Гласање

Какви патосници користите, и кој се подобри според вас ?

Гумени
85 (44%)
Платнени
103 (53.4%)
Не ми требаат патосници
5 (2.6%)

Вкупно гласови: 193

Автор Тема: Гумени vs Платнени Патосници ( такозвани лажен тепих)  (Прочитано 67688 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54984
  • Махер
Одг: Гумени vs Платнени Патосници ( такозвани лажен тепих)
« Одговори #75 на: 30 Јануари 2012, 16:00:34 pm »
Колкава цена се добри планени патосници, кај нас? По можност за одредено возило специјални.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #76 на: 30 Јануари 2012, 16:02:57 pm »
На времето имаше во Веро, али би прошол во Карнер, Кармакс, Авто Лидер и кај Самчовци, и би разгледал. Повеќе од 2000 мкд не би требало да бидат.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #77 на: 30 Јануари 2012, 16:03:16 pm »
Хаха, без навреди :) Али сериозно во моментов немам време да читам и да дискутирам на темава. А и мислам дека не е ништо посебно битно дали вакви или онакви патосници ќе имаме.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #78 на: 30 Јануари 2012, 16:06:17 pm »
На времето имаше во Веро, али би прошол во Карнер, Кармакс, Авто Лидер и кај Самчовци, и би разгледал. Повеќе од 2000 мкд не би требало да бидат.
Благодарам. Гледам горе некој алудирал дека се многу скапи, па помислив повеќе.

Присутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3809
« Одговори #79 на: 30 Јануари 2012, 18:00:01 pm »
Јебале вас патосници, само за ценава знам. Јас си бирам платнени, а немам сега време да образложувам зашто :)

За патосници 5 страни дискутирате ;D
Pa nema so da prajme i debatirame:)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13915
« Одговори #80 на: 30 Јануари 2012, 19:44:40 pm »
Јас само гумени купувам и тоа кади 3-4цм длабоки. Затоа подот ми е стакло чист и со 1 метар снег :)

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1310
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #81 на: 30 Јануари 2012, 19:46:36 pm »
Гумените се катастрофа!? Или некои платнени? Знаеш каде се продаваат кај нас од платнените од таа фирма? :)

Гумените што ти ги даваат со Голф 6ка, ( од изведбите на Голф6 со помалку опрема ) не реков дека се катастрофа. Реков дека не се на Волксваген. Иако не сум љубител на чамец у кола ( што вика Симо, Елан ) овие дури и се така финки. Е сеа има зошто ако купиш Голф6 со повеќе опрема, ти идат теписонски патосници и тоа оргинални на Волксваген.

Јас само гумени купувам и тоа кади 3-4цм длабоки. Затоа подот ми е стакло чист и со 1 метар снег :)

А идат у комплет со црпалки за вода ?  ;)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #82 на: 01 Февруари 2012, 17:44:54 pm »
Во ред.

Јас сеуште останувам на моето мислење дека платнени патосници се подобра варијанта, барем за мене. Едноставно, чувството во кола ми е далеку поубаво. Со Голфот ми дадоа и платнени и гумени, гумените беа ставени а платнените беа во гепек. Гумените ги извадив одма, и во ниеден момент не сум се покајал.

Во Леонот имав дури подобри платнени патосници, дебели сантим и нешто и многу меки и пријатни, и во ниеден момент не сум имал проблем со влажност, влага во автомобилот, мирис или што и да е. На секое перење ги вадев, убаво ги тресев и ги проаѓав со усисивач. Еднаш годишно (летно време) ги проаѓав со компресор и со шампон, и толку.

ЕДИТ: И Велештрумф може да каже за разликата која си ја осети во кола кога во неговиот лансер стави платнени патосници. Од што се полоши платнените патосници, Бентли, Ролс Ројс, Мерцедес и сите други саде гумени ставаат.

Голема разлика, кон подобро. Се губи филингот на гумени чиЖми за по риба, и многу поубаво делуваат. Особено пошо си земав фабрички, наменети и искалапени за тоа возило, лежат лајк а мадафака убоо. Не би ги мењал дефинитивно.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Денес ставив теписонски патосници, оригинал за мојата кола. :) Среќен сум, изгледа доста добро. А мислам дека и ќе биде океј. Уште не се згазени, после ќе ги згазам.

:) Ќе пишам импресии, ама генерално изгледаат убаво.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4218
гумени дефинитивно,барем како овие што ги имам сега,кадички.сум имал порано теписонски,после перење колата 2 дена на мувла мирисаше,башка многу се лизгаа

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10960
  • 430i
Ти си имал многу неквалитетни теписонски патосници, затоа :)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4218
сигурно биле такви,не викам не,ама сестра ми има фабрички у свифтот,исто не ми праат ќеиф

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10960
  • 430i
Ај ако дојдеш во недела ќе ти покажеме пар два патосници, како треба да изгледаат ;)

Отсутен Marko-bmw

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 227
со душа чекам да ги сменам платнените, гумено си е гумено... вака нон стоп ми е прљава колана зашо само со четка се перат и после 2 дена сушење
I hooked up my accelerator pedal in my car to my brake lights. I hit the gas, people behind me stop, and I'm gone :)