во соба кај мене имам BEKO 26-ка,има HDMI и HD ready e.постара генерација на LCD е,веќе 4 години сигурно има.слика има супер,за у спална е одлична солуција.до сега немал никакви проблеми.у дневна имаме LG LD 465 37-ца,го земавме последниот од полица у техномаркет,ептен имаше побарувачка за овој модел.цена/перформанси мислам дека пред 2 год негде беше најдобра солуција.full HD е,има USB и пушта divx,mkv... сосема доволно за просечен корисник.
кога ќе се преселам за месец-два,планирам да земам пак LG за во дневна,
моделот 570s мислам дека беше,37-ца(ќе се гледа од највеќе 3.3 метри,се двоумам дали 32 или 37-ца).моделот има скоро све,ги пушта сите формати,дури и DTS аудио,што не го пушта тој дома што го имам,има LAN и останати курци палци,и со цена е доста добар.за у спална ќе земам пак некоја 26-ка,и пак најверојатно BEKO,нешто basic зашто не планирам у спална да гледам филмови од USB.не е за у оваа тема,у план ми е да земам и нешто вакво->
http://www.synology.com/products/product.php?product_name=DS212j&lang=enu со 2 или јаче TB дискови.цена му е 13к и нешто,без дискови.ако има некој предлог/искуство за нешто слично на ова добредојден е за совет:)