Автор Тема: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?  (Прочитано 541509 пати)

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5662
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?
« Одговори #2160 на: 14 Јули 2018, 01:48:16 am »
Kaj go plakas poskapo uste da doplakas za garancija...(Samsung)
Dali ste zapoznaeni deka LG gi proizveduva pogolemiot dsl od komponentite na Samsung?
Panelite na primer kako eden pogolem del od TVto.
Sony isto taka kupuva paneli.

Kvarovi se slucuvaat na site.
Poznanik moj pred 2 ili 3 godini na 90 000den Sony ekran mu se sjeba na 2 god i 2 meseci. Imase garancija od 2 godini, i prasaj go sega dali bi kupil Sony ili tv bez  5 god garancija.

Tie vraboteni vo servis, da ne slucajno se vraboteni vo specijaliziran servis za LG?? :D
Gi ima nekolku kaj nas.

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 552
« Одговори #2161 на: 14 Јули 2018, 15:19:14 pm »
Dali ste zapoznaeni deka LG gi proizveduva pogolemiot dsl od komponentite na Samsung?

Poznanik moj pred 2 ili 3 godini na 90 000den Sony ekran mu se sjeba na 2 god i 2 meseci. Imase garancija od 2 godini, i prasaj go sega dali bi kupil Sony ili tv bez  5 god garancija.

Tie vraboteni vo servis, da ne slucajno se vraboteni vo specijaliziran servis za LG?? :D
Gi ima nekolku kaj nas.
Водиш повеќе инает али нема врска. Купи си LG и терај си.

Ќе се убедуваме дека Мерцедес е класа е полошо од Киа Пиканто.
И двете возат де што има врска. Башка овие од Мерцедес не се нормални.
Даваат помалку гаранција од Киа, а и поскапи се.

Вака испаѓа работава според тебе.

Мене ми е кажано тоа од дечки што работат во сервис на . Не е тој див како што се обидуваш да кажеш. Све исто ми е мене.
Јас само имам информации и ги кажувам тука, што ми имаат кажано сервисери од ЛГ, Со цел да му биде на некој од помош ако купува, што се случува во овој период од 5-6 месеци.

Не ми е целта да критикувам или да се правам важен, напротив сакам да помогнам и да укажам, како што и мене ми укажувале порано членови кои делови и сервиси да се избегнуаат за колата.
На крај секој со својата глава си мисли како и што треба да прави и купи.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
« Одговори #2162 на: 14 Јули 2018, 19:23:56 pm »
Jas ne se pravam pameten samo prasuvam koj servis za televizori e, zs ima nekolku specijalizirani za LG i normalno e kaj niv da doagaat takvi televizori na servis.
Nikoj ne kaza deka edno e podobro od drugoto.
Samo kazav deka 5 god garancija e 5 g9d garancija.

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #2163 на: 14 Јули 2018, 19:50:59 pm »
Што 5-години гаранција, ако секоја година имаш дефект. Па да чекаш по 5/10 дена без тв, па да чекаш порачаниот дел да стигне. Ако сака и 10 нека има, џабе.
Како и да е  со здравје да ги користиш.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #2164 на: 14 Јули 2018, 19:56:26 pm »
Дали е исто за 5 год. 3 пати сервис, или 2 год. 3 пати сервис?
Ако се расипе по 3 пати сервис, потоа нов мора да ти дадат.

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #2165 на: 14 Јули 2018, 19:59:32 pm »
Чекај малку. Пред се голема ќе биде веројатноста ти да бидеш крив за штетата. И во случај да не си крив, ќе се обидат да те направат.
Инаку, ако некој уред 3-пати ми се расипе, широко на велико ќе ја заобикочувам марката.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #2166 на: 14 Јули 2018, 20:14:26 pm »
Некаде пишав, со тв самсунг ми се случи, среќа рикна 4 пат во гарантен рок.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #2167 на: 14 Јули 2018, 20:35:25 pm »
Како и за скоро све друго, се сведува на Како Ќе Ти Се Погоди.

Јас имам 37-инчен Самсунг купен пред добри 10 години. Можеби и повеќе. Еве го, тера без никакви проблем. Имам и 42-инчен Сони, купен пред... Ух, 5 години, да речеме. Исто нема никакви проблеми. Сонито воопшто не е уклучено во кабловска, него се користи само за Нетфликс, Јутуб и гледање ствари собрани од интернет.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #2168 на: 14 Јули 2018, 21:00:29 pm »
Затоа, во случај да не се погоди, 5 год. гаранција прават разлика.
Инаку, имам постар самсунг и не мрднал.
Имам и од обичните, кој така фаќа место, и послужи додека беше на сервис последниот(за родителите беше тој што рикаше).

