Na kraj sepak zavrshiv so LG od neptun
https://www.neptun.mk/categories/televizori/LG-43-UQ-75003-LFSekoja chest na hisense za qunatum dot i ostanati trakatanci ama slikata vo dvizenje secka. Ideata beshe da se zeme neshto eftino za vo spalna ama pusto oko lakomo naucheno da gleda OLED i RETINA.
Prvo bev vo setek i go gledav TCL p635, ne me bendisa (ednostavno dzabe mu se falbite koga vo zivo ne e toa shto sakav da go vidam) boite mi se vidoa nekako isplaknati. Mozebi poradi toa shto go imaa kacheno gore do tavanot pa agolot beshe losh... ama i seckashe na dvizenje
Sledno gledav LG-43-UQ-75003-LF vo neptun. mozebi e navika (soni koristi LG paneli) mozebi e lakomost za brend ne znam...mnogu poprijatno mi se vide LG-to od TCL-ot. aj si vikam da gledam neshto poskapo do kaj 25.000 dechkoto mi pokaza i nekoj samsung...ne me bendisa. Lg-to ostana favorit i pokraj toa shto na kitele ima mnogu poslabi oceni
https://www.kitele.com/en/tv-lg-43uq75006lfNe go zemav od prva od siti mol..se pribrav doma se obiduvav da se ubedam deka ne vredi za parite.
vecherta pojdov do tehnomarket da go vidam hisense e7HQ vo zivo. da slikata e svetla, boite se ubavi no premnogu secka na dvizenje (mozebi ne beshe namesten soodvetno, mozebi toa parche kako parche imashe nekoja mana) ne me impresionira. go izmaltretirav dechkoto da mi dade drugi ponudi..prefrlivme na eden Philips koj ne beshe losh (cena nekade okolu 22-23 iljadi). mu vikam abe nauchen sum na soni i se smee... dobro vika ti od soni kje sporeduvash so hisense? abe mu vikam ne mi se frlaat tolku pari za vo spalna. aj vika da bideme realni..ti ne naogjas tv ispod 30 iljadi a da te bendisa. dojdi da ti pokazam eden malku poskap tv dzirni go .. gledam OK e .. gledam model samsung cu8072 (gledam cena 25999).
si praam matematika vo glavata. pochnav od 16000 tv stasav do 26000 a ne deka imam vishok pari za frlanje. na kraj si vikam aj kje vlezam vo neptun sekako i bojlerche treba da zemam za vo kujna. spakuvaa bojlercheto jas pak kaj televizorite. go gledam Lg-to povtorno ... ubava slika vadi majkata zoshto li ima tolku loshi oceni na kitele? ajde povtrono zjapav pola saat od eden na drug tv i na kraj mi skisna mu vikam .. pakuj go Lg-to dosta samo se maltretiram. ostanuva denovive da mu pushtam nekoe video vo mrachna soba da vidime kako kje se ponasha i dali se ispozafrknav.