Автор Тема: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?  (Прочитано 497399 пати)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7852
  • Плинаш!!!
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви требk
« Одговори #3135 на: 28 Декември 2022, 11:38:58 am »
Да не се разбереме погрешно но сони и самсунг 50" нема под 55 000 денари да се со добра слика или звук. Под таа цена се буџет варијанта и се просечни. Додека ТЦЛ или што ја знам еве Шаоми за 40 000 имаш премиум модел од таа марка со многу подобра слика. Баш сега комшија зема самсунг 50" од 37000-38000ден и некако сликата е под просечна за самсунг. Јас дома имам Шаоми 55" и даааааалеку има поубава слика од самсунгот а иста цена се. Така да ако имам ќеш и не штедам тогаш би гледал самсунг или сони.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?
« Одговори #3136 на: 28 Декември 2022, 12:05:34 pm »
Не знам дали знаете дека едно време таму некаде 97 Самсунг телевизори и најверојатно и останато (ДВД, видеорекордери, системчиња,...) се произведуваа во Скопје и беше буџет варијанта?
Којзнае и денешниве каде се склапаат.

Јас си одбрав тв според надворешен дизајн :)
Ми се допадна сивата боја на оквирот и во иста боја централната ногара од метал :)
Тие со две ногарчиња на краеви ко Уштипци за бесење алишта на жица се грозни ;D
Некој на форумов праша дали го бива, му одговорија потврдно и беше сосема доволно да си го земам Филипсот.
« Последно менување: 28 Декември 2022, 12:14:15 pm Mikius »

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
« Одговори #3137 на: 28 Декември 2022, 12:13:01 pm »
Одлични телевизори што се нудат кај нас последниве месеци по добри цени се моделите на HiSense. За жал, во Нептун-мептун се останати само изложени модели од 55-ките, ама ако начека човек...

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1803
« Одговори #3138 на: 28 Декември 2022, 13:51:08 pm »
Секој со својот памет и пари.
Ве поздрави Филипсо со Амбилајт, Андроид 11 + Стремио. (55PUS8007)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Истиот го имам и јас само 50". Дали ти работи Google Assistance? Кај мене или не работи или нема вграден микрофон во далечинското/телевизорот. Не дека е нешто без кое не се можи, но се навикнав на Mi-box-от често да си пребарувам така кога ме мрзи да куцам :)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6491
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #3139 на: 28 Декември 2022, 14:39:11 pm »
...siguren sum deka od 100 dushi dali kje se najdat 2-3ca budali kako mene shto ne bi kupile smart tv za smetka na kvalitetot..zatoa i vekje ne proizveduvaat "obichni" televizori.

јас сум тој вториот, купив глуп и без амбилајт, само не ми дава душата „небренд“ да купам. Филипс е, а за звук некој бар ќе купам најверојатно.

Јас си одбрав тв според надворешен дизајн :)
Ми се допадна сивата боја на оквирот и во иста боја централната ногара од метал :)
Тие со две ногарчиња на краеви ко Уштипци за бесење алишта на жица се грозни ;D

Исто, само со ќебапи е мојот ама ќе го бесам, купив слим држач завчера.

Отсутен dreamson

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 640
« Одговори #3140 на: 29 Декември 2022, 01:59:52 am »
Може да дадете предлог за тв од 65 инчи до 35К?

Гледам некои модели ама не знам кој вреди најмногу за парите.

Некое искуство или некој дали го има овој модел од Hisense па да сподели некое инфо од прва рака?

https://www.neptun.mk/categories/televizori/HISENSE-65-A63-H

Секој предлог е добродојден.

И да нагласам, не ми е за играње игри на него, туку стандард гледање на филмови и нешто од јутуб.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #3141 на: 29 Декември 2022, 02:05:07 am »
Имаш ли место за жртва, за помала дијагонала?
YouTube би го исфрлил од равенката уште веднаш, затоа што на толкава површина само 4k ќе е саглам...
ништо друго нема да ти прави ќеф.

Додатен проблем е што наместо да поефтинат некои добри модели, сибаа мајката сите со цените (како со автомобиливе што се нервираме, де...)
35000 пред 2 години беа многу повеќе пари, за жал...
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен dreamson

• Јуниор
  • **
« Одговори #3142 на: 29 Декември 2022, 02:22:48 am »
Сакаш да кажеш дека фул ха де видео нема да се гледа добро на оваа димензија од 65 инчи?

Не секогаш ќе гледам во 4К, освен филмови спуштени од торент, но и тогаш може да спуштам некој филм во резолуција од 1920x1080.

Тогаш која е логиката на овие поголемиве телевизори од 65-70-75 или не знам таму до колку инчи се најголемите?

