Автор Тема: Како се справувате со снегот ?  (Прочитано 367846 пати)

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3896
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
Одг: Како се справувате со снегот ?
« Одговори #120 на: 20 Јануари 2012, 00:59:12 am »
Јас денес касно станав,утре официјално ке има видое,сега веќе темница е ;D

Исто како Мечето и јас исто, утре ако станам порано ке снимам таман 3 ден од ко не е запалена :D
Викаш ќе запали ? ;D ;D ;D
не е ова TOFAS! или трабант :) Астра е у прашање ! :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8872
« Одговори #121 на: 20 Јануари 2012, 01:02:28 am »
sega pred malce dojdov doma, relacija drbar maalo, biser i nazad rabotna yemperatura odvaj, pred da vlezam vo garaza stigna pred sredinata, a od garaza ja izvadiv kaj so e plus 6 stepeni

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #122 на: 20 Јануари 2012, 01:14:51 am »
Јас денес касно станав,утре официјално ке има видое,сега веќе темница е ;D

Исто како Мечето и јас исто, утре ако станам порано ке снимам таман 3 ден од ко не е запалена :D
Викаш ќе запали ? ;D ;D ;D
не е ова TOFAS! или трабант :) Астра е у прашање ! :)
Е ако де исто ти е ;D ;D ;D

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14243
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #123 на: 20 Јануари 2012, 01:26:32 am »
Осмица,кумплунг се притиска со цел да не врти менувачот,тоа во ладни времиња како шо е сега е многу полезно,поточно колата/камионот(возилото),многу полесно пали со притиснат кумплунг,така да тоа со менување на брзините на ладна кола/ладно масло не помага воопшто....Е сега,незнам зошто кај Мартин Алфата изгасна,кога веќе запали со притиснат кумплунг,саухот си работи...Нејсе,утре сигурно ке имате доказ од 3-4 возила како палат,мада утре има најави да биди потопло,како и да е,БМВ-то не е запалено 2-3 дена,Реното нема потреба да го споменувам тоа е бензинец и пали од прва,едниот камион не е запален една недела,а другиот две недели...утре ке имате видео,оригинално не цензурирано и монтирано ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34068
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #124 на: 20 Јануари 2012, 02:24:59 am »
Е сега,незнам зошто кај Мартин Алфата изгасна,кога веќе запали со притиснат кумплунг,саухот си работи...
Изгасна бидејќи кога запали и вртежите се качија докај 2000 па после се намалија. кога се намалија на 1200 тој нагло го пушти кумплугот и го оптерети моторот кој не беше спремен да реагира толку брзо на промената. Требаше кумплугот попостепено да го пушти. Исто ми се случува и мене на Кадетот кога саухот е само малку подигнат.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #125 на: 20 Јануари 2012, 02:30:42 am »
Е сега,незнам зошто кај Мартин Алфата изгасна,кога веќе запали со притиснат кумплунг,саухот си работи...
Изгасна бидејќи кога запали и вртежите се качија докај 2000 па после се намалија. кога се намалија на 1200 тој нагло го пушти кумплугот и го оптерети моторот кој не беше спремен да реагира толку брзо на промената. Требаше кумплугот попостепено да го пушти. Исто ми се случува и мене на Кадетот кога саухот е само малку подигнат.
-Во тој случај без кумплунг воопшто не треба  да запали...Саухот (треба да)држи на 1500врт/мин....
-Кога го пушташ кумплунгот обртаите опаѓаат,ама не до толку....
Утре ке снимам ке видиш

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #126 на: 20 Јануари 2012, 02:55:32 am »
Сега се вратив дома,надвор немате поим колку е ладно...Колата цела замрзната камен направена,ниту гаста се враќа ниту ракетата за светлата функционира како шо треба,па малку и џамот сум го оставил подотворен....внатре......  ;D

Tи си ненормален, ова иде за во легенди :)))

