Автор Тема: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?  (Прочитано 539741 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?
« Одговори #195 на: 11 Декември 2012, 20:12:14 pm »
LCD ... Немам искуство, да беше CRT ќе знаев дека е RGB или екранот :)
Тоа што трза (ваљда се мути) - варничарот :D
Е па исто, само сега наместо со дискретни, со интегрални кола е решено :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #196 на: 11 Декември 2012, 20:15:33 pm »
LCD ... Немам искуство, да беше CRT ќе знаев дека е RGB или екранот :)
Тоа што трза (ваљда се мути) - варничарот :D
Е па исто, само сега наместо со дискретни, со интегрални кола е решено :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #197 на: 11 Декември 2012, 20:33:00 pm »
Коло Дени, коло! НЕ брашно:

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2240
« Одговори #198 на: 15 Декември 2012, 12:42:34 pm »
Мислење за следниов:

http://www.amc.com.mk/ShopDetal.asp?ArticleID=34054&id=56&l=3&q=3D%20LED%20PHILIPS%2042PFL4307H/12&SupplierArticleID=&Action=

Бидејки е на акција во АМЦ чекам одговор и од АУДИ.

Фала.

Ова ти е подобро,ова ке го земам и јас.Нема интернет,само 3д е,има поголем декодер на видое формати и има кирилична подршка.Малку иде како грбав лед во споредба со филипсот,кој е рамен позади.Филипсот барем во Кавадарци на кабловскиот оператор во споредба со самсунгот наоѓа помалку дигитални канали.Тука имаме пуштено 3д канал кој филипсот не можи да го фати,а самсунгот без проблем.Зошто е тоа така врска немам.Од двајца вработени во кабловскиот оператор го имам слушнато и неколку клиенти кои имаат купено филипс кои не можат да фанат неколку канали.И ако ти е битно,имаме по некоја рекламација за филипсот,неколку се вратени на сервис,некои заменети а од самсунгот ниту една рекламација,барем не до сега.Филипсот ако е добар сигналот вади прекрасна слика,има прекрасен дизајн.

И јас сум за земање на телевизор,интернет на телевизор е за мене една од поглупите работи,не е практична,и телевизор е за гледање на телевизија,и затоа се решив за самсунгот,има два активни очила,ако сакаш да докупеш едни активни очила ти се 1100 ден.батеријата може да трае до 150 часови,да ја заменеш ке те чини 50 денари.Овој ке го земам јас,ако не ми испадне оваа недела нешто подобро од самсунг,ова ти го препорачувам и тебе,за 2 инчи е помал од тој што си го гледал.

http://amc.com.mk/ShopDetal.asp?ArticleID=35417&id=56&l=3&q=&SupplierArticleID=&Action=
« Последно менување: 15 Декември 2012, 12:55:02 pm AUDI »
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Scorpion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 470
Fiat Grande Punto & Fiat Stilo

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #200 на: 15 Декември 2012, 15:49:36 pm »
Мислење за следниов:

http://www.amc.com.mk/ShopDetal.asp?ArticleID=34054&id=56&l=3&q=3D%20LED%20PHILIPS%2042PFL4307H/12&SupplierArticleID=&Action=

Фала.

Ова ти е подобро,ова ке го земам и јас.Нема интернет,само 3д е,има поголем декодер на видое формати и има кирилична подршка.Малку иде како грбав лед во споредба со филипсот,кој е рамен позади.Филипсот барем во Кавадарци на кабловскиот оператор во споредба со самсунгот наоѓа помалку дигитални канали.Тука имаме пуштено 3д канал кој филипсот не можи да го фати,а самсунгот без проблем.Зошто е тоа така врска немам.Од двајца вработени во кабловскиот оператор го имам слушнато и неколку клиенти кои имаат купено филипс кои не можат да фанат неколку канали.И ако ти е битно,имаме по некоја рекламација за филипсот,неколку се вратени на сервис,некои заменети а од самсунгот ниту една рекламација,барем не до сега.Филипсот ако е добар сигналот вади прекрасна слика,има прекрасен дизајн.

И јас сум за земање на телевизор,интернет на телевизор е за мене една од поглупите работи,не е практична,и телевизор е за гледање на телевизија,и затоа се решив за самсунгот,има два активни очила,ако сакаш да докупеш едни активни очила ти се 1100 ден.батеријата може да трае до 150 часови,да ја заменеш ке те чини 50 денари.Овој ке го земам јас,ако не ми испадне оваа недела нешто подобро од самсунг,ова ти го препорачувам и тебе,за 2 инчи е помал од тој што си го гледал.

http://amc.com.mk/ShopDetal.asp?ArticleID=35417&id=56&l=3&q=&SupplierArticleID=&Action=

Браво бе Ауди, свака част !

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #201 на: 15 Декември 2012, 18:38:38 pm »
Фала на одличен одговор АУДИ ;)

Не е дојден денот сеуште, но ке биде наскоро па ако треба ке се консултираме пак :)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
« Одговори #202 на: 15 Декември 2012, 21:13:11 pm »
проверувајте си почесто цени,знае да искочи нешто поволно

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5659
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #203 на: 16 Декември 2012, 06:45:34 am »
Мислење за следниов:

Фала.
Dedo mi sega kupi vakov za kes 31000 mu go dadoa.
So Philips sigurno nema da se zaebes.
Imaat top slika, i odnos vlozeno dobieno e extra.
Jas veke 2 godini go furam Philips i muka nema, sega i domasno kino Philips ke si zemam.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2240
« Одговори #204 на: 16 Декември 2012, 18:47:16 pm »
Филипсот има софтверски проблем,знае да замрзни сликата,да не реагира на далечинско и мора да се исклучи од штекер и пак да се вклучи.Зошто е тоа така врска немам.Само за тоа е рекламацијата и тоа што не може да фане некој дигитален канал.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен ficomk

• Сениор
« Одговори #205 на: 16 Декември 2012, 19:24:28 pm »
заборавиле некој ELSE да употребат изгледа:)))

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #206 на: 17 Декември 2012, 16:05:21 pm »
AMC мислам дека има добра понуда извадено

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #207 на: 17 Декември 2012, 16:24:29 pm »
Филипсот има софтверски проблем,знае да замрзни сликата,да не реагира на далечинско и мора да се исклучи од штекер и пак да се вклучи.Зошто е тоа така врска немам.Само за тоа е рекламацијата и тоа што не може да фане некој дигитален канал.

До сеа ми се нема случено (пу пу да не го урочам).

А ако нејќе да реагира на далечинско, може ќе сака преку апликација за телефон?? :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7214
  • French diamond
« Одговори #208 на: 17 Декември 2012, 17:54:36 pm »
Ауди, или било кој ако знај... дали можи да се поврзи Сони телевизор, со аудио систем да пуштам музика преку усб од тв, а да се слуша на системот ? Ваков е сличен од назад тв -то

Пробав некои комбинации, ама нејќеше. Да пробвам пак да комбинирам, или нема таква опција?

Отсутен ficomk

• Сениор
« Одговори #209 на: 17 Декември 2012, 18:26:06 pm »
ако имаш оптички влез или HDMI на системот треба да може.други комбинации да предложам не сум стручен