Автор Тема: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?  (Прочитано 564595 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44567
  • Il Moderatore
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?
« Одговори #2955 на: 08 Октомври 2021, 17:14:26 pm »
Дечки ај помош ако може.
Денес на неколку пати ТВ-то при работење ми изгуби слика, а тон има, го исклучив и повторно вклучив ок беше, за по некое време повторно сликата да ја снема а тонот се слуша. Од далеку кога ќе снема слика екранот делува како кога ТВ-то е исклучено, од блиску го приметив ова на сликата со блиц од телефон:
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Пробав некако да влезам во менито за слика, ама не успешно, совет?
LED лентите цркнале.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9009
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
« Одговори #2956 на: 08 Октомври 2021, 17:23:52 pm »
Дечки ај помош ако може.
Денес на неколку пати ТВ-то при работење ми изгуби слика, а тон има, го исклучив и повторно вклучив ок беше, за по некое време повторно сликата да ја снема а тонот се слуша. Од далеку кога ќе снема слика екранот делува како кога ТВ-то е исклучено, од блиску го приметив ова на сликата со блиц од телефон:

Шо е воа, бе, death metal постер. :D
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10330
« Одговори #2957 на: 08 Октомври 2021, 17:54:02 pm »
Дечки ај помош ако може.
Така ми се понашаше Самсунгот, 3 пати за 2 години по сервиси, среќа рикна 4ти пат пред истек на гаранцијата па успеав да го заменам за друг тв.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #2958 на: 08 Октомври 2021, 19:58:57 pm »
Колку те чинеше поправката @Mikius ?
Гледам по нетов дека не е нешто сложено, да се распрашам тука кај нас дали може да се најде лед, од Али најдов, ама дали ќе стигнат...

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44567
  • Il Moderatore
« Одговори #2959 на: 08 Октомври 2021, 19:59:56 pm »
Гледам по нетов дека не е нешто сложено, да се распрашам тука кај нас дали може да се најде лед, од Али најдов, ама дали ќе стигнат...
Од Али ако чекаш, до година ќе глеаш телевизија :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #2960 на: 08 Октомври 2021, 20:04:30 pm »
Имам друг ТВ, не ми е хитно.
BDS electronic гледам имаат за моделот на ТВ-то 550мкд е сет. Ќе се јавам утре да прашам.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10330
« Одговори #2961 на: 08 Октомври 2021, 20:45:46 pm »
Под гаранција беше, и секогаш годржеа по 2-3 недели.
И наводно секогаш различни дефекти, а симптомите исти.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11843
  • Архитект
« Одговори #2962 на: 09 Октомври 2021, 00:25:09 am »
Од Али ако чекаш, до година ќе глеаш телевизија :)

Изненадно последните 3-4 недели многу брзо стигаат работите од Али.
Стигаат за макс 10тна дена и сите се од Литванија пратени.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8111
  • Плинаш!!!
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви требk
« Одговори #2963 на: 10 Октомври 2021, 01:28:12 am »
Зоки истиот проблем го имав на тошиба телевизор пред пар години. Го однесов во Ѓорче во зградите карши црквата (не ми текнува како се викаше сервисот за телевизори) и го поправија за еден ден. Имав опција да ги смени само диодите што се изгорени или сите со тоа што ако ги смени сите ти дава писмена гаранција од година или две беше. Јас ги сменив сите и ми наплати 2500 денари.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

« Последно менување: 10 Октомври 2021, 08:29:37 am zeroSignal »

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #2964 на: 10 Октомври 2021, 22:02:59 pm »
Не се разбирам многу во електрика, викаш да ти ги смени тие што не работат, по некоја логика сите да цркнат оддеднаш кај мене? Или има врска со сериско врзување нешто?
Дента кога пишав за проблемот ТВ-то не го уклучував, другиот ден децава го пуштиле по навика, работел ама кратко, минута-две и пак снемал слика.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #2965 на: 10 Октомври 2021, 22:55:01 pm »
Не цркаат одеднаш сите. Врзани се во коло. Истото и кај мене се случи снема слика а ако светнеш со телефон гледаш дека има слика ама нема светло.

Кај мене ги смени сите, не само прегорените.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9033
  • Пичлеме
« Одговори #2966 на: 11 Октомври 2021, 12:57:46 pm »
На ИТ форум, пред некоја година беше споделено искуство со ЛГ телевизор, прегорени лед диоди и мајстор со неговата мајсторија.
Имено (Фетаи стајл), мајсторот ги сменал само прегорените диоди и за брзо телевизорот почнал пак да покажува аномалии.

Следи носење кај друг мајстор, ама овој пат навистински мајстор. После отварањето на телевизорот, овој повистинскиот мајстор ги документира поправките од претходниот. Касапана. КА СА ПА НА! Исповрзани диоди без врска, сечено, лепено монтирано...

Овај помајсторот ги заменува комплетно лентите со диоди, наплаќа исто колку претходниот.

Пробав да ги најдам сликите, да ги ставам колку за илустрација, ама не ми успеа...

Муабетот ми е, кога веќе менуваш, смени ги сите.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #2967 на: 11 Октомври 2021, 14:05:47 pm »
За 550мкд сет нема потреба да правиме муабет, сите ќе ги сменам. Поважното е да најдам мајстор на близок што знам дека нема да ми го направи тоа што го кажуваш, нема да ми извади плочка и ќе ми стави некоја на која правел експерименти. Од тие причини, секогаш, ама баш секогаш прво гледам сам да си средам, посебно за вакви работи каде што не треба научна фантастика. Така да во досегашната пракса на моето размислување, имам доста нерви сочувано.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7194
« Одговори #2968 на: 11 Октомври 2021, 15:01:07 pm »
Јас имам мн позитивно искуство со мајстор за ТВ, сум го споделил тука, ако треба пак ќе го пишам.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #2969 на: 11 Октомври 2021, 16:06:02 pm »
На ИТ форум, пред некоја година беше споделено искуство со ЛГ телевизор, прегорени лед диоди и мајстор со неговата мајсторија.
Имено (Фетаи стајл), мајсторот ги сменал само прегорените диоди и за брзо телевизорот почнал пак да покажува аномалии.

Следи носење кај друг мајстор, ама овој пат навистински мајстор. После отварањето на телевизорот, овој повистинскиот мајстор ги документира поправките од претходниот. Касапана. КА СА ПА НА! Исповрзани диоди без врска, сечено, лепено монтирано...

Овај помајсторот ги заменува комплетно лентите со диоди, наплаќа исто колку претходниот.

Пробав да ги најдам сликите, да ги ставам колку за илустрација, ама не ми успеа...

Муабетот ми е, кога веќе менуваш, смени ги сите.
Ова што ти го опиша мислам дека @KaZaN помина исто или слично патешествие.