Автор Тема: МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ  (Прочитано 676588 пати)

Отсутен Darshns

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 147
  • "A smooth sea never makes a skillful sailor."
Одг: МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ
« Одговори #1680 на: 04 Февруари 2015, 17:09:15 pm »
Спротивно на негативните коментари и искуства погоре, имам одлично искуство со Крале, добив многу сочуван и скоро нов телефон, за цена на половен. Ако во иднина имам друго позитивно или пак негативно искуство, секако дека ќе го споделам тука.

Не брзајте со коментари врз основа на нешто што е споделено на форум како искуство кое не мора да значи дека е релевантно. Приказната има секогаш две страни. Поздрав момци!

;)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29802
    • CARclub.mk
« Одговори #1681 на: 04 Февруари 2015, 17:17:00 pm »
Јас кај Крале побарав и добив замена за екран на iPhone 4S по мошне прифатлива цена и за само неколку саати. Иако Крале не беше таму дечките во дуќанчето ја испочитуваа цената која јас ја добив на форум.

Генерално, јас немам забелешки.

Отсутен Martin_GSM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 891
« Одговори #1682 на: 04 Февруари 2015, 21:01:24 pm »
јас да се вмешам малку иако не ми е место,

работам исто со мобилни телефони, сум го јадел немиен така многу пати, ке го тргнам настрана телефонот, договорени за цената и пример идам понеделник го земам сигурно тргни го настрана,(во меѓувреме се јавуваат луѓе за истиот телефон бидејки огласот стои се дур не го продадам телефонот) и сега да излезам поштен му го чувам сум одбил за него 5-10 муштерии и иди батката ке го види телефонот и почнува од цената што сум му ја пуштил да намалува да се ценка а веќе договорени, не го купува телефонот си оди...

а ако речи дека сака да го види телефонот утре, да не се договара за цена и слично, ако се јави денес некој да го купи тој телефон тогаш негов е, ке му се јавам на човекот што беше за утре му кажувам дека го продадов.

мислам дека од моја страна е фер, бидејки ако не ми рекол да го чувам нема зошто да го чувам така?

или друг случај, ми се јавува во неделата човек од Крушево, ми вика која ти е последна цена за тој телефон, се договоривме, ми вика идам вторник поручек во 6 часот Битола го земам чувај го.... уште се јавува ете денес среда е.

да не дојди до недоразбирање, Карпатиан брат се знајме и лично немам ништо против тебе само кажувам дека и од другата страна е заебано.

а за не прифаќање на ризик за сервис е право на сервисерот, а што ако телефонот се расипеше, верувам дека влатче ке побараше да биде обештетен од страна на крале, едноставно човекот не сакал да ризикува, тоа што некој друг ризикувал и го направил ете имал среќа и не му умрел телефонот в раце, што е исто доста заебана работа оти после се вртат муабети абе брат му го однесов палеше, сега не пали вади делови тој(вакви чамче муабети се вртеле милион) а реално да збораме што ке извадиш за да не пали и колку се исплаќа да вадиш SMD осигурач на пример за да го имаш на залиха....

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3913
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #1683 на: 05 Февруари 2015, 18:54:49 pm »
Единствено нешто со кое што не се слагам во врска со политиката на однесување на сервисерите за мобилни, е тоа што не се искрени и реални (поголем дел од нив). Сосема јасно е ако некој не сака да ризикува, за да не направи некоја поголема беља.

Само, наместо да каже ТЕЛЕФОНОТ НЕ СЕ ПРАВИ, нека е реален и нека каже, НЕ МИ СЕ РИЗИКУВА, ДА НЕ ГО СЈЕ*АМ.

Мое мислење, мислам дека ако сервисерот се изрази као ТЕЛЕФОНОТ НЕ СЕ ПРАВИ и ако клиентот успее да го опраи телефонот на некое трето место, автоматски сервисерот што го одбил телефонот со причина НЕ СЕ ПРАВИ, станува неспособен. А како таков, неспособен, јас, како и секој друг нормален човек, би го кажал на пријатели/блиски/познаници дека не го бива, да не иде џабе таму.

Па, земајќи го сето ова горе напоменато у обзир, мислам дека воопшто не е ни тешко, а ни срамно, ако конкретен сервисер си каже што е и како е ситуацијата со одреден проблематичен случај. Со тоа сите добиваат. Јас, како клиент идам даље и барам решение за мојот телефон, а он не испаднал неспособен, туку баш напротив, испаднал уште поФЕР.

тоа е тоа...

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #1684 на: 06 Февруари 2015, 00:10:20 am »
И еве, да не плукате сите, Крале , тешко ке најдете така поштен човек на денешно време, па не посбно во оваа гранка, не посебно низ скопјето.

