Автор Тема: Како се справувате со снегот ?  (Прочитано 406693 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
Одг: Како се справувате со снегот ?
« Одговори #195 на: 02 Февруари 2012, 01:10:38 am »
И јас возам со летни,во Битола има 20 пати повеќе и мраз и снег од Кавадарци,рачни си тргам на секое,па не сум се учукал во тротоар,посебно не со толку мала брзина(која не ја сваќам буквално)....
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2244
« Одговори #196 на: 02 Февруари 2012, 01:12:17 am »
Да споделам една случка од пред 20 мин.Снег врне во Кавадарци,ама стакло се улиците.И на една раскрсница тиквар невиден значи сум,полека 2км/ч дали возев и кренав рачна и колата се изврте и паралелно со двете лева предна и задна гума во ивичњак,не слушав звук на кршење и слично,тргнав се нормално ми излгедаше во гаражата ја погледанав каросериски нема ништо,е сега механички не приметив ништо чудно,али виа денови одам на технички да ја ѕирнат предницата и задницата.Ќе имаше од играчка плачка...
Не ми е јасно што ти требало да дигаш рачна? :) а уште понејасно ми е што бараше на -20 надвор ;D ;D

И јас сега се чудам што ми требаше таа работа,али по ебање нема каење,а што  барав на -20,девојка ми а носев.  ;D
Тоа е. Ако има некој проблем недај боже, кажи и ради тебе е пола пола ќе плаќаме поправка ;D

Осеќам вечер ќе ја фаќа напади на паника и упла.И јас се надевам дека нема да има оштетено,се најнормално возеше,ниту да бега лево десно,ниту да грца,тропа нешто.А и ивичњакот беше низок гумите беа повисоки,така да по мое попрво гумата би се скинала отколку виљушка,или носач позади....Али ќе видиме....
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #197 на: 02 Февруари 2012, 01:16:01 am »
Да споделам една случка од пред 20 мин.Снег врне во Кавадарци,ама стакло се улиците.И на една раскрсница тиквар невиден значи сум,полека 2км/ч дали возев и кренав рачна и колата се изврте и паралелно со двете лева предна и задна гума во ивичњак,не слушав звук на кршење и слично,тргнав се нормално ми излгедаше во гаражата ја погледанав каросериски нема ништо,е сега механички не приметив ништо чудно,али виа денови одам на технички да ја ѕирнат предницата и задницата.Ќе имаше од играчка плачка...
Не ми е јасно што ти требало да дигаш рачна? :) а уште понејасно ми е што бараше на -20 надвор ;D ;D

И јас сега се чудам што ми требаше таа работа,али по ебање нема каење,а што  барав на -20,девојка ми а носев.  ;D
Тоа е. Ако има некој проблем недај боже, кажи и ради тебе е пола пола ќе плаќаме поправка ;D

Осеќам вечер ќе ја фаќа напади на паника и упла.И јас се надевам дека нема да има оштетено,се најнормално возеше,ниту да бега лево десно,ниту да грца,тропа нешто.А и ивичњакот беше низок гумите беа повисоки,така да по мое попрво гумата би се скинала отколку виљушка,или носач позади....Али ќе видиме....
Па не би требало.. чим не покажало у вожња ништо тогаш би требало да биде во ред.

Отсутен AUDI

• Редовен
« Одговори #198 на: 02 Февруари 2012, 01:58:51 am »
И јас возам со летни,во Битола има 20 пати повеќе и мраз и снег од Кавадарци,рачни си тргам на секое,па не сум се учукал во тротоар,посебно не со толку мала брзина(која не ја сваќам буквално)....

И јас си тргав оваа вечер скоро на секое али виа пат како да ме туркаше нешто странично,толку полека беше што имав време да се утешам дека во ивичњакот ќе застанам и дека каросериски нема да биде ништо,дури немаше ни трзај кога застанав така благо само туп....

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #199 на: 02 Февруари 2012, 02:02:03 am »
Со толку мала брзина неможи ништо да оштетиш,не барем оние работи кои ги спомена пред 2-3 поста,така да донт вори...

п.с Битола,дува ветер,паѓа снег,од пред тоа имаше еден куп снег,почнувам сериозно да размислувам да се преселам на друго место :D На куќите( во комшии) има миниум по 30 сантими снег....
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен AUDI

• Редовен
« Одговори #200 на: 02 Февруари 2012, 02:06:45 am »
Со толку мала брзина неможи ништо да оштетиш,не барем оние работи кои ги спомена пред 2-3 поста,така да донт вори...

п.с Битола,дува ветер,паѓа снег,од пред тоа имаше еден куп снег,почнувам сериозно да размислувам да се преселам на друго место :D На куќите( во комшии) има миниум по 30 сантими снег....

Не ми кажувај за Битола,4 години седев во Битола,но зимото 2005/2006 ќе го паметам додека сум жив.До -36 идеше,прва година на фак. ама мадињата ми измрзнаа.И на 18 јануари бев исто така во Бт.кочан значи.Синоќа во Кав.се симна до -10 што е рекорд оваа зима,а моментално е -4.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #201 на: 02 Февруари 2012, 04:02:56 am »

И јас си тргав оваа вечер скоро на секое али виа пат како да ме туркаше нешто странично,толку полека беше што имав време да се утешам дека во ивичњакот ќе застанам и дека каросериски нема да биде ништо,дури немаше ни трзај кога застанав така благо само туп....

Затоа гас ке му дадеш ГАС да те тргне напред не странично :D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #202 на: 02 Февруари 2012, 08:07:28 am »
Чекам мојте мили сограѓани да го стопа/разгазат снегот па да идам на работа, бидејќи очигледно служба за оваа намена нема. ;D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9231
« Одговори #203 на: 02 Февруари 2012, 08:08:54 am »
Vcera vecer za driftanje odlicni uslovi imase :D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #204 на: 02 Февруари 2012, 08:10:19 am »
Денес ќе има уште подобри. Само да не се најде некоја будала да го исчисти паркингот пред Борис Трајковски ;D ;D ;D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9231
« Одговори #205 на: 02 Февруари 2012, 08:17:35 am »
Abe ulicite nemozat da gi iscistat kamo li parkingot

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #206 на: 02 Февруари 2012, 09:49:05 am »
Како се справувам со снегот:

+

+

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34297
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #207 на: 02 Февруари 2012, 09:50:09 am »
Tokmu taka Simo, isto i jas, samo bez lopata i so Fulda

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #208 на: 02 Февруари 2012, 09:51:15 am »
Лопатата е маст хев кога имаш двор со патеки.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34297
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #209 на: 02 Февруари 2012, 10:06:25 am »
Лопатата е маст хев кога имаш двор со патеки.
Епа ја неам двор, треба пред зграда да го мочам, па ондак асфалтот ни вене ;D