Mislata mi bese kako sto i pisav, za eden kup koli sto se uvezeni, pogotovo mercedesi po 10-15 god. i nivni automatici. Kolku e toa preporaclivo koga imaat xxx kilometri. I nivno servisiranje. Za novite koli nema potreba od muabet.
не е до толку страшно, мерцедесот на татко ми, е класа w210 pre-facelift, е аутоматик, до сега има 230.000+(најреални), еднаш е однесен на сервис мењачот пошто јас го заебав, не стиснав кочница а го ставив во драјв и му рикнав некоја кутија и модулатор некој, замената чинеше 50 евра кај влатко и горан во ге-ге, од тогаш до ден денес(еве година и нешто да чукнам у дрво) се нема десено ништо...
аутоматикот си бара повеќе внимание, не е класично запали кола на -5 и тргни одма, мораш да го почекаш да сврти уљето во него, уље внатре обавезно редовно мењавање(следен сервис и тоа треба да се мењава кај него :/), не трпи некое поголемо оптоварување во драјв(мислам на класично вртење у круг и такви ствари), зимно време треба да си ептен претпазлив(ко што не бев јас пред некој ден и пољубив едно аутце на паркинг па се спогодивме со газдата)...
македончето не е научено уште на аутоматик, аутоматикот е светска работа, ние ги праиме америте глупи, али коа седнав прв пат да го возам си реков : не биле америте глупи, ние сме
муабетот дека троши многу повеќе ми се рекла казала, во зимо стига до литро и нешто, летно време едвај литро повеќе дали цуца
тоа е тоа, искрено задоволен од аутоматик, и не би се навратил на моја кола пак на мануел, тоа дефинитивно