Гласање

Какви патосници користите, и кој се подобри според вас ?

Гумени
89 (44.9%)
Платнени
103 (52%)
Не ми требаат патосници
6 (3%)

Вкупно гласови: 198

Автор Тема: Гумени vs Платнени Патосници ( такозвани лажен тепих)  (Прочитано 74732 пати)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
со душа чекам да ги сменам платнените, гумено си е гумено... вака нон стоп ми е прљава колана зашо само со четка се перат и после 2 дена сушење

Нешто грешно правиш при перењето. Во перална или пак сам прво ќе ги истресеш па ќе  ги поминеш со водена тврда четка за теписи и топ се. Одма паѓа и прашина и се, и изгледаат свежо и ново.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Јас баш обратно. Со гумените неможеш да ги дочистиш и после првото газење личи прљаво. А платнениве само со правосмукалка и се како нови, и не се прљаат од првата прљава патика...

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Од платнена патосница боље нема. Гумената не ја бива.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
jas mislam deka gumenata e najdobra zatoa sto sobira se i nisto ne pusta nadolu [prasina voda ] za razlika od platnenata koja izgleda top amam....

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
Po neznam koj pat ke napisam,
---Ima tepisonski so gumen dolen del koj ne propusta ama bas nisto.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
Секоја теписонска малку поквалитетна има гумена подлога одоздола ;)

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
Шознам, имам гумени моментално, и ми се добри..Посебно добри се во зимно време кога има кал и снег па кога некој замажан до колена со снег или кал ти влезео коата и ти ги направи за никаде платнените патосници..Гумата ја задржава влагата и секоја нечистотија, и кога се исужи само ја протресеш и готово е..Јас би одел на гумени..

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Не ти е валиден аргументот. И на платнена кога ќе се исуши е доволно да протресеш. Факт е дека побрзо се суши гумената ама затоа изгледа и дава филнг многу полошо.

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
Секој со својата теорија...Некој преферира платнени, некој гумени..:)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
... ко` што се гледа и од гласањето ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Imam gumeni od dalecnata 1999 gi kupiv 1200 denari vo Polo. Odlicni se seuste. No gi odrzuvam da se vo dobra sostojba. Nekoi Turski bea.

Vo Opelot imav platneni (Nekoi Italijanski koi dojdoa so kolata i bea gjubre !). Kolata se prodade so niv..

Na Meceto imav fabricki platneni patosnici so guma odozdola koi bea odlicni (kako novi) i sekako redovno pereni. Otkako otide Meceto na otpad istite gi izvadiv i gi prodadov 20 EUR !

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Можам ли од негде да купам само 1(една) патосница? Патосницата на возачката страна се има на 2 места поткинато и треба да се смени, ама другите 3 патосници се како нови греота е да ги мењам.

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 378
  • ? ? ?
Во Еуростил има гумени на парче, мислам дека беа 400 денари, можеш да ги искроиш по потреба.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Фала ти, ќе видам што можам да напраам таму.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
vo eurostil imas i samo dve parcinja[okulu 600] a mislam deka imaat samo edno parce [okulu 400]