Автор Тема: Како се справувате со снегот ?  (Прочитано 468111 пати)

Отсутен bu11yboy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 812
Одг: Како се справувате со снегот ?
« Одговори #540 на: 13 Февруари 2012, 14:18:52 pm »
@MarceCvarce  кај меене во битола комшиите мој го фрлаја снегот на улица ги пријавија и заработија казна од 50 до 100евра така да пазетесе  :D

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
« Одговори #541 на: 13 Февруари 2012, 14:30:04 pm »
Вчера овие што чистат по цел орце николов го расфрлаа да се топи
На Климент Охридски од пешачкиот на раскрсница се испофрлаа, како се лизгаше...

Отсутен zippo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 443
« Одговори #542 на: 13 Февруари 2012, 14:40:34 pm »
.
« Последно менување: 05 Мај 2012, 03:36:09 am zippo »

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #543 на: 13 Февруари 2012, 14:46:14 pm »
Нека ви е наздравје Скопјанчина :D

Ојдов да зачистам тоа што остана ;)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #544 на: 13 Февруари 2012, 15:43:27 pm »
Баратац, да излезеш ваков на пат, ко што ти е бела колата, нема да те приметат ;D

Апдејт, Алфата ја откопавме од снег, ње аре он тхе роад агаин ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55240
  • Махер
« Одговори #545 на: 13 Февруари 2012, 20:32:06 pm »

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #546 на: 13 Февруари 2012, 20:33:50 pm »
^

Сабајле еден црн Голф 4 беше у овој стил ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55240
  • Махер
« Одговори #547 на: 13 Февруари 2012, 20:39:31 pm »
Наш Зеро бивш Канаѓанец  8)

12 септември
Се вселивме во нашата нова куќа во Канада. Многу сум возбуден. Овде е толку убаво. Планините се прекрасни. Едвај чекам да ги видам покриени со снег.

14 октомври
Канада. Тоа е најубавата земја во светот. Лисјата ги сменија сите тие нианси на жолта и портокалова боја. Се возев низ природа и видов пар на елени. Толку се прекрасни. Тоа се најубавите животни на светот. Ова мора да е рај. Ја сакам Канада.

11 ноември
Денот на сеќавањето (канадски државен празник). Ловот на елени наскоро ќе почне. Не можам да замислам дека некој може да убие толку убаво животно. Се надевам дека наскоро ќе падне снег. Толку е прекрасно.

2 декември
Вечерва падна првиот снег. Станав и видов дека се е покриено со бела прекривка. Изгледа како најубава разгледница. Излеговме надвор, ги исчистивме скалите и патот, а потоа се мававме со топки (јас победив). Кога помина булдожерот моравме пак да ја чистиме капијата. Колку прекрасна земја. Ја сакам Канада.

12 декември
Вечерва повторно падна снег. Повторно помина булдожерот и ја затрупа капијата. Овде е стварно прекрасно.

19 декември
Вечерва повторно снег. Не можев да ја извадам колата за да одам на работа. Тука е стварно прекрасно, само сум малку уморен од лопатата. Повторно ебаниот булдожер.

22 декември
Ова белово гомно пак паѓаше цела ноќ. Добив жуљови од лопатата и ме боли грбот. Мајмунот со булдожерот како да се крие позади аголот на улицата и чека јас да исчистам. Педер!!!

26 декември
Уште малку од посраниот снег. Ако ми дојде до рака педерот што вози булдожер ќе го убијам!!! Маме им ебам зашто не истурат малку повеќе сол по улицата за белово гомно да се стопи.

27 декември
Вечерва повторно снег. Не излегувам веќе три дена. Само што ќе го исчистам сннегот поминува булдожерот. Не можам никаде да одам, колата ми е заглавена во рид снег пред капијата, а и ладно е. Викаат дека вечерва ќе паднат уште 30 cm од тие гомна.

28 декември
Прогнозата беше лоша. Падна пола метро!!! Ако вака продолжи нема да се стопи до лето. Булдожерот се заглави и педерот дојде кај мене да бара лопата. Му кажав дека веќе искршив шест лопати чистејќи ги тие гомна од вратата што тој ги набива и за малку ќе му ја искршев од глава.

4 јануари
Конечно излегов од куќата. Отидов до продавница да купам малку храна и кога се враќав со колата удрив елен. 3000$ штета на колата. Тие ѕверови треба да бидат убиени. Ги има насекаде. Како ловците не ги испотепаа есента...

3 февруари
Ја однесов колата на механичар. Невероватно е колку пропаднала од ебената сол што ја истураат насекаде.

10 февруари
Се селам во Македонија. Не можам да замислам како било кој нормален може да живее во ебената Канада...

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #548 на: 13 Февруари 2012, 20:43:06 pm »
абе ова оригиналното со Мујо е интересно за слушање

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
« Одговори #549 на: 13 Февруари 2012, 23:12:08 pm »
Јапан:

Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен bu11yboy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 812
« Одговори #550 на: 14 Февруари 2012, 02:32:30 am »
 еее кај нас и да се толку чисти улиците ке се качи некој нездраф од озгора и ке го истурка на сред пат

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #551 на: 14 Февруари 2012, 03:28:43 am »
Надвор е стакларник, ќе биде интересно утре сабајле, луѓево како ќе одат на работа. А надлежниве нема што да се замараат седат и дремат, а по улици има фатено мраз до тротар ебате. Друга работа, рестрикција на струја, жив хорор е надвор, ништо не се гледа. Ај тоа, него прееска бев да си ја зачистам колата, ау човече неможев да пријдам, снегот ги имаше тркалата покриено, па едвај врата отворив, па еден картон го искористив како лопата, си расчистив околу колата и пред колата за сабајле демек кога ќе идам на факултет(ама кур не идам ладно е нек си ибе мајката) да можам да искочам. Го тргнав снегот од колата, земам гребалката да тргнам мраз од шовершајбна, не бре брате со багер да земам тој мраз не го тргам, стругаш и место мразот да го снемува, гребалката ја снемува :D Ти се посерам на зимава што не фати, не ради тоа што не сакам снег и е ладно, него ради службиве наши кои ние ги плаќаме, а не знаат да ни олеснат и да ни овозможат барем основни услови за функционирање. И уште една идиотштина, тоа што го чистеле по паркинзиве го избуткале од страна, а од страна нели има коли паркирани, па ај иди да те видам извади ја или паркирај ја колата, дегените битно ги исчистиле лентите на паркингот. ах брееее македончееееее.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18030
« Одговори #552 на: 14 Февруари 2012, 03:32:16 am »
Да живееше тука ќе те прашав кое ниво на фрустрација ќе го покажеше.
Утре свежи слики за состојбата кај мене пред куќа, на една од попрометните улици во градот.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2309
« Одговори #553 на: 14 Февруари 2012, 03:34:05 am »
Кавадарци моментално е -9,прегеска возев низ град добро е,денес и вчера нема врнето снег улиците чисти,проодни.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #554 на: 14 Февруари 2012, 03:35:49 am »
Да живееше тука ќе те прашав кое ниво на фрустрација ќе го покажеше.
Утре свежи слики за состојбата кај мене пред куќа, на една од попрометните улици во градот.
абе не заебавај помал град подруго е, и пешки можеш да стигнеш, да не прајме муабет за такси, колку е поефтино во помалите градови. плус помала фрекфенција на возила, помала шанса да те здрви некој, или да се здрвиш зашто некој го мрзело да ја исчисти колата па го боли курот што нема да го видиш, ти си крив. утре ќе биде интересно, св.трифун + смрзнати улици, сите што планирате да возите приквечер 100 очи да отворите.