Автор Тема: МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ  (Прочитано 878596 пати)

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6406
Одг: МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ
« Одговори #3195 на: 08 Февруари 2021, 08:49:44 am »
Ништо не мора  се е индивидуално, исто како и со навлаките на седишта шо викаја некој дека немаат поента, за другиот газда ги чуваш седиштата така е и ова, апропо ова тој шо има навлаки на седишта има и навлаки на телефон, :)
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30813
    • CARclub.mk
« Одговори #3196 на: 08 Февруари 2021, 09:31:03 am »
Ни јас не сум фан на протектори, и никогаш не сум имал (мање-више истиот став го имам како @marjanot - грди се), иако мислам дека имаат поента. Сегашниот телефон (S10e) си дојде со идеално наместена фабрички-ставена фолија и си истера фолијата прилично добро - скоро 18 месеци. Никогаш немав проблем со намалување респонзивност или што и да е. Ја извадив сега пред 2-3 недели кога почна самата веќе да се под-одлепува, иначе немаше никакви фрки (освен што беше поларизирана).

А тоа со стаклото позади е глупост... Мада, јас си најдов (за мене) прифатливо решение - веќе втор телефон го терам со dBrand скин позади и многу, многу подобро е.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11898
  • Архитект
« Одговори #3197 на: 08 Февруари 2021, 13:08:42 pm »
Вчера баш на другарка и падна од џеб на асфалт телефонот со дебел скрин протектор.
Екранот се направи сол.
Скрин протекторот малку се скрши.

Така да. Џабе фрлени 500 - 1000 ден за стакло над стакло.
Подобро поскапа футрола.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45187
  • Il Moderatore
« Одговори #3198 на: 08 Февруари 2021, 13:23:31 pm »
Екранот се направи сол.
Разлика помеѓу tеmpered glass и обично стакло.
Едното сол, другото малку се скрши:
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #3199 на: 08 Февруари 2021, 13:25:28 pm »
Вчера баш на другарка и падна од џеб на асфалт телефонот со дебел скрин протектор.
Екранот се направи сол.

Така да. Џабе фрлени 500 - 1000 ден за стакло над стакло.
Подобро поскапа футрола.

Таман тие 10% што ги спомна некој во темава. 10% повеќе пари за нов екран испаѓаат сега поради протекторот. :)

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7824
  • French diamond
« Одговори #3200 на: 08 Февруари 2021, 13:26:00 pm »
Како бе џабе бил протекторот, не зафркавајте, ако не бркаја работа одамна ќе им паднеше цената и немаше да постојат. Ако ставиш добар квалитетен протектор, нит ќе се познава ниту па ќе изгуби осетливост екранот.

Мене на нов телефон купен пред неколку дена, при фрлање/поддавање на ноктарче, ноктарчето падна точно на работ на екранот, среќа имав веќе протектор ставено па пукна тој, инаку ќе отидеше екранот.
Да и мене ми се има сршено и екранот, заедно со протекторот, ама тоа беше или од неквалитетен протектор (100ден) или од тоа што некои не го покриваат цел екран.

Присутен vladic3110

• Сениор
« Одговори #3201 на: 08 Февруари 2021, 13:52:18 pm »
Еве со маска гумењак и протектор некое океј стакло беше, уште нов беше некој месец па го пазев, падна на корзо од маса на плочник. Екранот цел испука протекторот здрав остана, или беше малце цвикнат, сите пукнатини се истите од тогаш, додатно по ќошевите е веќе партал и фалат делови оти не му се замарам веќе го расфрлам кај шо ќе стигнам , си го даде и зеде неговото  за парите ,  еве од него пишам сеуште без некоја мака :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #3202 на: 08 Февруари 2021, 14:17:29 pm »
Телефонов кога се потсеќа на деновите кога бил под власништво на vladic3110.

Отсутен Diesel

• Легенда
  • Пораки: 7003
« Одговори #3203 на: 08 Февруари 2021, 14:29:06 pm »
Еве со маска гумењак и протектор некое океј стакло беше, уште нов беше некој месец па го пазев, падна на корзо од маса на плочник. Екранот цел испука протекторот здрав остана, или беше малце цвикнат, сите пукнатини се истите од тогаш, додатно по ќошевите е веќе партал и фалат делови оти не му се замарам веќе го расфрлам кај шо ќе стигнам , си го даде и зеде неговото  за парите ,  еве од него пишам сеуште без некоја мака :D
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Шомупрајте на телефониве, бе, брат?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #3204 на: 08 Февруари 2021, 14:33:53 pm »
Телефонов колку шајки има закоено... вие со чекан немате! ;D
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Присутен vladic3110

• Сениор
« Одговори #3205 на: 08 Февруари 2021, 15:29:35 pm »
Епа не е од баба доктор возена  јеби га, вака и на плац изгледаат  дури ги симнуваат од шлепер :D иначе  се е резултат на скоро 4 години екстензивно користење без никакви заштити, често сум во природа било риболов било камп така да цело време контакт со земја, вода несакајки повеќе пати,  а и работата ми беше ем физичка често кревање запнување на некое железо од рампа/звучник, остатокот од денот беше оставен како алатка на работа за некои програми за подесувања на скретници и други глупости од кој шо ќе стигни. Единствено што попушти е е power button-от, случајно ако ми снема батерија малце е секс ама се пали со volume up + ставање на полнач.   Ако истрае уше троа може ќе ми пуштат нов од   Шајоми :D  Не сум го менил сеуште од причина дека сум сељак за пазење и најбитно уствари нема веќе телефони до 5 инчи димензија со нормални преформанси и нормална цена, прво се мислев  за x3 nfc Xiaomi ама кога го видов во живо се разочарав оти е како нотес да носиш вџеб, нешто со понормални димензии имаат oneplus ама и тие коштаат рака и нога  за телефон во моментот.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3945
« Одговори #3206 на: 08 Февруари 2021, 17:37:31 pm »
Значи не стакло, силиконска дебела "фолија", баш е погодна за еџ екрани, в МегаМобил ја принтаат на лице место, 800ден ја платив, 2год ја користам, има 2-3 пати на плочник паднато телефонот на екран директ, фолијата го има апсорбирано ударот, не пука, се вдлабнува.

Отсутен momak_31

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 249
« Одговори #3207 на: 10 Февруари 2021, 15:15:39 pm »
Продавам Redmi 9, 4/64, grey, нов со 2 години гаранција, работи на сите мрежи

8500 ден.
Bump
8 000 den.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5484
  • Пиши лаже
« Одговори #3208 на: 14 Февруари 2021, 20:49:23 pm »
Redmi Note 9 Pro 6 /64. Гаранција уште 20 месеци. Состојба 10 /10.

Цена :10.000 денари.

Sent from my Samsung S20 FE

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1997
« Одговори #3209 на: 14 Февруари 2021, 23:46:36 pm »
Од кај е гаранцијата?