Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Абе овие почуствувале ли некогаш температура од 0 целзиусови степени.?
http://www.plusinfo.mk/vest/30142/Denovive-Bitola-so--27-a-vo-1954-vo-Berovo-bilo--315-Celziusovi-stepeniДеновиве Битола со -27Стварно не било -30... голема разлика. Влегваш в кола патосниците како камен напраени, мраз 5 цм на неа и трнугаш ти се чини дека секоја пластика ќе се скрши на пола....Ова од лани, а не вервам дека и ова година ќе поминиме полесно, ако до сега така изгледа.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“
Да нема забуни...Не би си играл со неразреден антифриз (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Цитат: MecheTo на 11 Јануари 2013, 10:21:34 am-30 се нормални примери,барем за Битола.Само оваа година сега за сега куртуливме некако. тоа што некогаш температурите спаѓаат до -30 не значи дека се нормални.-30 во битола ја памтам еднаш дека било, во скопје во истиот период беше -20. Лани не знам дали стигна до -30. -30 во битола е све само не нормално.
-30 се нормални примери,барем за Битола.Само оваа година сега за сега куртуливме некако.
Цитат: filipv на 11 Јануари 2013, 13:25:44 pmЦитат: MecheTo на 11 Јануари 2013, 10:21:34 am-30 се нормални примери,барем за Битола.Само оваа година сега за сега куртуливме некако. тоа што некогаш температурите спаѓаат до -30 не значи дека се нормални.-30 во битола ја памтам еднаш дека било, во скопје во истиот период беше -20. Лани не знам дали стигна до -30. -30 во битола е све само не нормално.Тоа шо последниве 3-4 зими(не вклучувајќи ја ланската) беа потопли изгледа некој заборавил колку снег и студ ја зафаќа Битола.Ама сега не ни планирам да се докажвам кога колку било и шо било,ако не било -30 било -25,28 и тоа не два дена туку по месец дена...Епа мене ми е нормално,ги памтам тие зими,знам како било и не ми е чудно.
Не ги мешај ти работите(како и секогаш шо обожаваш да масираш),како просечна и најниска температура.
Просечна и минимална не е исто.Просечна е просечна,минимална е минимална,крај на муабетот.Значи во Битола паѓала и до -30 степени и мене мие нормално тоа.