Автор Тема: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?  (Прочитано 682108 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20401

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?
« Одговори #2656 на: 09 Јули 2020, 16:43:06 pm »
Ова е јако окркување.

Мојот 49-8096 е 20000 поефтин и гледам филм од 70 степени агол па ништо од наведеното не се случило :)
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11178
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #2657 на: 09 Јули 2020, 17:09:11 pm »
a QLED вреди да се погледне (го има во иста цена како Сонито) или подобро е нормална варијанта LED

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #2658 на: 09 Јули 2020, 17:13:39 pm »
a QLED вреди да се погледне (го има во иста цена како Сонито) или подобро е нормална варијанта LED

QLED многу го форсираат Самсунг со јак маркетинг ама не е на ниво и нема да биде на ниво на OLED.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9241
  • Пичлеме
« Одговори #2659 на: 09 Јули 2020, 17:17:00 pm »
со други зборови кажано земете си 55ка до кај 30к дали самсунг или лг или сони секако кај нас си нашава телевизија и сигнал многу многу нема да извадиш од перформансите..  јас би го предложил овој ради блутут конекција и слични ствари

https://www.neptun.mk/categories/televizori/SAMSUNG-UE-55-RU-7172-UXXH

Вчера се убедив да тркнам до некоја продавница да ѕирнам некој телевизор, конкретно овај да го ѕирнам затоа што по интернет прочитав/изгледав некои ствари и не бил така лош, особено ако се земи во предвид моменталната цена.
Ме разочара надворешната, завршната обработка, евтино делува (нормално, „евтин е“, ама еден Грундиг изгледа поубаво, со алуминиумско постоље...).
Е сега тука е муабетот дека битна е сликата, панелот. Во случајот VA панел, со добар контраст на сметка на аголот на гледање кој е подобар кај IPS...
Поновиот модел, 2020 има подобар изглед, нешто подобар панел ама секако е и поскап.
Си поставив некој лимит на старт 25 000 за ТВ, па го поткренав на 30 000. Ќе ме тепаат ако одам погоре од тоа.

Гледав и Сони:

https://tehnomarket.com.mk/product/5011736/sony-kd-55xg7096-4k-ultra-hd-smart-led

Нема блутут, а ми треба...

Стигнав до LG, жртвував 5 инчи:
https://www.neptun.mk/categories/televizori/LG-50-UM-7600-PLB

https://www.neptun.mk/categories/televizori/LG-50-UM-7450-PLA

Убаво изгледаат, IPS панели, Magic Remote... има и блутут...

Баш ме интересира со шо телевизор ќе се заебам кога ќе бидам следен пат расположен да одам по продавници да си пазарам еден :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55352
  • Махер
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви требk
« Одговори #2660 на: 09 Јули 2020, 17:32:46 pm »

QLED многу го форсираат Самсунг со јак маркетинг ама не е на ниво и нема да биде на ниво на OLED.
Нормално. Името е тактичко такво, и народ незнае...

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 973
    • nobrain.dk
Каков телевизор сакате, имате или ви треба?
« Одговори #2661 на: 09 Јули 2020, 18:19:03 pm »
Па не е тоа со други зборови. Напротив, друго тврдевме. Дека е важен убав контраст и да нема статер. А не да се летаме по херци и блутут (wtf?)
Дени сакаш да ми кажеш дека на овој самсунг и еве сону 8ма генерација (популарниот 8096) ако ги ставиме рамо до рамо ќе воочиш некоја разлика при гледање мтв 1, сител и телма преку било кој од нашиве оператори?
Разлика се приметува само ако фрлиш 50к за самсунг qled или олед лг.. за овие ва и ипс панели има 300 рецензии рратингс и други страни кои сума сумарум на македонскиот граганин што 90 посто гледаат во дневни што се максимум 4метри одалеченост нема да му сменат ништо. Е сега доколку спагате во тие 10 посто што имате дневни од по 50 квадрати и гледате филмови во тотална темница со вклучен нетфликс на фулхд 4к пакет тогаш да збориме за добср телевизор само олед и ќулед ... другово се е мачкина кашлица. А според мене секој бренд си има предности и негативности а и на крајот од денот телевизорите стигнаа 25.000 денари за 55ка .. пре евтино... солиден тв со сите салтанати за денешницава

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6712
« Одговори #2662 на: 09 Јули 2020, 18:39:37 pm »
Главното прашање е за колкава разлика стануваа збор кога се гледа нетфликс.

