Автор Тема: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?  (Прочитано 682123 пати)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4732
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?
« Одговори #2670 на: 10 Јули 2020, 11:00:04 am »
со други зборови кажано земете си 55ка до кај 30к дали самсунг или лг или сони секако кај нас си нашава телевизија и сигнал многу многу нема да извадиш од перформансите..  јас би го предложил овој ради блутут конекција и слични ствари

https://www.neptun.mk/categories/televizori/SAMSUNG-UE-55-RU-7172-UXXH

Вчера се убедив да тркнам до некоја продавница да ѕирнам некој телевизор, конкретно овај да го ѕирнам затоа што по интернет прочитав/изгледав некои ствари и не бил така лош, особено ако се земи во предвид моменталната цена.
Ме разочара надворешната, завршната обработка, евтино делува (нормално, „евтин е“, ама еден Грундиг изгледа поубаво, со алуминиумско постоље...).
Е сега тука е муабетот дека битна е сликата, панелот. Во случајот VA панел, со добар контраст на сметка на аголот на гледање кој е подобар кај IPS...
Поновиот модел, 2020 има подобар изглед, нешто подобар панел ама секако е и поскап.
Си поставив некој лимит на старт 25 000 за ТВ, па го поткренав на 30 000. Ќе ме тепаат ако одам погоре од тоа.

Гледав и Сони:

https://tehnomarket.com.mk/product/5011736/sony-kd-55xg7096-4k-ultra-hd-smart-led

Нема блутут, а ми треба...

Стигнав до LG, жртвував 5 инчи:
https://www.neptun.mk/categories/televizori/LG-50-UM-7600-PLB

https://www.neptun.mk/categories/televizori/LG-50-UM-7450-PLA

Убаво изгледаат, IPS панели, Magic Remote... има и блутут...

Баш ме интересира со шо телевизор ќе се заебам кога ќе бидам следен пат расположен да одам по продавници да си пазарам еден :)

Јас го земав LG-то 7450, имаше средни оценки на ривјуа, ама со цената од 412 еур, IPS панел кој одлично се гледа во доста светла просторија, аголот на гледање голем, звукот изненадувачки супер, меџик даљинско со говорни команди, што повеќе ти треба за просечен корисник како мене кој ретко пали тв. Се мислев за поскапи Сони модели, кои да, барем во салон кога ги гледав имаат појака слика би рекол, моделите 8ма и 9та серија, но скоро дупло поскапи. Решив да не трошам толку пари за тв, затоа го пазарив LG-то и не згрешив. Интерфејсот е одличен, каналите ги мења брзо, додуша преку магента боксот, немам кабловска да пробам од тјунер колку брзо се менуваат.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15265
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #2671 на: 14 Јули 2020, 19:28:52 pm »
Дечки,зедов телевизот Самсунг 65" серија 7,о еден звуник како сараунд(демек) и сеа звукот не можи да биди од двата истовремено туку или само од телевизорот или само од звучникот.
Значи преку блутут или преку ХДМИ кабел досега е пробано.Чаре некое?

Ги зедов 550е,шо викате за цената,се исплака или?
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
« Одговори #2672 на: 14 Јули 2020, 19:36:28 pm »
На soundbar мислиш?

Како и да е, посебни излези се - не верувам дека можеш паралелно да ги користиш.

При пуштање нешто на надворешен излез специјализиран за таква намена звучниците на телевизорот секогаш ќе бидат исклучени.

Исклучок е излезот за слушалки - тој би требало да работи независно од сè друго.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #2673 на: 14 Јули 2020, 20:13:21 pm »
Кај мене си работат звучниците од тв. Ресиверот ми е поврзан со оптички кабел на тв.

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2808
« Одговори #2674 на: 14 Јули 2020, 22:02:02 pm »
Decki ako moze sovet za budget TV LED 40'

Se bara nesto da brka rabota so profatliva slika i kvalitet, netreba ni smart ni android.
Sto vredi da se zeme od brendovi kako Fuego, ST, Vivax i slicni. Zborime za cena okolu 10.000 denari.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #2675 на: 14 Јули 2020, 23:32:58 pm »
Клабери за шаоми не сме спомнале ништо, дали за овие пари има подобар или шаомито нуди повеќе за помалку пари од другите, добра слика, брзина, андроид?

Xiaomi Mi Smart TV 4S UHD 4K 55''
28990 ден
https://www.smartus.mk/xiaomi-mi-smart-tv-4s-uhd-4k-55-televizor-1313.html

• Легенда
« Одговори #2676 на: 14 Јули 2020, 23:47:14 pm »
Decki ako moze sovet za budget TV LED 40'

Se bara nesto da brka rabota so profatliva slika i kvalitet, netreba ni smart ni android.
Sto vredi da se zeme od brendovi kako Fuego, ST, Vivax i slicni. Zborime za cena okolu 10.000 denari.

Можеби паметно Тесла :)

Android нема, ама паметен е, youtube + netflix во најмала рака
и стандардно со порт за CA Module за полесно оправање кабловска, да не буташ ресивери и глупости...

https://www.a1.mk/uredi/telefoni/-/gsm-advisor/Tesla/17892/43T319SFS/ZUzuMqVnBlTW

Едит: Шит, не е тој... ми дало некој default сетинг за пакет со телефонска претплата...
Овој е 15.000, имаше некој со помал екран а слични перформанси

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2808
« Одговори #2677 на: 15 Јули 2020, 10:14:09 am »
Fala na info.

Koj prodava Tesla, isprevrtev  pogolemive marketi ne najdov ne mi izlista.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 973
    • nobrain.dk
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви требk
« Одговори #2679 на: 19 Јули 2020, 22:09:26 pm »

Убава 55ка Самсунг 7402 за 31,500

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

• Легенда
« Одговори #2680 на: 04 Август 2020, 22:56:56 pm »
Ебемти FONY...

Сакав да го шутнам со трискок, излезе ова било.

Ако има некој иста беља, пробајте прво само со Power копчето, да не го гњавите многу.
Кај мене проработе само со тоа.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30846
    • CARclub.mk
« Одговори #2681 на: 05 Август 2020, 10:01:30 am »
Интересно. Мене ми цркна даљинското, си најдов друго за 300 мкд.

За оргинално ми бараа некои луди 7000 денари мислам.

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 935
« Одговори #2682 на: 05 Август 2020, 14:17:56 pm »
Видео дата ми бараа 2000 ден за ново далинско за Сони телевизор.
На Али беа 200 денари. Си порачав 2 од Али :)

• Легенда
« Одговори #2683 на: 05 Август 2020, 14:22:32 pm »
Ако имате ист проблем - така без врска да затаи како кај мене, пробувајте прво ова од видеото.
2 минути работа наместо саати нервоза.

Ако и после тоа не го биде, тогаш дури мајстор или ново.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 973
    • nobrain.dk
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви требk
« Одговори #2684 на: 06 Август 2020, 11:26:18 am »
Брат ми си купи минатата недела филипс 55ка андроид верзија некоја и можам да кажам дека си го повлекувам зборот од погоре за филипс вс самсунг и дека овој што го купи беше звер од тв.
Ипс панел, убави бои, црна боја задоволувачка.. амбиент боите стварно даваат поинаква димензија на гледање филмови... покрај блутут конекција има 3.5мм аудио џек што многу нови тв немаат и според мене е минус.. и последно има одлично вклопен андроид кој е брз и со доста функции.. коди/влц/игрици во секој случај избор за 55ка во прајс рејнџ од 500-600 еури
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."