јас ко што знам аутоматик за да тргнеш најбезбедно е да стиснеш кочница, мене тогаш ми беше во лер(N) и сакав да се искурчам пред пиќиња да го зашлајвувам и го стаив во драјв набрзинка пун гас и после почна да ми ги глави брзините, углавуваше во 2ра и губеше контакт некој, требаше малце да се држи шалтерот по на лево да има контакт и да ги мењава брзините, а од П да ја ставам во Д не ми дава без кочница, кај П-то заглавува без неа 
јас и сега понекогаш го правам тоа, ама на претходното постојано... малку гас и лупни го во Д... кога ке осетиш дека е влезен а ламелите не се залепени до крај, стискаш со педалата до доле (во делови од секунда зборам)...
фала богу, претходното волво отиде со 760.000 километри кај друг газда, исправно и никогаш не поправан менувач...
кикац... тоа што ти се десило на тебе.. тоа се десило заѓто му требало да се деси.. и како што пишуваш, си имал проблем со електронскиот шалтер а не со менувачот... а тие 2 работи баш и немаат икаква врска со шлајфување... верувај...
Kaj nekoi vozila (audi do 2003-ta) pred da stavis vo brzina ubavo ti pisuva na displejot hold brake...
да, од безбедносни причини, затоа што колата трга одма. ние тука научени на мануелец, менуваме брзини по осет... глупине западњаци, кога мењаат брзина гледаат во мењачот, кај име ставен, т.е. на која позиција, и автоматски ако не држат кочница, може сообраќајка да направат... погледот и вниманието им е на друго место, наместо на погледот пред себе...