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
« Одговори #2169 на: 14 Јули 2018, 21:08:35 pm »
Kupiv LG pred 3 godini si rabotese normalno softverski do pred mesec dena dodeka NE  go rsna maliot so igracka, panelot vnatresno pukna.
Uste 3 vo familija za nepolni 3 god kupeni i muka nemaat.

Kako sto kaza Zero, kako ke ti se pogodi, edinstvenata garancija e  taa sto ti ja davaat pri kupuvanje, 2 ili 5 vo slucajot.
Taka da za 2 meseci koj model ke ponudi paket slika, brzina na softver i garancija, toj ke go kupam.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #2170 на: 14 Јули 2018, 21:51:36 pm »
Јас имам 3 другари што им се појавија дефекти во рок од 1 година на ЛГ, а јас имам 4 години без ниеден дефект (иако флеки на екран би го нарекол дефект али ајде)

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви треб&#107
« Одговори #2171 на: 14 Јули 2018, 22:08:10 pm »
Флеки на екранот (позадинско осветлување) секако не покрива сервисот, пошто таков им е беклајтот. Другар мој зема 49ка ухд (не памтам модел) се познава доста на Црна позадина. Исто сум имал и неколку случаеви каде луѓе праќале тв на сервис за тоа, но се враќа несервисиран. :)

Јас имам дома лг 32 lr 570n од пред 5 години и нема такво нешто.

Sent from my Huawei P20 Lite using Tapatalk
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #2172 на: 14 Јули 2018, 22:32:07 pm »
Флеки на екранот (позадинско осветлување) секако не покрива сервисот, пошто таков им е беклајтот. Другар мој зема 49ка ухд (не памтам модел) се познава доста на Црна позадина. Исто сум имал и неколку случаеви каде луѓе праќале тв на сервис за тоа, но се враќа несервисиран. :)

Јас имам дома лг 32 lr 570n од пред 5 години и нема такво нешто.

Sent from my Huawei P20 Lite using Tapatalk

Не зборам за backlight bleed туку за флеки на сред дисплеј. А ако таков им е дисплејот нека го фрлат во канта и нека развијат асален.

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 552
« Одговори #2173 на: 15 Јули 2018, 02:07:28 am »
Jas ne se pravam pameten samo prasuvam koj servis za televizori e, zs ima nekolku specijalizirani za LG i normalno e kaj niv da doagaat takvi televizori na servis.
Nikoj ne kaza deka edno e podobro od drugoto.
Samo kazav deka 5 god garancija e 5 g9d garancija.
Сервис на Нептун Македонија. Официјалниот со црвените гаранции. Купени од Нептун. Се сложувам дека е нормално да доаѓаат на сервис. Но работата е што тој број во последно време е во огромен број зголемен за 5 пати за разлика од порано.
Пример ако порано на сервис доаѓале  1-10 телевизори . Сега на сервис им доаѓаат 5 од 10 телевизори или секој втор LG
Нема сомневање дека LG е јак бренд и во минатото имал добри телевизори.

Но тогаш и цените беа исти како оние на Сони и Самсунг. Сега секој втор ЛГ е на сервис, а има модели промашени од кои сите одат на сервис поради фабрички мани. Кажано ми е тоа и јас само пренесувам. Дали е секаде така или нашиве фирми си увезуваат такви ЛГ незнам. Важно е дека кај нас проблеми има многу.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #2174 на: 15 Јули 2018, 21:28:49 pm »
Годините гаранција се плаќаат денес. Ист телевизор со 2 години гаранција е поевтин него со 5. Колега зема еден Филипс на промоција го даваа за иста цена со 5 г. гаранција, со амбиентално осветлување што искочија (интересна работа). За непуни 2г. му се заеба екранот. Чекање на сервис месец дена. А по некое лаичко искуство мислам дека ако почне така и ќе продужи. За кур ти се 5г. гара.ција ако го носиш на неколку месеци на сервис.

Gi ima nekolku kaj nas.

Јас земав сони пред околу 10г. за 90000, првиот со 3д што искочи. Не мрднал, се гледа на него не се гаси. Нема правило, каква ти е среќата.