Дали тие екстра фрлени пари за сонито вредат.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
« Одговори #2663 на: 09 Јули 2020, 18:49:44 pm »
Јас и за значителна разлика не би дал значително поголема сума пари.

Ама, тоа е сепак индивидуално :)

Од кусурот секогаш ми останува за гитара/појачало + некој ефект :)))
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #2664 на: 09 Јули 2020, 18:55:23 pm »
Па не е тоа со други зборови. Напротив, друго тврдевме. Дека е важен убав контраст и да нема статер. А не да се летаме по херци и блутут (wtf?)
Дени сакаш да ми кажеш дека на овој самсунг и еве сону 8ма генерација (популарниот 8096) ако ги ставиме рамо до рамо ќе воочиш некоја разлика при гледање мтв 1, сител и телма преку било кој од нашиве оператори?
Разлика се приметува само ако фрлиш 50к за самсунг qled или олед лг.. за овие ва и ипс панели има 300 рецензии рратингс и други страни кои сума сумарум на македонскиот граганин што 90 посто гледаат во дневни што се максимум 4метри одалеченост нема да му сменат ништо. Е сега доколку спагате во тие 10 посто што имате дневни од по 50 квадрати и гледате филмови во тотална темница со вклучен нетфликс на фулхд 4к пакет тогаш да збориме за добср телевизор само олед и ќулед ... другово се е мачкина кашлица. А според мене секој бренд си има предности и негативности а и на крајот од денот телевизорите стигнаа 25.000 денари за 55ка .. пре евтино... солиден тв со сите салтанати за денешницава

Sent from my iPhone using Tapatalk
Да, и ти ќе воочиш. Само за Телма и Сител искрено не би знаел ниту ме интересира. Разликата е многу голема во сликата кај мене дома. А за филм нетфликс или јутјуб, пуууу... Нема никаква споредба. Самсунгот нема длабина на црната, нема контраст, нема силина на бели...

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #2665 на: 09 Јули 2020, 20:22:41 pm »
Дени да не ти дале дефектен тв?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #2666 на: 09 Јули 2020, 20:32:34 pm »
Колку пари толку музика.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 973
    • nobrain.dk
« Одговори #2667 на: 09 Јули 2020, 22:24:50 pm »
Воред можеби.. @Deni според тебе кој од овие 2 телевизори е подобар доколку се користи интезивно за јутуб, нетфликс, филмови, помалку телевизија онака лајт тв  во светла просторија салон од 40 квадрати.

Телевизор 1. https://www.tehnomarket.com.mk/product/5011141/samsung-ue-55ru7402-4k-smart-led-tv
Телевизор 2. https://www.galerija.com.mk/kupi/kd55xg8096baep/
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #2668 на: 09 Јули 2020, 23:04:35 pm »
Колку пари толку музика.

Ако е така како што збориш 99% имаш дефектен панел.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11178
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #2669 на: 10 Јули 2020, 09:21:56 am »

Нормално. Името е тактичко такво, и народ незнае...

прашањето беше дали QLED предничи во однос на нормален LED UHD, не во споредба со OLED

овие 2 се иста цена кај нас, оцената за дисплеј е многу повеќе на страна на Самсунгот, а поените ги губи најмногу кај аудио

https://www.zkelectronics.com/comparetv/samsung-qe55q60ratxxu/uk/sony-kd-55xg8577/germany/