Автор Тема: CRZ - TURBO!  (Прочитано 12520 пати)

Отсутен IvO

• Редовен
  • Пораки: 1676
Одг: CRZ - TURBO!
« Одговори #15 на: 17 Февруари 2011, 00:14:21 am »
prava trkacka kola vrv e ! :)

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #16 на: 17 Февруари 2011, 11:05:34 am »
да да супер кола само хибридите некако... да извадат некое моторче  2.0 со 1.6 бари турбина да биде ракета  ;D тогаш  в стаза ке ја пустаме 8) 8)
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #17 на: 19 Мај 2011, 20:55:56 pm »
е за вакво нешо да прајме муабет 6,5 до 100, 200 коња. вака си одговара изгледот со моќноста
http://www.worldcarfans.com/111051833489/honda-cr-z-mugen-photos-released

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #18 на: 19 Мај 2011, 21:24:05 pm »
Не се вклучувам во темафа, инфаркт ќе ме стрефи..

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #19 на: 19 Мај 2011, 22:55:12 pm »

Kоа ке видиш, дека си ги врти 9500 без проблем,нормално ке те стрефи... такви се јапанските коли :)

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #20 на: 19 Мај 2011, 22:59:37 pm »

Kоа ке видиш, дека си ги врти 9500 без проблем,нормално ке те стрефи... такви се јапанските коли :)

Само што ова нема да врти 9500... Ќе му истечат батериите :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #21 на: 20 Мај 2011, 00:35:16 am »
Kolku so imam procitano ke se vgraduva 1.6 turbo motor so 160ks i posilnata varijanta so 200ks....se razbira deka nema da bidat hibrid
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #22 на: 20 Мај 2011, 00:44:41 am »
Колава со толкав тјунерски потенцијал е на одличен пат да стане уште една класика од програмата на хонда!

Присутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #23 на: 20 Мај 2011, 01:29:26 am »
Kolku so imam procitano ke se vgraduva 1.6 turbo motor so 160ks i posilnata varijanta so 200ks....se razbira deka nema da bidat hibrid

Тоа е како муабет пуштено од страна на Autocar... Honda (барем до сега) нема ништо конкретно наведено во врска со тој муабет... Ни дали ќе се прави, ни дали нема... А Autocar, нели, не го наведува изворот на „информацијата“, што ќе рече, дека е сосема можно на некој така да му прднало, и да пушти муабет. Нормално е таков вид на муабет да се рашири као епидемија, поготово имајќи предвид дека наместо спортско купе, Хонда извади косилица на батерии (што рака на срце, убоо изглеа), со не толку лоши возни својства... Може да се замисли само, какви ли би биле возните својства, ако еко-френдли јапанчињата ги затворат негде у шпајз, и ги остаат брливците што произлегле со VTEC-от во Integra или Ѕ2000, да покажат што знаат.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #24 на: 20 Мај 2011, 01:38:29 am »

Тоа е како муабет пуштено од страна на Autocar... Honda (барем до сега) нема ништо конкретно наведено во врска со тој муабет... Ни дали ќе се прави, ни дали нема... А Autocar, нели, не го наведува изворот на „информацијата“, што ќе рече, дека е сосема можно на некој така да му прднало, и да пушти муабет. Нормално е таков вид на муабет да се рашири као епидемија, поготово имајќи предвид дека наместо спортско купе, Хонда извади косилица на батерии (што рака на срце, убоо изглеа), со не толку лоши возни својства... Може да се замисли само, какви ли би биле возните својства, ако еко-френдли јапанчињата ги затворат негде у шпајз, и ги остаат брливците што произлегле со VTEC-от во Integra или Ѕ2000, да покажат што знаат.
Ostanuva da vidime so ke bidi....
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #25 на: 20 Мај 2011, 10:46:26 am »
Ако го направат ЦРЗ на батерии, ке се заебат гадно... ке ја уништат цела традиција...

ЦРХ беше поим за споцка кола...

Овој новиов ЦРЗ, бара мотор минимим 1.6 160 кс а не е лошо да го има во 3 варијанти и 1.8 190 кс и 2.0 240 кс

Присутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #26 на: 20 Мај 2011, 13:19:41 pm »
Ако го направат ЦРЗ на батерии, ке се заебат гадно... ке ја уништат цела традиција...

ЦРХ беше поим за споцка кола...

Овој новиов ЦРЗ, бара мотор минимим 1.6 160 кс а не е лошо да го има во 3 варијанти и 1.8 190 кс и 2.0 240 кс

CR-Z веќе е на батерии... Има 1.5 моторче со 100 и кусур коња, и електро-мотор со 10КС, и сума сумарум, моќност од 124 (или така нешто) коња... Што е жив грев, пошто стварно многу убаво личи количево...

Сеа е муабетот за дали и колку држи вода шпекулацијата што беше пуштена, дека Хонда ќе праи турбо машина за CR-Z, и тоа во две изведби: со 160 и 200 КС (за Type R). До сеа Хондиве не се ослонуваа на форсирана индукција, али светов брзо се менува, па може ќе бидне нешто... Ја би бил жив пресреќен, ако стварно Хонда напраи CR-Z со прописен мотор, за стварно купето да биде кола за уживање, а не микровална...

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #27 на: 20 Мај 2011, 13:21:47 pm »
За жал не верувам дека наскоро ќе има турбо CRZ од Хонда.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #28 на: 20 Мај 2011, 13:42:39 pm »
Ко што разбрав, Муген-от ќе биде си суперчарџер. Би требало да фуче. А и ќе го задржат хибридниот момент.

Ама ако CRZ кошта сега во МК 25.000 (алоооо), колку би коштал тој?

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #29 на: 20 Мај 2011, 14:03:00 pm »
Стварно, ако не ЦРЗ-то не му стават, некој јак бензински мотор барем 1.8 190 кс ке ми скршат филм.. а највеке ми се направи кеиф, ако вградат мотор 2.0 240 кс... ке биде ептен хит количево...