Работам и комуницирам со него, еве може и 4 години, до сега ниедна замерка нема, односно, се се решава за било каков пропуст.

Поздрав Крале.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3913
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #1685 на: 06 Февруари 2015, 15:13:54 pm »
Конкретно јас, само кажав мое мислење (не плукнав по никого) базирано на лично искуство. Познавам таков човек, баш во таа гранка и тоа баш во Скопје... За се што ми требало во врска со мобилен, сум се обратил кај него, и таа некоја меѓусебна соработка трае добри 7-8 години...

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
« Одговори #1686 на: 08 Февруари 2015, 04:17:33 am »
I jas kako i poveketo imam dobro iskustvo kaj krale .. pred nekoj den na forumov mu pisav za telefonce mi objasni kakvi se i se dogovorivme za cena  otidov posteno mi dade 2 telefoni ist model koj mi se sviga poveke toj da go zeam me ostavi da gi procepkam .. i najvise od sve prijatno me iznenadi koga kaza ako nesto fali odkako ke go rascepkas doma denovive dojdi slobodno, ke ja naredime. Taka da sprema mene iskocil 100%fer do sea, se nadevam deka i vo ponatamoshna sorabotka ke bide taka :D
Pozz do krale :D

Присутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #1687 на: 08 Февруари 2015, 06:41:38 am »
krale,ти се наоѓа некоја Nokia N900?

Отсутен ivanov99

• Почетник
  • *
  • Пораки: 49
« Одговори #1688 на: 08 Февруари 2015, 12:15:52 pm »
Здраво, поздрав до сите,
Работам во ,,комплицирана установа,, со блокатори за телефони
имам самсунг SGH D 780 со две картици-на т- мобиле има сигнал, а на вип нема-помош?
на странски сајт најдов појачувач за сигнал на мобилен, дали тоа би помогнало да имам подобар сигнал на мобилниот?

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #1689 на: 08 Февруари 2015, 13:15:14 pm »
Погрешно место бараш помош. А со оглед на "установата", не ти ни треба мобилен.

Отсутен krale

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 585
    • iButik.mk
« Одговори #1690 на: 08 Февруари 2015, 22:05:30 pm »
Здраво, поздрав до сите,
Работам во ,,комплицирана установа,, со блокатори за телефони
имам самсунг SGH D 780 со две картици-на т- мобиле има сигнал, а на вип нема-помош?
на странски сајт најдов појачувач за сигнал на мобилен, дали тоа би помогнало да имам подобар сигнал на мобилниот?
И ти ли си во партија хаха :)

krale,ти се наоѓа некоја Nokia N900?

Ne od nokia n8, lumia 800, 920 i 925.

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #1691 на: 09 Февруари 2015, 01:01:52 am »
Продавам 2 телефони:
- LG Optimus L3 со custom rom Cyanogenmod 9 одноcно 4.0.4 Icecrem Sandwich, батерија држи до 2 дена без проблем со просечно користење и вади без проблем до 5-6 часа, onscreen time, во добра состојба, отклучен на сите мрежи - цена 30 евра
- Huawei Ascend y210 со фабрички софтвер,  во добра состојба, отклучен на сите мрежи, е сега има гаранција уште 6-7 месеци, ама незнам дали е важечка затоа што вип, као безпари ги одклучувале телефоните по желба на корисникот, односно имало бесплатни кодови, без престанок на гаранцијата, ама јас кога го земав телефонот, прашав дали може да се декодира и ми кажаа дека неможело кај нив... Телефончето одлично држи батерија, без проблем 2 дена, ама има мала мана, малце е слаб звучникот за зборење - цена 30 евра

Може и замена двата телефона за 1 со моја доплата или 1 за 1 со моја доплата, ако има заинтересирани ќе се направи комбинација не е проблем...
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Т(д)ркач
« Одговори #1692 на: 09 Февруари 2015, 01:50:10 am »
Тач за алкател идол 2,да не продава некој?

Отсутен wladimir

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 57
« Одговори #1693 на: 09 Февруари 2015, 23:36:42 pm »
Темава се направи фалби и поплаки. Ај и ја да пишам, штом сите пишаа за Крале. Земав од кај него xperia Z1. Све беше фер од негова страна, дадов мој тел и доплатив за тој. Еве телефонот го имам 5-6 месеци отприлика, све е ок. На почеток имаше некои ситници кои требаше да се средат на телефонот, без проблем ги средија. Ааа и ова, телефонот ми го чуваше 2-3 дена, иако јас реков дека ќе дојдам наредниот ден да го земам.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3042
« Одговори #1694 на: 09 Февруари 2015, 23:46:36 pm »
Тач за алкател идол 2, да не продава некој?
Ќе ти кажам утре цена ако не е проблем. Само кажи која боја?