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #3143 на: 29 Декември 2022, 02:25:59 am »
Не, не... ќе биде супер на добар телевизор, туку:

- тој добар е многу скап на таа големина
- YouTube ретко има добра содржина на 4к, да речеме опнеш Porcupine Tree на 720p... голем екран, слаб квалитет, ќе ти скрши филм комплетно :)
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен dreamson

• Јуниор
  • **
« Одговори #3144 на: 29 Декември 2022, 02:31:32 am »
YouTube не ми е приоритет толку за гледање, ако тоа го пишав.

Еве нека биде некој од 55 инчи, ама да е колку толку добар.

Така ме фати мерак нешто со поголема дијагонала на тв, па затоа реков ај нека биде од 65, ама да не давам којзнае колку пари.

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #3145 на: 29 Декември 2022, 02:37:02 am »
Еве, ги гледам цениве додека зборуваме...
Навраќајки се назад кон зборовите на колегите од претходните страни, ако е за цена/перформанси, изгледа Hisense е сосема разумен избор.

Пред 2-3 години купив Sony, не сакаш да знаеш за истите пари + колку додатно се зема истиот, а веќе е "стар" модел :)

Ептен е игра на "јебига", жал ми е...
Единствено што можеш овде е, изгледа, да покажеш малку трпение и следиш баш тој модел каде ќе доживее подобар попуст следниов период.
Во мојот случај со Sony, разликата беше најмалку 3000 поефтино од сите други, купено од Галерија.
Ама тие пак имаат само Sony и Vivax моментално, гледам, нема Hisense...
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен dreamson

• Јуниор
  • **
« Одговори #3146 на: 29 Декември 2022, 02:46:56 am »
Не мора да биде Hisense, предлог и други марки и модели.

Јас имам LG 3D 42 инчи, супер е телевизорот во се, ама ете пусти мерак за поголемо.
И плус ко ќе намислам нешто за земање,  само тука ми е паметот додека не го земам.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7852
  • Плинаш!!!
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви треб&#107
« Одговори #3147 на: 29 Декември 2022, 12:20:55 pm »
Може да дадете предлог за тв од 65 инчи до 35К?

Гледам некои модели ама не знам кој вреди најмногу за парите.

Некое искуство или некој дали го има овој модел од Hisense па да сподели некое инфо од прва рака?

https://www.neptun.mk/categories/televizori/HISENSE-65-A63-H

Секој предлог е добродојден.

И да нагласам, не ми е за играње игри на него, туку стандард гледање на филмови и нешто од јутуб.
Овој е смарт тв, а зашто да не е андроид?
Јас го имам овој https://www.xiaomistore.mk/index.php?route=product/product&path=82&product_id=75
И топло го препорачувам. За тие пари мислам дека нема да најдеш нешто подобро.
« Последно менување: 29 Декември 2022, 12:30:35 pm Zile »

Отсутен Astraion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 676
  • Pixel Perfect.
« Одговори #3148 на: 29 Декември 2022, 14:21:30 pm »
Ај ќе си ги фалиме и препорачуваме своите, за да си ги оправдаме парите. :)

Твојот Андроид е 9 за тие пари шо значи оти е постар модел, а мојот е 11 (произведен 2022). Звукот на Xiaomi P1 не е баш фантастичен според многу ривјуа по нет, нема Dolby Atmos, а знам дека @dreamson е аудиофил и ќе го иритира тој момент. Ако веќе размислува за Андроид ТВ во мидрејнџ ценовен ранг, Филипсот е бестбај. Ако му се дава повеќе кеш за Андроид ТВ, се знае, Сони.

55 инча: https://tehnomarket.com.mk/product/29393140/philips-55pus800712-4k-android-tv-with-p5-processing-engine
58 инча: https://tehnomarket.com.mk/product/29393249/philips-58pus850712-4k-android-tv-with-p5-processing-engine

Ако не му е битен ОС, и мисли да вози андроид бокс тогаш нека ги има во предвид и LG, Samsung, HiSense, TCL.

Отсутен dreamson

• Јуниор
  • **
« Одговори #3149 на: 29 Декември 2022, 16:00:59 pm »
Звукот не ми е толку важен на тв-то, бидејќи секогаш ќе слушам на аудио опремата која што ја имам.

И тоа, каков оперативен систем има не ми е толку важно, бидејќи ќе ми биде поврзан со компјутер и претежно ќе гледам филмови спуштени од торент.

Сакам да биде што поголема димензија на екран, со пристојна слика на гледање во фул хд и во 4К.

Овој тв од Lg ми падна во око https://www.neptun.mk/categories/televizori/LG-60-UQ-81003-LB ќе видам како ќе биде.

Проблем е што нема да можам од овие големиве кој и да одберам да си го донесам со колата, нема да ми го собере.