влезе убаво иако е само 2мм дебела. (пипците на полначот внатре се малце вратени наназад)

Другиот ден телефонот воопшто не сакаше да полни со ниеден полнач, без маска... му пишав на форум и ми рече најверојатно треба да се прелеми влезот за полнач на телефонот... Ок нема проблем другиот ден извозев 15 километри во еден правец да го однесам телефонот и да ми кажат дека ќе треба да го задржат (сестра ми кога дозна почна да се буни и да ги бара парите назад)...
Наредниот ден очекував повик дека телефонот ми е готов ама никој не се јави па бев приморан вечерта јас да се јавам за да ми потврдат дека телефонот е готов. Бидејки се јавив пред крај на работното време отидов другиот ден.
Телефонот беше поправен но полначот не ми го заменија со друг... А побарав. Бидејки ако сакам да го продадам мојот телефон (во план ми е друг да купам)треба да го продадам без оригиналниот полнач за да може сестра ми да го полни телефонот.

Се на се... 100 км поминати натаму наваму, нервози дома и викање по мене зашто сум рекол половен телефон да се купи... Па уште зошто сум рекол дека човекот е проверен...
Што е тоа е... памет за друг пат.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2792
« Одговори #1663 на: 03 Февруари 2015, 00:16:35 am »
Кога веќе се отвараме, и јас за фирма земав Ноте 2, итно ни требаше, крале рече го има, за цената не се ни дискутираш пошто ни беше итно, прашував дали е телефонот наменет за наш пазар (полубитно), исправен, гаранција и све беше потврдно, али искочи дека телефонот имаше софтвер кој беше најверојатно за руски пазар (не ми текнува точно) и притоа дата конекцијата не работеше, а тоа е нешто како НАЈБИТНО за нашата намена (андорид девелопмент). Рече нема проблем врати го ке го средиме, го вратив нареден ден, после еден ден го земав и работеше ОК. Нејсе, завршивме работа иако траеше 3-4 дена, така да ништо од итноста, исто поминати 60тина километри и најмногу ме напна коментарот кога прашав што беше проблемот, одговорот беше: абе не сте знаеле да го приклучите си работи, нема гајле. Да се подсетиме дека станува збор за андроид девелопмент фирма која работи на преку 50 модели на телефони и значителен број на програмери кои константно имаат приклучено 2-3 телефони на ПЦ.
Бидна тоа, имавме еден телефон за замена на дисплеј, остај го ке завршиме работа и после 10тина дена, абе неможам да најдам, еден имам ама нечини да не ти го увалам и слични ствари...

За воља на вистината не ни очекував којзнае каква услуга, претходно со друга мобилара се напатив 5 дена за декодирање на два телефони, ама ваљда беше неизбежно, прашувава и кај крале тогаш за декодирање, беше 300 денари поскапо, а од другата мобилара одма ми кажаа дека сум прашувал и на друго место, што значи пак завршило кај нив. Така да... не сум нешто премногу разочаран, ама па не сум ни среќен.

Присутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5793
« Одговори #1664 на: 03 Февруари 2015, 00:24:11 am »
Aj i jas da kazam ne e mnogu za uvreda ali...
Me zezase nesto HTC mobilniot i pisav na krale sto i kako e problem mi rekoa nema gajle nov softver i kje bide kako nov.Vikam nema problem ne ni prasav za cena kolku i da kosta neka go sredat.Go nosam go ostavam i drugiot den mi se javija dojdi decko dasi zemes mobilniot ne se poprava nemozeme damu stavime nov softver moze da se zezne skroz..Nisto otidov si go zemav odam vo druga mobilara za pomala suma i isto za eden den go sredija tip-top mobilniot..