Автор Тема: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?  (Прочитано 540533 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?
« Одговори #240 на: 19 Декември 2012, 15:12:23 pm »
Значи ако не знаш шта је боље узми скупље, работава :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #241 на: 19 Декември 2012, 15:26:29 pm »
Не баш... Поише се работи за соодветно информирање...

Рецимо и како поентата на имање „Ретина“ екран (или ист само со друго име) на лаптоп... Кај „Ретина“ екранот, од огромна важност е од која далечина се гледа дисплејот... Кај телефони има поента, пошто го гледаш од близу. Кај лаптоп и монитори, почнува да губи смисла, пошто ги гледаш од подалеку, па не ти прави разлика густината на пикселите. Окото не е во можност да ги примети разликите :)

Маркетинг ;)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #242 на: 19 Декември 2012, 15:32:01 pm »
Маркетинг је чудо ;)
Неинформираност је уште поголемо :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #243 на: 19 Декември 2012, 15:34:00 pm »
Не баш... Поише се работи за соодветно информирање...

Рецимо и како поентата на имање „Ретина“ екран (или ист само со друго име) на лаптоп... Кај „Ретина“ екранот, од огромна важност е од која далечина се гледа дисплејот... Кај телефони има поента, пошто го гледаш од близу. Кај лаптоп и монитори, почнува да губи смисла, пошто ги гледаш од подалеку, па не ти прави разлика густината на пикселите. Окото не е во можност да ги примети разликите :)

Маркетинг ;)
Си видел лаптоп со ретина екран? И немаше разлика?

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #244 на: 19 Декември 2012, 15:47:34 pm »
Да. Каде тоа кажувам дека нема разлика? Разликата не ги вреди парите кои ги доплаќаш за ретина екран.

И „регуларен“ дисплеј способен за повисока резолуција ќе ти извади перформанси кои се повеќе од премногу за секојдневна употреба.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #245 на: 19 Декември 2012, 20:28:57 pm »
Ако некој од 8 метри растојание примети на 50“ екран разлика  од 1080p vs 720p, ја частам :)  Реално, време е за вистински исчекор по дома:

4k 3d 103". Пропорции ко` Keeley Hazell

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #246 на: 19 Декември 2012, 20:37:29 pm »
Секогаш кога има топ 10 листа за најдобри гради - скролам до прво место и проверувам дали Кили Хејзл е таму. Ако не е, ја гасам топ 10 листата и ја флагувам како наместена или спам.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #247 на: 19 Декември 2012, 20:40:55 pm »
Тукушто ја пронајдов аналогијата на Кили во ТВ светот:

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #248 на: 19 Декември 2012, 21:03:27 pm »
Замисли на волкав телевизор вести на Сител да гледаш, Можеш на латас face to face да му се изнадереш :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #249 на: 19 Декември 2012, 21:16:59 pm »
A тек порниќ кога ќе гледаш, кога ќе дадат зум на симитката ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #250 на: 19 Декември 2012, 21:46:28 pm »
ПРенос од собраниска седница во 3D....

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5200
« Одговори #251 на: 19 Декември 2012, 22:05:02 pm »
И сеа заклучок? Дека ако земам 32инчи немам потреба од фул хд?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #252 на: 19 Декември 2012, 22:07:00 pm »
Ако седиш на помалку од 1m од телевизорот (значи нозете ти се у телевизор), тогаш зимај фул хаде. Во спротивно, џабе ти е за 32-ка.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #253 на: 19 Декември 2012, 22:18:30 pm »
И сеа заклучок? Дека ако земам 32инчи немам потреба од фул хд?

Немаш потреба, ама немаш ни зијан... Секако веќе добар дел од понудата веќе е составена од фул ха-де телевизори. Она што сега веќе двои се 3Д, смарт тв, ви фи итн итн...

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #254 на: 20 Декември 2012, 00:44:47 am »
Замисли на волкав телевизор вести на Сител да гледаш, Можеш на латас face to face да му се изнадереш :)

Ke gledas lego kocki...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.