Автор Тема: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?  (Прочитано 508487 пати)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?
« Одговори #1335 на: 19 Декември 2014, 11:30:38 am »
Пишува wi-fi Ready.Со тоа нели може да се поврзе на интернет?
@Cuore,навечер касно и сабајле рано гледам дискавери,обично после работа кога ќе се приберам.Да,знаат да затупат со реклами,али боље тоа него Јордан Митев да го слушам на нашите канали.
@Dende,од вишок не боли глава,нека има,ама до сега не ми затребале толку приклучоци.

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #1336 на: 19 Декември 2014, 11:43:51 am »
Можи да се поврзи на интернет ама преку кабел. За да можиш преку вифи треба да докупиш едно тркатанче  :).

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #1337 на: 19 Декември 2014, 11:59:43 am »
Аха,јасно.Фала ви дечки. :)

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5577
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #1338 на: 19 Декември 2014, 15:00:34 pm »
Ke ti zatreba ke vidis.
A togas pak ke treba da menuvas.
Zatoa kad  je bal nek bude maskenbal.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #1339 на: 19 Декември 2014, 15:23:29 pm »
Ма како да не.
Далечната 1993 или 1994,5, така нешто беше, кога купивме телевизор, го купивме најскапиот во тоа време. Филипс со пип, слика во слика што би се рекло, неколку скартови, С-видео влезови, композитни влезови, можност за декодер, сателитска контрола, пал, секам и нтсц систем, опција да закачиш задни звучници пошто телевизорот има сараунд на него + делливи предни звучници, вуфер, пинови позади, пинови напред, аудио излези и што ти уште не.
Освен еден скарт ништо друго не е користено. Нити се двоени предните звучки, нити е уклучен пип, нити сараунд, ниту пак некад се закачени задни сараунд звучки.
Телевизорот имаше два дефекта, за овие 20 и кусур години и чинеа 600 денари.
Алал сите пари (3000 марки во тоа време) за него.

Кога ке видиш, да немаше ниедна од тие опции освен еден скарт, пак ке беше доволно.
Тогаш викав дека ке ми треба за незнам што све не, и ете....
Така е и денес :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5577
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #1340 на: 19 Декември 2014, 16:48:54 pm »
Sale, jas zboram za HDMI izlezi/vlez i za denesno vreme :D

Imas BP za uklucuvanje, PS3, kablovska, i plus Laptop za povremeno gledanje utakmici online, kolku vlezovi ti trebaat za seto toa?
sto sio treba si treba, osven ako ne sakas da odstekuvas i stekuvas kabli na sekoe koristenje razlicen ured, which is pain in the ass, veruj mi probano e i ne vredi za 250den kabelce. ;)
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #1341 на: 19 Декември 2014, 21:39:13 pm »
Највеќе ќе ми биде за писито да го поврзам и да гледам филмчиња.Пак писито за навечер да го прчам од кревет со вајрлес маус и тастатура.Понекогаш за да играм на волан,значи пак писито.Сонито го шитнав,сараундот преку писито ми е а од  USB да ставам слики и филмови за гледање покрај интернетон,ни на крај памет не ми дошло.Денес не стигнав да одам да земам ради спремање со славата,така дааааа наајверојатно утре.
Пак ќе кажам,не е лошо да има повеќе,ама лично за себе негледам потреба.Како и да е,благодарен сум за советите.
Фала и поздрав!
Златниот :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1342 на: 20 Декември 2014, 12:35:29 pm »
Само фали да може да се инсталираат адд-они за реклами, оти на секое 10-то (не ме земај за збор) треба скип да му мавам на една реклама со меси.
Колку што ми е антипатичен, ќе одам Шпанија ќе му ги сечам нозете, на секоја реклама го има, чипси не можи човек да си купи од неговата грда фаца.

видиш.. панасоник тоа го имаат решено со нивната апликација виераконект дали е апликација или оперативен систем, нек ме исправи некој... сите апликации за интернет идат преку виера конект... М нема од маркетинг. ни јутјуб, ни фејс, ништо... дури има и за временска прогноза, ништо од тоа нема... смарт телевизор го имам 3-4 години, меѓу првите е што се појави на пазаров кај нас од панасоник, и не се каам за парите дадени тогаш... со тоа што овој тв, нема ви-фи, туку има приклучок за мрежен кабел... сва среќа модемот и рутерот ми се под него сместени, па така нема проблем и по тоа прашање...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #1343 на: 23 Декември 2014, 13:07:32 pm »
http://www.smartportal.mk/hardver/lg-pretstavi-nov-lcd-televizor-so-kvantni-tocki/
LG претстави нов ЛЦД телевизор со т.н. „квантни точки“
Телевизиската електроника полека почнува да отстапува место на интерактивните видео содржини и пренесувањето на Youtube, Vimeo или Netflix на голем екран, но тоа не значи дека телевизорите какви што ги знаеме ќе ги снема. Поверојатно е дека едноставно ќе се претопат целосно во новиот дигитален тренд и веќе нема да има разлика меѓу телевизија и стандардно компјутерско корисничко искуство.
Знаејќи го ова многу компании продолжуваат да работат на подобрување на телевизорската техника, меѓу кои и LG кои претставија ЛЦД телевизор кој на својот екран содржи таканаречени „квантни точки“. Овие точки се всушност кристали од полупроводници големи неколку нанометри кои ослободуваат различни бои во зависност од нивната големина. Со помош на истите LG постигнува многу поширок спектар на бои како и поголем интензитет во споредба со стандардните ЛЦД телевизори.
Со ваквиот развиток LG постигнува дури 30% поголема динамика на репродукција на боите во однос на ЛЦД/ЛЕД телевизорите. Овој тип на телевизори ќе биде достапен во текот на 2015 година и ќе биде претставен на CES 2015 пазарот. Во конкуренција ќе биде со Самсунг и Сони кои исто така планираат да претстават на пазарот телевизори со филм од квантни точки.

Извор: Cnet, B92
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1925
« Одговори #1344 на: 02 Јануари 2015, 16:13:13 pm »
Си се подновив со LG 42" LB730V од Нептун. После 3 телевизори Sony, првпат LG. Ќе видиме како ќе се покаже. Сега уште го чепкам, на прва вака ми прави мерак.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1345 на: 02 Јануари 2015, 16:30:38 pm »
Види пушти Сител, уште повеќе ќе ти прави мерак. ;D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7082
« Последно менување: 18 Јануари 2015, 18:08:58 pm AllMightyMe »

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2209
« Одговори #1347 на: 19 Јануари 2015, 00:29:48 am »
Одличен избор е самсунгот 6400......
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11754
  • Архитект
« Одговори #1348 на: 19 Јануари 2015, 00:52:09 am »
LG - то!!
Одма со залет.

Отсутен ZokiPet

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 332
« Одговори #1349 на: 19 Јануари 2015, 10:00:59 am »
За 40“ модел вреди да се посвети внимание и на Sony KDL-40W605B.
Исто одличен е Samsung UE40H6400, па потоа се останато...