Гласање

Какви патосници користите, и кој се подобри според вас ?

Гумени
85 (44%)
Платнени
103 (53.4%)
Не ми требаат патосници
5 (2.6%)

Вкупно гласови: 193

Автор Тема: Гумени vs Платнени Патосници ( такозвани лажен тепих)  (Прочитано 67675 пати)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54983
  • Махер
Одг: Гумени vs Платнени Патосници ( такозвани лажен тепих)
« Одговори #120 на: 28 Декември 2012, 09:51:59 am »
Никогаш не сум имал ни таков проблем, и никогаш не го сконтав муабетот за „вода во кола“. Као луѓето да влегуваат со по едно канче вода од улица во кола па го истураат на патосници. Дури и во најголемиот снег не сум имал проблем со вода - мавам кондури/патики една од друга неколку пати, снегот нежно паѓа, а јас влегувам чист во кола.

Да, така е, и јас исто го правам. Само јас кога се возам во колата, чиста е, дури и кога надвор е за нигде. Али, не дај боже некој да качам во кола. Се отиде у к**ац - не кал, не снегови, не вода, се има во колата. И секаде - на патосниците, на теписонот, на праговите, и по седиштата - буквално сегде.

Инаку, да, ја прават колата многу, многу поефтина на изглед. Дури непријатно. Кога ги ставив некни прв пат, дури криво ми беше што ги купив. Многу шабански изгледаше, ама се навикнав. ОК е. Ќе се стопли, ќе ги вратам платнените, секако.
Неверојатно, но вистинито. Абе цела недела сум возел, 100 пати сум влегол излегол,  почисто е него ли дотични особи после првото влагање. По џебови ли носат лисја и кал, незнам.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6150
« Одговори #121 на: 28 Декември 2012, 10:04:01 am »
Ова посебно им се случува на умоболни педантерии, како што сум јас. Марфи, гомнарот...

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2608
  • Custom made interiors
« Одговори #122 на: 28 Декември 2012, 21:11:04 pm »
Тоа го прават или тие што немат возило па незнаат како треба да се влегува во кола, или тие што имаат но не знаат ни за Х од хигиена... Се е до личноста, и колку истата  дома одржува хигиена...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #123 на: 28 Декември 2012, 21:38:04 pm »
Јас купив платнени патосници за Спаркот, кроени по мерка и брендирани. Одлични се задоволен сум, 1100 денари од Хемпро. Претходно земав и за Полото и за Твинговците. Типот ги направи без грешка.

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 718
« Одговори #124 на: 28 Декември 2012, 21:41:15 pm »
така е и јас сум ист и највеке се нервирам така коа ке влезе лом кога ке направи или на искачање од задните седишта со нозе ке ги отера под седиштето патосниците и наредниот коа ке влезе буквално патисница како да нема и на влегување и излегување прагчињата коа ке ги извалкаат и јас сум го мислел истото дека тие така што не внимаваат немаа кола или не уживаат во чисто возило.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #125 на: 31 Декември 2012, 09:46:56 am »
Состојба на патосници кај мене у кола:

- напред: кал, гад, песок, кал, камења, кинези, рендани лисја, кал, песок, дел од екипата на LOST, уште малце кал и троа ливчиња (стари патарини, рандом ливчиња и слично);
- назад: помалку кал, песок, лисја, делови од картон, делови од гранки, делови од пластични шишиња, поише влакна на сантиметар квадратен отколку кај пубертетски брк (благодарност до најмладиот член во семејството :)).

И пак ни под разно не би турил гумени патосници.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #126 на: 31 Декември 2012, 14:24:44 pm »
Да ти беа гумени, протреси малце, тури ги у када, помини ги со туш, обеси на тераса и за 2 минути спремни за употреба.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #127 на: 31 Декември 2012, 15:55:27 pm »
Знам. И пак не сакам гумени :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54983
  • Махер
« Одговори #128 на: 31 Декември 2012, 15:56:58 pm »
Знам. И пак не сакам гумени :)
Te razbiram.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #129 на: 31 Декември 2012, 16:02:48 pm »
Проблем кај теписончињата е што нема жена у кола да ги чисти стално ;D

Отсутен Martin_GSM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 891
« Одговори #130 на: 31 Декември 2012, 16:23:43 pm »
гумени имам во пежото ама се танки и не се како када во краевите него се рамни, тие ми се добри а во фиатот имам исто гумени но се како када со високи рабови, ме нервираат ненормално ама немукает да купам други(платнени).

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #131 на: 31 Декември 2012, 17:22:15 pm »
така е и јас сум ист и највеке се нервирам така коа ке влезе лом кога ке направи или на искачање од задните седишта со нозе ке ги отера под седиштето патосниците и наредниот коа ке влезе буквално патисница како да нема и на влегување и излегување прагчињата коа ке ги извалкаат и јас сум го мислел истото дека тие така што не внимаваат немаа кола или не уживаат во чисто возило.

Саше, тури по некоја запирка и точка. Слично е и кај мене со 3 врати, ама се се пере, само образот не. Не се карам со луѓе ако се повалкани, па во железара работам а во село живеам. Јас се валкам не па колата. За тоа е предвидена, за јас помалку да се валкам.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7070
« Одговори #132 на: 11 Јануари 2013, 09:37:49 am »
Гумена патосница е за у Lada NIVA или Defender ама доколку во колата се вози и особа од понежниот пол... не го личи со штикли у баричка да згазнеш.
А тек да не зборам ако си бос (раскомотен) па нагазиш на тазе водичка или снегче на патосница....

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #133 на: 11 Јануари 2013, 10:03:26 am »
Бос у кола, зимно време ?

:D ;D :D

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7070
« Одговори #134 на: 11 Јануари 2013, 10:43:23 am »
Па ако затреба да се префрлиш на задно... со упалено греење нормално... зима е. А има и поубава панорама на скопје со снег.