Автор Тема: Како се справувате со снегот ?  (Прочитано 406658 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Одг: Како се справувате со снегот ?
« Одговори #135 на: 20 Јануари 2012, 14:04:05 pm »
Мартин имаш некој проблем, не смее да гаси колата...

Бидејки, јас имам воден саух... првото палење кај мене на Свифтов е некаде околу... 2700 вртежи, и да пуштам кумпунг и да не, нема гајле... само малце се пореметуваат вртежите но не гаси... без проблем, можам да ја палам и во лер без стинат кумплунг сабајле коа идам на работа некаде околу... 08ч

Досега немала ниту еден проблем со гасење. Ако се повтори ќе се носи да се дијагностицира.

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 933
« Одговори #136 на: 20 Јануари 2012, 14:08:20 pm »
Осмица,кумплунг се притиска со цел да не врти менувачот,тоа во ладни времиња како шо е сега е многу полезно,поточно колата/камионот(возилото),многу полесно пали со притиснат кумплунг,така да тоа со менување на брзините на ладна кола/ладно масло не помага воопшто....Е сега,незнам зошто кај Мартин Алфата изгасна,кога веќе запали со притиснат кумплунг,саухот си работи...Нејсе,утре сигурно ке имате доказ од 3-4 возила како палат,мада утре има најави да биди потопло,како и да е,БМВ-то не е запалено 2-3 дена,Реното нема потреба да го споменувам тоа е бензинец и пали од прва,едниот камион не е запален една недела,а другиот две недели...утре ке имате видео,оригинално не цензурирано и монтирано ;D

Јас му викам да го размрда мењачот, за да се раздвижи маслото. Не заради поубаво да пали. Кај мене на ладново, втора не можиш да ја клајш. А малку од сабаље, ќе си го фатиш мењачот, убаво горе долу. ;D ;D И исто така и со кумплуг, 1-2 мин и се ќе си биди во ред. ;D ;D

Не знам што би раздвижил со притискање на кумплуг ако знаеш како функционира кумплугот и која му е задачата јасно ќе ти е дека и цел ден да го љочкаш џабе ти е ;D а додека тоа што ти вика Мечето со згазнат кумпплуг со тоа се сложувам.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #137 на: 20 Јануари 2012, 14:29:51 pm »
Мартин имаш некој проблем, не смее да гаси колата...

Бидејки, јас имам воден саух... првото палење кај мене на Свифтов е некаде околу... 2700 вртежи, и да пуштам кумпунг и да не, нема гајле... само малце се пореметуваат вртежите но не гаси... без проблем, можам да ја палам и во лер без стинат кумплунг сабајле коа идам на работа некаде околу... 08ч

Досега немала ниту еден проблем со гасење. Ако се повтори ќе се носи да се дијагностицира.

Maф сензорот може да дупи...

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #138 на: 20 Јануари 2012, 15:00:05 pm »

Само MAP сензор има, нема MAF.

Цитат: Alfa Owner
Tickover should be 11-1200rpm on startup, dropping almost immediately to 8-900rpm..

Според ова, таман си работел моторот мој, нема никаков проблем. И денеска после 1 ден седење ја запалив, се спушти до 600 в/мин и не изгасна.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #139 на: 20 Јануари 2012, 15:05:24 pm »

Само MAP сензор има, нема MAF.

Цитат: Alfa Owner
Tickover should be 11-1200rpm on startup, dropping almost immediately to 8-900rpm..

Според ова, таман си работел моторот мој, нема никаков проблем. И денеска после 1 ден седење ја запалив, се спушти до 600 в/мин и не изгасна.

https://www.google.com/search?q=maf+senzor&hl=en&client=firefox-a&hs=gUv&rls=org.mozilla:en-US:official&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=YXQZT_LEOs2tsgaMmOFH&ved=0CGQQsAQ&biw=1440&bih=730

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #140 на: 20 Јануари 2012, 15:17:30 pm »
Да бе Рики, знам што е што. Истражив и 8 вентилските боксери кај Алфа немаат MAF сензори.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #141 на: 20 Јануари 2012, 16:19:50 pm »
Снимив клипчиња,само неможам да ги ставам на YU пошо блокиран ми е акаунтот...Кандидат за аплоуд ???
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #142 на: 20 Јануари 2012, 16:50:45 pm »
Дај по скајп :)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #143 на: 20 Јануари 2012, 16:51:05 pm »
Да бе Рики, знам што е што. Истражив и 8 вентилските боксери кај Алфа немаат MAF сензори.

Е што имаат... ?

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #144 на: 20 Јануари 2012, 17:08:40 pm »
Eве на мече камионот, како пали после 1 недела на 0 степени.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #145 на: 20 Јануари 2012, 17:11:54 pm »
Сабајле станав, се наоблеков, зедов апаратот да снимам... ко излегвам надвор топло.
Џабе ке снимав, температурата беше -1.5 степени.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #146 на: 20 Јануари 2012, 17:16:42 pm »
Еве и од БМВ-то...

Мало објаснување,значи денес не беше ладно,ама ај пошо реков дека ке снимам зато и снимив,е сеа,камионот не беше запален една недела,температурата беше околу 0,инаку малку го згреши брат ми палењето,односно рачната туража не ја намести како шо треба за тоа изгасна првиот пат....Али како и да е,како шо ви реков и пред тоа,пали и на многу поладно време,нема мака....

God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #147 на: 20 Јануари 2012, 17:23:31 pm »
Па Мече стаи му некое кило нафта на БМВто еаго :D И некој трупец од тие дрвата дај ;D ;D

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #148 на: 20 Јануари 2012, 21:14:18 pm »
Еве еден Cold start од мене:

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #149 на: 20 Јануари 2012, 21:36:45 pm »
Aбе нов ти е меганов, мора така да пали... ти што мислиш...