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #127 на: 20 Јануари 2012, 02:58:09 am »
Сега се вратив дома,надвор немате поим колку е ладно...Колата цела замрзната камен направена,ниту гаста се враќа ниту ракетата за светлата функционира како шо треба,па малку и џамот сум го оставил подотворен....внатре......  ;D

Tи си ненормален, ова иде за во легенди :)))
Ти си не си нормалноненормален ;D ;D ;D Цел Менде е за во легенди :D ;D ;D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17452
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #128 на: 20 Јануари 2012, 03:01:41 am »
Без кумплунг дефинитивно никогаш нема изгаснато.
На палење, се крева до 2000 в/мин, работи така 5-6 секунди и после опаѓа до 1300 в/мин, и така работи уште 10тина секунди. По тие 10 секунди опаѓа до 1000 в/мин и од тука почиња нерамномерно да работи, паѓа до 800 в/мин и саухот автоматски регулира да се крене до 1500, и цела процедура Јово на ново.
Ова се случува додека не постигне моторот некоја си минимална температура за да одржува стабилни вртежи.

Сега така ја запалив, наредниве денови ако повторно биде ладно ќе ја запалам без кумплунг и ќе споредиме.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #129 на: 20 Јануари 2012, 03:12:23 am »
Мартин вака,пошо ја имав истата кола,со боксер мотор само малку посилен,значи 1.6,ја возев нон стоп,зима лето...Во зима кога ја палев,си крева да речиме со саухот на 1500 врт/мин,така во место (без никакво туражирање,мало додавање на гаста и сл.)си работи да речеме 1-2-3 мин.(зависи од температурата надвор) и после си паѓа на 850-900врт/мин и тоа е тоа....

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17452
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #130 на: 20 Јануари 2012, 03:21:41 am »
Можно ли е вакво варирање да предизвикува нечиста клапна?

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #131 на: 20 Јануари 2012, 03:31:28 am »
Можно ли е вакво варирање да предизвикува нечиста клапна?
Дегзеро

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #132 на: 20 Јануари 2012, 11:06:45 am »
Мартин имаш некој проблем, не смее да гаси колата...

Бидејки, јас имам воден саух... првото палење кај мене на Свифтов е некаде околу... 2700 вртежи, и да пуштам кумпунг и да не, нема гајле... само малце се пореметуваат вртежите но не гаси... без проблем, можам да ја палам и во лер без стинат кумплунг сабајле коа идам на работа некаде околу... 08ч

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #133 на: 20 Јануари 2012, 11:29:15 am »
Осмица,кумплунг се притиска со цел да не врти менувачот,тоа во ладни времиња како шо е сега е многу полезно,поточно колата/камионот(возилото),многу полесно пали со притиснат кумплунг,така да тоа со менување на брзините на ладна кола/ладно масло не помага воопшто....Е сега,незнам зошто кај Мартин Алфата изгасна,кога веќе запали со притиснат кумплунг,саухот си работи...Нејсе,утре сигурно ке имате доказ од 3-4 возила како палат,мада утре има најави да биди потопло,како и да е,БМВ-то не е запалено 2-3 дена,Реното нема потреба да го споменувам тоа е бензинец и пали од прва,едниот камион не е запален една недела,а другиот две недели...утре ке имате видео,оригинално не цензурирано и монтирано ;D

Јас му викам да го размрда мењачот, за да се раздвижи маслото. Не заради поубаво да пали. Кај мене на ладново, втора не можиш да ја клајш. А малку од сабаље, ќе си го фатиш мењачот, убаво горе долу. ;D ;D И исто така и со кумплуг, 1-2 мин и се ќе си биди во ред. ;D ;D

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #134 на: 20 Јануари 2012, 13:01:30 pm »

Јас му викам да го размрда мењачот, за да се раздвижи маслото. Не заради поубаво да пали. Кај мене на ладново, втора не можиш да ја клајш. А малку од сабаље, ќе си го фатиш мењачот, убаво горе долу. ;D ;D И исто така и со кумплуг, 1-2 мин и се ќе си биди во ред. ;D ;D
Мењачот или нешто друго ;D ;D ;D